Πάρε δώσε κυπριακών Αρχών με κατεχόμενα-Ανταλλάγησαν ύποπτοι για φόνους

Σε πάρε-δώσε υπόπτων για δολοφονίες προέβησαν οι κυπριακές Αρχές και η ψευδοαστυνομία, οι οποίοι «αντάλλαξαν» κρατούμενους που ζητούσαν για πολύκροτες υποθέσεις.
 
Συγκεκριμένα, οι κυπριακές Αρχές παρέδωσαν τον καταζητούμενο Μουχάμαντ Σαλμάν, που συνελήφθη στη Λεμεσό για τον φόνο του 53χρονου καλλιτέχνη Χασάν Ισίκ Οζγκιουτσμέν, που διαπράχθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου σε δασική περιοχή έξω από το Τρίκωμο.
 
Ο 23χρονος πέρασε στις ελεύθερες περιοχές, μέσω της πράσινης γραμμής, από σημείο το οποίο δεν υπάρχει έλεγχος και συνελήφθη από το ΤΑΕ Λεμεσού για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ, όταν οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, παραδέχθηκε τη διάπραξη της δολοφονίας του 53χρονου καλλιτέχνη.
 
Η Αστυνομία τον οδήγησε ενώπιον Δικαστηρίου, όπου και καταδικάστηκε, για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας, χωρίς να τον παραδώσει μετά τη σύλληψη του στην ψευδοαστυνομία.  
 
Ο ύποπτος κρατείτο εδώ και μήνες, παρά το γεγονός ότι τον ζητούσε επίμονα η ψευδοαστυνομία, η οποία ήταν ενοχλημένη με τη στάση των κυπριακών Αρχών, οι οποίες είχαν φέρει στο προσκήνιο την παράδοση του, με αφορμή την σύλληψη του Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφη, που επίσης ζητά η Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν πάρε-δώσε οι Κυπριακές Αρχές, κάνει παιχνίδι αντιποίνων η ψευδοαστυνομία

Από την πλευρά τους οι κατοχικές αρχές παρέδωσαν στην ελληνοκυπριακή πλευρά τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα και καταζητούνται για τη στυγερή δολοφονία του Ερνέστο Λεωνίδη, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018 στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τέσσερις Γεωργιανούς, μέλη της ρωσικής μαφίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την ψευδοαστυνομία για παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλου και εκρηκτικών υλών, ενώ οι Τουρκοκύπριοι γνώριζαν ότι βρίσκονται στη λίστα των καταζητούμενων για φόνο.

Σε δηλώσεις του στην Kibris Postasi, μέλος της τεχνικής επιτροπής για το έγκλημα ανέφερε ότι ήταν «ανεπίσημες διαπραγματεύσεις», ενώ υπέδειξε ότι «οι δύο πλευρές δεν συναντήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις των δύο κοινοτήτων αντάλλαξαν εγκληματίες ως αποτέλεσμα ανεπίσημων διαπραγματεύσεων μέσω της ειρηνευτικής δύναμης».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης