Συμπληρώθηκε το «φιλμ» με τα μοντέλα, μυστήριο γύρω από την τρίτη γυναίκα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια έσπειρε την απόλυτη φρίκη, σκοτώνοντας πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.
 
Η ανεύρεση της σορού της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, έκλεισε το κύκλο των θυμάτων που αναζητούνταν, ενώ πλέον οι ανακριτές επικεντρώνονται στη συμπλήρωση του μαρτυρικού υλικού,  ώστε η υπόθεση να καταχωρηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου και ο 35χρονος να παραπεμφθεί σε δίκη.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές κατάφεραν να εντοπίσουν όλες τις γυναίκες με τις οποίες είχε συναντηθεί ο 35χρονος για να τις φωτογραφήσει ως μοντέλα, με την ιδιότητα του φωτογράφου, καθώς και τις γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε στο διαδίκτυο.
 
Σε ότι αφορά τις τρεις γυναίκες που αναζητούνταν με τις οποίες επίσης είχε συνομιλίες ο «Ορέστης», έχουν εντοπιστεί οι δύο (σ.σ η μια βρίσκεται στο εξωτερικό και η άλλη στην Κύπρο), ενώ για την τρίτη ακόμη καταβάλλονται προσπάθειες για εντοπισμό της.
 
Μετά από σχετικές έρευνες του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι Αρχές εντόπισαν την τρίτη γυναίκα, η οποία τόσο πριν όσο και μετά τη σύλληψη του 35χρονου, έχει διαδικτυακές κινήσεις, είναι online και προβαίνει σε like, ωστόσο δεν απάντησε σε σχετικά μηνύματα που της απέστειλε η Αστυνομία. Γεγονός που προβληματίζει τους ανακριτές, οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για να επικοινωνήσουν μαζί της, ώστε να κλείσει και ο αυτός ο κύκλος ερευνών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλό ταξίδι Λίβια και Έλενα… Και συγνώμη...
 
Ξανά στο Δικαστήριο ο ίλαρχος
 
Στο μεταξύ αύριο εκπνέει το διάταγμα κράτησης του 35χρονου ίλαρχου, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με την Αστυνομία να ζητά για όγδοη φορά την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του. Και αυτό, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων επί των δύο τελευταίων σορών που ανευρέθηκαν.
 
Ακολούθως οι ανακριτές αναμένεται να καταχωρήσουν την υπόθεση στο Δικαστήριο και ο 35χρονος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσα και τα θύματα του, ενώ εάν του επιβληθεί αυτή η ποινή, θα είναι η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα χρονικά.
 
Παίζει στη δική του σκακιέρα
 
Όπως μας αναφέρουν πηγές, ο «Ορέστης» όλο αυτό το διάστημα παραμένει ψύχραιμος και απαθής, ενώ δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας και δεν ζήτησε έστω μια συγνώμη.
 
Με τη στάση που κράτησε από την αρχή, φαίνεται εξάλλου ότι δεν είχε καμία διάθεση να συνεργαστεί με τις Αρχές, αφού ομολογούσε με δόσεις, ενώ «έπαιζε» με τους ανακριτές σε ότι αφορά τα θύματα του.
 
Αυτό διαπιστώνεται και από την χθεσινή εξέλιξη με την ανεύρεση της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, η οποία τελικά εντοπίστηκε μετά από νέα υπόδειξη του 35χρονου που μεταφέρθηκε στη σκηνή και ήταν πιο κατατοπιστικός.
 
Οι Αρχές, λίγες μέρες προηγουμένως, εξέφραζαν φόβους ότι ενδεχομένως η σορός της εξάχρονης να μην εντοπιστεί ποτέ, με τον «Ορέστη» να τους ανατρέπει για άλλη μια φορά τα δεδομένα.
 
Στις 14 Απριλίου εντοπίστηκε η σορός της Μαρί Ρόους (σ.σ μητέρα της εξάχρονης) στο φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό και τέσσερις μέρες αργότερα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του «Ορέστη», ο οποίος ενώ αρχικά αρνείτο τη διάπραξη της δολοφονίας, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι σκότωσε την 38χρονη. Ωστόσο επέμενε ότι η εξάχρονη κόρη της πέθανε από εισρρόφηση εμεσμάτων και για αυτό την πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου.  
 
Δύο μέρες αργότερα εντοπίστηκε η σορός της 28χρονης Αριάν Παλάνας, την οποία επίσης ομολόγησε ότι σκότωσε μετά τον εντοπισμό της, δείχνοντας στις Αρχές, ότι ακολουθούσε τη στρατηγική «πτώμα και μετά παραδοχή».
 
Ωστόσο στις 25 Απριλίου άλλαξε στρατηγική και ομολόγησε τους επτά φόνους, πέντε γυναικών και δύο παιδιών και προέβη σε υποδείξεις σκηνών.
 
Τότε οι Αρχές μπορεί να θεώρησαν ότι ο 35χρονος ήταν αποφασισμένος να πει όλη την αλήθεια, όμως αρκετές μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου, προέβη σε νέα ομολογία, «δείχνοντας» στους ανακριτές ανοιχτό χώρο στη Λευκωσία, στον οποίο έκρυψε σχοινιά και καλώδια με τα οποία έδενε τα θύματα του.  
 
Πενήντα εννέα μέρες αργότερα συνέχισε να δείχνει στην Αστυνομία ότι έχει το πάνω χέρι.
 
Ο 35χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί εκ νέου στη λίμνη Μεμί, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, αρχικά υπέδειξε το σημείο που είχε υποδείξει την προηγούμενη φορά. Ωστόσο αμφισβητήθηκε από τα μέλη που συμμετέχουν στις έρευνες και στη συνέχεια ο 35χρονος υπέδειξε διαφορετικό σημείο (σε κοντινή απόσταση), στο οποίο τελικά εντοπίστηκε η σορός της εξάχρονης Σιέρρα, αφού ήταν πιο κατατοπιστικός. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που λαμβάνονταν αποφάσεις για την άντληση νερού από τη λίμνη…
 
Ο εντοπισμός της σορού του κοριτσιού, έσκασε σαν βόμβα και από τη μια έδωσε ανάσα ανακούφισης στα μέλη της Πυροσβεστικής, τους δύτες και την ιδιωτική εταιρεία που έψαχναν εναγωνίως τα επτά θύματα, ενώ από την άλλη έβαλε ένα τραγικό τέλος στη φρίκη που έσπερνε ασταμάτητα για δύο χρόνια ο κατά συρροή δολοφόνος.
 
Η ψυχή ενός παιδιού λυτρώθηκε δεκατρείς μήνες μετά την άγρια δολοφονία του και σχεδόν δύο μήνες μετά τον εντοπισμό της 38χρονης μητέρας του Μαρί Ρόους στο φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δική του σκακιέρα παίζει ο «Ορέστης», ομολογεί σε… δόσεις

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα