Πέμπτη 13 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καλό ταξίδι Λίβια και Έλενα… Και συγνώμη...

Ντίνα Κλεάνθους, Πέτρος Πετρή  13/06/2019 06:58
Καλό ταξίδι Λίβια και Έλενα… Και συγνώμη...

Καλό ταξίδι Λίβια και Έλενα… Και συγνώμη...

Ντίνα Κλεάνθους, Πέτρος Πετρή  13/06/2019 06:58
Η ώρα της τελευταίας πράξης του δράματος… Η ώρα που τα πρώτα θύματα του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου που έσπειρε την απόλυτη φρίκη, οδηγούνται στην τελευταία τους κατοικία… Η ώρα για το στερνό αντίο στην μητέρα και την κόρη που έφυγαν μαζί, με τον πιο τραγικό τρόπο… Η ώρα που η πολιτεία, οι Αρχές και ολόκληρη η κοινωνία θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να ζητήσουμε συγνώμη… Όχι γιατί θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε την αρχή της δολοφονικής δράσης του 35χρονου, αλλά γιατί για τρία ολόκληρα χρόνια τα άψυχα σώματα της 36χρονης Λίβιας και την οκτάχρονης κορούλα της, Έλενας, παρέμεναν πεταγμένα σε μια λίμνη, χωρίς να επιδειχθεί πραγματικό ενδιαφέρον για την τύχη τους… Γιατί οι ψυχές τους περίμεναν τρία χρόνια τη λύτρωση… Γιατί αν ψάχναμε δεν θα ακολουθούσαν τα επόμενα θύματα… Γιατί τελικά δεν ίσχυε το «εν αλλοδαπές, πρέπει να πήγαν στην χώρα τους…»

Στις 14 Απριλίου 2019, οι έντονες βροχοπτώσεις έμελλε να αποκαλύψουν την απόλυτη φρίκη. Ολόκληρη Κύπρος παγωμένη μπροστά στην ομολογία του 35χρονου ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, μπροστά στα μάτια των οποίων δεν λύγισε.

Τα πρώτα του θύματα καταγράφονται στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε άρχισε και η δολοφονική του δράση με τη διάπραξη ενός διπλού φονικού. Η 36χρονη Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα και η οκτάχρονη κορούλα της Έλενα Ναταλία Μπουνέα, πέφτουν νεκρές από τα χέρια του 35χρονου ίλαρχου, ενώ στη συνέχεια, αφού τις τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες, τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού.  

Η ξαφνική εξαφάνισή μητέρας και κόρης, από την οικία όπου διέμεναν στη Λευκωσία, είχε θέσει σε κινητοποίηση την ιδιοκτήτρια της οικίας, αλλά και οικεία τους πρόσωπα. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η οκτάχρονη Έλενα Ναταλία και ο καθημερινός πόλεμος επιβίωσης που έδινε η Λίβια, δεν δικαιολογούσαν την απουσία τους.

Γνωστοί και φίλοι, ανέφεραν τότε, στα μέσα ενημέρωσης, που ανέδειξαν την εξαφάνισή τους, ότι ανησυχούσαν για τη ζωή τους. Oι εικόνες που καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα της μεσημβρινής εκπομπής του «Sigma», από το εσωτερικό του σπιτιού, φανέρωναν τη βίαιη απομάκρυνσή τους από το σπίτι, αφού είχαν αφήσει όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και η φαρμακευτική αγωγή της οκτάχρονης Έλενας.

Περισσότερα ερωτηματικά δημιούργησε το γεγονός πως στις 24 Οκτωβρίου 2016, η Αστυνομία δήλωνε στην ίδια εκπομπή, πως οι Αρχές προχώρησαν σε όλες εκείνες τις ενέργειες και έρευνες στην οικία και διαφάνηκε από αυτές ότι μητέρα και κόρη εγκατέλειψαν το σπίτι.
Τρία χρόνια μετά, η φρικιαστική πραγματικότητα αποκαλύπτεται από την χειρόγραφη παραδοχή του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου. Αυτός, ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είδε μάνα και κόρη το 2016.

Μετά από επίμονες προσπάθειες των μελών που πάλευαν για μέρες με τα θολά νερά της Κόκκινης Λίμνης, την Κυριακή του Πάσχα, 28 Απριλίου, εντοπίστηκε η πρώτη βαλίτσα θανάτου στην οποία βρισκόταν η σορός της μητέρας, ενώ μια εβδομάδα αργότερα, λίγα μέτρα μακριά, εντοπίστηκε η βαλίτσα στην οποία βρισκόταν η σορός της οκτάχρονης Έλενας.  

Τρία χρόνια μετά, μητέρα και κόρη, οδηγούνται στην τελευταία τους κατοικία. Μαζί… Πλάι πλάι… Όπως ήταν στη ζωή, έτσι και στον θάνατο. Αχώριστες...  

Η τελευταία πράξη του δράματος παίζεται στις πέντε το απόγευμα, στο Αρεδιού.

Καλό ταξίδι Λίβια και Έλενα… Και συγνώμη…
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας