Ύψιστη προτεραιότητα για την Αστυνομία το φαινόμενο των ναρκωτικών

Το φαινόμενο των ναρκωτικών παραμένει για την Αστυνομία αλλά και για τον ίδιο προσωπικά μια ύψιστη προτεραιότητα, δήλωσε ο Αρχηγός της Δύναμης Κύπρος Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο εσπερίδας ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία για την εξάρτηση.
 
Η Αστυνομία, είπε, βρίσκεται καθημερινά σε πλήρη ετοιμότητα «υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις και μέτρα, υιοθετώντας πολιτικές και πρακτικές, οι οποίες έχουν συγχρόνως προληπτικό και κατασταλτικό χαρακτήρα».
 
Παράλληλα ανέφερε, «ενισχύουμε τις υπάρχουσες συνεργασίες με άλλες Αρχές επιβολής του νόμου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».  
 
«Βασικότερο πεδίο δράσης της Αστυνομίας, είναι η καταστολή και επί του προκειμένου, η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών και ειδικότερα η σύλληψη και η προσαγωγή των εμπόρων και των διακινητών ενώπιον του Δικαστηρίου. Η πιο πάνω δράση, έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα, καθιστώντας την Υ.ΚΑ.Ν., ως μια εκ των αποτελεσματικότερων Υπηρεσιών της Αστυνομίας». Επίσης, ανέφερε ότι για το πρώτο τετράμηνο του 2019, έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία περίπου 131 κιλά κάνναβης, 56 κιλά ρητίνη κάνναβης και 32 κιλά κοκαΐνης. 
 
«Θέλουμε να καταγράψουμε σκέψεις και απόψεις γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης, ευελπιστώντας ότι μέσα από μια παραγωγική συζήτηση, με την κοινωνία των πολιτών, δυνατόν να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα, το τι θέλουμε ως κοινωνία και ποια θα πρέπει να είναι η «πορεία προς», τόνισε ο Αρχηγός Αστυνομίας.
 
 Μεταξύ των συνομιλητών στην Εσπερίδα είναι ο κ. Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης-Νομικός, η κα Ζήνα Πουλλή, Πρώην Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης, η κα Λουΐζα Βερεσιέ, ψυχίατρος, ο κ. Άθως Γεωργίου, Πρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, ο κ. Στέλιος Σεργίδης, Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, ο Παναγιώτης Γεωργίου, μέλος της Παιδοβουλής και ο κ. Ερρίκος Βενιαμίν, ψυχολόγος, Λειτουργός Αγίας Σκέπης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Απεξαρτηθέντων Ατόμων. Το συντονισμό των συζητήσεων έχουν οι δημοσιογράφοι Αθηνά Βιολάρη και Λουκάς Χάματσος. 
 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου