Κυριακή 17 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ύψιστη προτεραιότητα για την Αστυνομία το φαινόμενο των ναρκωτικών

  12/06/2019 21:12
Ύψιστη προτεραιότητα για την Αστυνομία το φαινόμενο των ναρκωτικών

Ύψιστη προτεραιότητα για την Αστυνομία το φαινόμενο των ναρκωτικών

  12/06/2019 21:12
Το φαινόμενο των ναρκωτικών παραμένει για την Αστυνομία αλλά και για τον ίδιο προσωπικά μια ύψιστη προτεραιότητα, δήλωσε ο Αρχηγός της Δύναμης Κύπρος Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο εσπερίδας ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία για την εξάρτηση.
 
Η Αστυνομία, είπε, βρίσκεται καθημερινά σε πλήρη ετοιμότητα «υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις και μέτρα, υιοθετώντας πολιτικές και πρακτικές, οι οποίες έχουν συγχρόνως προληπτικό και κατασταλτικό χαρακτήρα».
 
Παράλληλα ανέφερε, «ενισχύουμε τις υπάρχουσες συνεργασίες με άλλες Αρχές επιβολής του νόμου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».  
 
«Βασικότερο πεδίο δράσης της Αστυνομίας, είναι η καταστολή και επί του προκειμένου, η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών και ειδικότερα η σύλληψη και η προσαγωγή των εμπόρων και των διακινητών ενώπιον του Δικαστηρίου. Η πιο πάνω δράση, έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα, καθιστώντας την Υ.ΚΑ.Ν., ως μια εκ των αποτελεσματικότερων Υπηρεσιών της Αστυνομίας». Επίσης, ανέφερε ότι για το πρώτο τετράμηνο του 2019, έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία περίπου 131 κιλά κάνναβης, 56 κιλά ρητίνη κάνναβης και 32 κιλά κοκαΐνης. 
 
«Θέλουμε να καταγράψουμε σκέψεις και απόψεις γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης, ευελπιστώντας ότι μέσα από μια παραγωγική συζήτηση, με την κοινωνία των πολιτών, δυνατόν να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα, το τι θέλουμε ως κοινωνία και ποια θα πρέπει να είναι η «πορεία προς», τόνισε ο Αρχηγός Αστυνομίας.
 
 Μεταξύ των συνομιλητών στην Εσπερίδα είναι ο κ. Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης-Νομικός, η κα Ζήνα Πουλλή, Πρώην Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης, η κα Λουΐζα Βερεσιέ, ψυχίατρος, ο κ. Άθως Γεωργίου, Πρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, ο κ. Στέλιος Σεργίδης, Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, ο Παναγιώτης Γεωργίου, μέλος της Παιδοβουλής και ο κ. Ερρίκος Βενιαμίν, ψυχολόγος, Λειτουργός Αγίας Σκέπης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Απεξαρτηθέντων Ατόμων. Το συντονισμό των συζητήσεων έχουν οι δημοσιογράφοι Αθηνά Βιολάρη και Λουκάς Χάματσος. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας