Η Σιέρρα που… «μάλλον» θα έφυγε για τις Φιλιππίνες

Ανάμεσα στις αποκαλύψεις γύρω από την δολοφονική δράση του 35χρονου ίλαρχου, ήταν και ότι  η Αστυνομία γνώριζε λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της 38χρονης Μαρί Ρόους και της εξάχρονης κόρης της Σιέρρα, ότι πήγαν να συναντήσουν τον «Ορέστη».
 
Η καταγγελία από τη φίλη της 38χρονης μητέρας ήταν η ακόλουθη: «Την 05/05/2018 και ώρα 5:45 η […] και ανέφερε ότι η συγκάτοικός της Marry Rose μαζί με την κόρη της Sierra Graze, έξι ετών, την 04/05/2018 μετέβηκαν στη Λευκωσία, όπου θα διανυχτέρευαν με τον φίλο της. Θα επέστρεφαν στην οικία τους ώρα 06:00, πράγμα το οποίο δεν έπραξαν και το τηλέφωνο της Marry Rose είναι απενεργοποιημένο. Η […] δεν γνωρίζει οποιοδήποτε στοιχείο του φίλου της, παρά μόνο το όνομά του, το οποίο είναι Ορέστης. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τον αριθμό τηλεφώνου της ελλείπουσας, ο οποίος είναι απενεργοποιημένος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γνώριζαν για τον «Ορέστη» εδώ και ένα χρόνο-Η καταγγελία που τους «καίει»
 
Στο μεσοδιάστημα, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, η Αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον περιβόητο «Ορέστη», στα χέρια του οποίου εξαφανίστηκε ένα παιδί. Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε στον REPORTER, όταν το σχολείο της Σιέρρα ζήτησε ενημέρωση, η Αστυνομία απάντησε πως «μάλλον έφυγε με την μητέρα της στις Φιλιππίνες», καταγγελία που ουδέποτε διαψεύστηκε.
 
Η Σιέρρα δεν έφυγε με την μητέρα της στις Φιλιππίνες. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να είχε συμβεί αυτό, καθώς τα ταξιδιωτικά της έγγραφα βρίσκονταν στην κατοχή του πατέρα της, γεγονός που η Αστυνομία ανακάλυψε έναν χρόνο μετά, όταν ερεύνησε την οικία του, μετά που τον συνέλαβε ως αρχικό ύποπτο για τον φόνο μητέρας και κόρης, αφότου εντοπίστηκε το πτώμα της Μαρί Ρόους στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
 
Ένα εξάχρονο κορίτσι βρισκόταν στον πάτο μιας λίμνης και οι κυπριακές Αρχές ικανοποιούνταν με ένα «μάλλον». Η Σιέρρα δεν είχε καν δική της καταχώρηση στην λίστα ελλειπόντων προσώπων. Υπήρχε μόνο ως υποσημείωση στην ανακοίνωση για την μητέρα της. Χωρίς φωτογραφία και χωρίς περιγραφή, παρόλο που υπήρχαν διαθέσιμες φωτογραφίες στην σελίδα της Ιντερπόλ. Χωρίς να της δώσει κανένας σημασία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απάθεια, το ξεγύμνωμα και… η αποθράσυνση
 
Το παιδί δολοφονήθηκε. Από έναν serial killer. Που είχε δολοφονήσει άλλο ένα παιδί και την μητέρα του, καθώς και μία ακόμη γυναίκα, μήνες πριν, χωρίς να τον πάρει κανένας χαμπάρι. Ούτε για το άλλο παιδί έψαξαν. Αυτό «μάλλον» βρισκόταν στα κατεχόμενα, αποφάνθηκαν τότε. Κι ο 35χρονος λοχαγός το ήξερε πως μπορούσε να συνεχίσει να σκοτώνει παιδιά και να την γλιτώνει στο «μάλλον».
 
Η Σιέρρα δεν βρισκόταν με την μητέρα της στις Φιλιππίνες. Βρισκόταν εκεί που τελειώνουν τα όρια της ευαισθησίας μας. Εκεί που παρασέρνει ο θεσμικός ρατσισμός και ο θεσμικός σεξισμός τις Αρχές μας. Η Σιέρρα βρισκόταν στον πάτο (μας).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»