Το ραντεβού θανάτου, η σύλληψη του πατέρα και η μαρτυρία που αποκάλυψε τη φρίκη

Με τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα κλείνει ο κύκλος των ερευνών, αναφορικά με τα θύματα του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου που ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά κατά τα έτη 2016-2018.
 
Το εξάχρονο αγγελούδι εξαφανίστηκε μαζί με τη μητέρα του Μαρί Ρόους στις στις 4 Μαΐου 2018.
 
Η Μαρί Ρόους έχει ταυτοποιηθεί ως η πρώτη σορός που βρέθηκε στο Μιτσερό από τουρίστες στο φρεάτιο του μεταλλείου και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της πρώτης σειράς δολοφονιών που καταγράφηκε από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε ο «Ορέστης», υπέδειξε το πρωί νέο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η Σιέρρα-Πώς βρέθηκε η σορός
 
Η μητέρα της εξάχρονης Σιέρρα, η 38χρονη Μαρί Ρόους, όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, διατηρούσε δεσμό για έξι μήνες με τον 35χρονο τον οποίο γνώρισε μέσω του διαδικτύου.
 
Ο ύποπτος, είχε ζητήσει επιτακτικά από την Μαρί, εκείνη τη μαύρη ημέρα, στις 4 Μαΐου, να πάρει το παιδί της και να πάνε να διαμείνουν μαζί του για το βράδυ.
 
Παρά την επιμονή της φίλη της που διέμεναν μαζί, να αφήσει πίσω την εξάχρονη Σιέρρα, εντούτοις η Μαρί, υπέκυψε στις πιέσεις του «Ορέστη». Γύρω στις 23 και 30 το βράδυ, θεάθηκε για τελευταία φορά…
 
16 Απριλίου…
Μετά την ανεύρεση του πτώματος της 38χρονης Μαρί και αφού αναγνωρίστηκε από φίλη της με την οποία διέμενε, οι ανακριτές της υπόθεσης φόρεσαν χειροπέδες στον σύζυγο και πατέρα των θυμάτων, ο οποίος εξ αρχής αρνείτο οποιαδήποτε ανάμιξη, ενώ επέμενε ότι θεωρούσε πως η πρώην σύζυγος και η κόρη του διέφυγαν στο εξωτερικό.
 
Η Αστυνομία είχε οδηγήσει ενώπιον Δικαστηρίου τον 33χρονος αφού κατά τις έρευνες στην οικία του, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε το διαβατήριο της εξάχρονης, ενώ σύμφωνα με τον ανακριτή, έγιναν έρευνες μέσω της Ιντερπόλ, όπου διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη και η κόρη της δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης ο 33χρονος σύναψε δεσμό με το θύμα, το 2009, ενώ το 2011 απέκτησαν την κορούλα τους.
 
Κατά το 2015 το ζευγάρι χώρισε καθώς, ο 33χρονος ήταν αλκοολικός και είχαν αρκετές προστριβές μεταξύ τους.
 
Το 2016, η σχέση τους ήρθε σε οριστική ρήξη και η 38χρονη μαζί με το παιδί τους εγκατέλειψαν την οικία του 33χρονου, ενώ το θύμα δεν του επέτρεπε να βλέπει το παιδί.
 
Τι είχε παραδεχθεί και τι όχι ο σύζυγος
Κατά τις έρευνες στον τόπο διαμονής του 33χρονου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένα σχοινί για το οποίο, ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι το πήρε από την οικοδομή που εργάζεται για εργασίες για το σπίτι.
 
Ανακρινόμενος δεν παραδέχθηκε ενοχή σε αδικήματα που του καταλογίζονται, φόνο εκ προμελέτης και απαγωγή με σκοπό το φόνο, δηλώνοντας άγνοια για την τύχη της 38χρονης και της κόρης τους.
 
Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι είχε προστριβές με την πρώην σύντροφο του και ότι την χτυπούσε, ενώ θέση του είναι ότι θεωρούσε ότι μητέρα και κόρη είχαν διαφύγει στο εξωτερικό.
 
Το διαβατήριο της εξάχρονης
Κατά τις έρευνες στην οικία του 33χρονου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε το διαβατήριο της εξάχρονης, ενώ σύμφωνα με τον ανακριτή, έγιναν έρευνες μέσω της Ιντερπόλ, όπου διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη και η κόρη της δεν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό.
 
Η καθοριστική μαρτυρία
Με βάση τη μαρτυρία της φίλης της Μαρί Ρόους, που αναγνώρισε τη σορό του θύματος και η οποία ανέφερε ότι η 38χρονη διατηρούσε δεσμό με τον «Ορέστη» που γνώρισε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, οι ανακριτές έστρεψαν τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
 
Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο τέθηκε ο λογαριασμός με το όνομα «Ορέστης35», ο οποίος ήταν το πρόσωπο που ήρθε και παρέλαβε την 38χρονη μαζί με την εξάχρονη κόρη της, στις 4 Μαΐου 2018 και ώρα 23:30, χρόνος κατά τον οποίο θεάθηκε για τελευταία φορά.
 
Σημειώνεται ότι η φίλη της Μαρί Ρόους, την συμβούλευε να μην πάρει μαζί της την κόρη της, ωστόσο το θύμα της έλεγε ότι ο «Ορέστης» επέμενε και ήθελε να την γνωρίσει στα δύο παιδιά του για να παίζουν μαζί.
 
Διαγράφηκε ο «Ορέστης» μετά την ανεύρεση του πτώματος
Από εξετάσεις που έγιναν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε σχέση με το προφίλ «Ορέστης35», στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Badoo, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε διαγραφεί σε άγνωστο χρόνο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία.
 
Από την επικοινωνία που είχαν οι ανακριτές με την εταιρεία Badoo, όπου ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω προφίλ, διαπιστώθηκε ότι η τελευταία σύνδεση στο προφίλ ήταν στις 8/10/2018 από το ip address χχχχ, ημέρα κατά την οποία διαγράφηκε το προφίλ.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία Badoo, κατά τη δημιουργία του προφίλ «Ορέστης 35», ο χρήστης του χρησιμοποίησε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «orestis451@gmail.com».
 
Στις 17/4/2019, τρεις μέρες μετά την ανεύρεση του πτώματος, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα επικοινώνησε με την εταιρεία Google, σχετικά με το email του εν λόγω προσώπου, όπου αναφέρθηκε ότι ο χρήστης της εν λόγω διεύθυνσης συνδέθηκε για τελευταία φορά στις 17/4/2019 και ώρα 07:21.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία Google κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του δήλωσε ως τηλέφωνο επικοινωνίας χχχχ και το όνομα «Ορέστης Χρυσάνθου».
 
Πίσω από το Ορέστης Αποελ ο 35χρονος
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση orestis451@gmail.com, συνδέεται με το προφίλ στο Facebook Ορέστης Αποέλ.
 
Έγινε αίτημα από την Αστυνομία προς την εταιρεία Facebook και εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία που δήλωσε ο πιο πάνω χρήστης κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του και τα ip address πρόσβασης και διαχείρισης.
 
Τελευταία ημερομηνία πρόσβασης στο λογαριασμό «Ορέστης Αποέλ» ήταν στις 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:58, ημερομηνία κατά την οποία διαγράφηκε ο λογαριασμός από τον ίδιο τον χρήστη και ημερομηνία κατά την οποία εντοπίστηκε στο φρεάτιο η Μαρί Ρόους.
 
Εξάλλου, στις 18 Απριλίου εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο κάτοχος του ip address χχχχχ, κατά το συγκεκριμένο χρόνο, ήταν ο 35χρονος, δεύτερος ύποπτος που κατάγεται από τη Λεμεσό και υπηρετεί και αυτός στην Εθνική Φρουρά.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι αυτός είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, που διαμένει σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι έχει δύο παιδιά. Στοιχεία που συνάδουν με αυτά που ο «Ορέστης», είπε στο θύμα.
 
19 Απριλίου
Μετά από σχετικές έρευνες οι ανακριτές της υπόθεσης φόρεσαν χειροπέδες στον 35χρονο Ίλαρχο, ο οποίος αρχικά παραδέχθηκε τον φόνο της 38χρονης Μαρί, ενώ για την εξάχρονη Σιέρα αρχικά υποστήριζε ότι δεν την σκότωσε, αλλά πνίγηκε από εισρόφηση εμεσμάτων και ακολούθως την έριξε στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.
 
Ωστόσο, στις 25 Απρίλιου ο 35χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε επτά γυναίκες, μεταξύ των οποίων και την εξάχρονη Σιέρρα.
 
Η σορός της εξάχρονης Σιέρρα εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι μετά από υπόδειξη σκηνής.
 
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί