Τρίτη 14 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καταδίκη ανάπηρου για άσεμνες επιθέσεις εναντίον γυναίκας

  12/06/2019 09:45
Καταδίκη ανάπηρου για άσεμνες επιθέσεις εναντίον γυναίκας

Καταδίκη ανάπηρου για άσεμνες επιθέσεις εναντίον γυναίκας

  12/06/2019 09:45

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε χθες το Δικαστήριο σε κατηγορούμενο, για άσεμνες επιθέσεις κατά γυναίκας καθώς και την κατηγορία της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην απασχόληση, οι οποίες διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2013-2014.

Ο καταδικασθείς πλέον άνδρας, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και ως εκ τούτου διεξήχθη ακρόαση κατά την οποία κλήθηκαν μάρτυρες κατηγορίας αρκετά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και το θύμα της επίθεσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κατηγορούμενος προέβη σε συνολικά τρεις άσεμνες επιθέσεις εναντίον της γυναίκας, δύο εκ των οποίων συνέβησαν μεταξύ 2013-14, ενώ το τρίτο σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2014 όταν το θύμα εργαζόταν σε ειδικό χώρο και πήγε μαζί με τον κατηγορούμενο για εξωτερικές εργασίες.

Η γυναίκα είχε μεταβεί μαζί με τον κατηγορούμενο για να τον βοηθήσει, καθώς εκείνος βρίσκεται καθηλωμένος σε τροχοκάθισμα, και τότε προέβη, όπως και στις άλλες δύο περιπτώσεις σε άσεμνες χειρονομίες-αγγίγματα σε βάρος της.

Αφού η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό, στη συνέχεια παραιτήθηκε από τη δουλειά της.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, όταν το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ο συνήγορος του αγόρευσε για μετριασμό της ποινής, όπου είχε εγείρει θέμα έλλειψης υποδομών και διευκολύνσεων στις Κεντρικές Φυλακές και για το λόγο αυτό είχε ζητήσει όπως σε περίπτωση που καταδικαστεί σε φυλάκιση ο πελάτης του, η ποινή να είναι με αναστολή.

Από την πλευρά της η κατηγορούσα Αρχή, υπέβαλε ότι στις φυλακές υπάρχουν οι υποδομές για κράτηση ατόμων με αναπηρίες.

Έτσι στην απόφαση του το Δικαστήριο επέβαλε στον άνδρα ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας