«Εάν η Αστυνομία έκανε το καθήκον της, θα ήταν στη ζωή κάποια από τα θύματα»

Αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αναμένεται να διεκδικήσει η οικογένεια της 36χρονης Λίβια Φλωρεντίνα και της οκτάχρονης κόρης της Έλενα Ναταλία, οι οποίες δολοφονήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2016 από τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο.
 
Η οικογένεια, διαμέσου του δικηγόρου της Γιάννη Ιωάννου, αναμένεται να καταχωρήσει τις επόμενες μέρες τέσσερις αγωγές, δύο εκ των οποίων θα είναι εναντίον της Δημοκρατίας και άλλες δύο εναντίον του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, μία δηλαδή για κάθε θύμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταχωρούνται οι πρώτες αγωγές κατά της Δημοκρατίας και του κατά συρροή δολοφόνου
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «οι αγωγές εναντίον του δολοφόνου δεν χρίζουν ιδιαίτερης επεξήγησης, αφού το κυρίαρχο ζήτημα είναι η τιμωρία του δολοφόνου μέσω αποζημιώσεων. Όσον αφορά τις αγωγές κατά Δημοκρατίας αφορούν, όπως είπε, στην πλημμελή εκτέλεση του καθήκοντος από μέρους της Αστυνομίας.
 
Με αυτό τον τρόπο στοχεύουν όπως εξήγησε, «στην ηθική ικανοποίηση του πατέρα της οκτάχρονης και εν διαστάσει συζύγου της Λίβια, αφού η θεμελίωση μιας αγωγής θα πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Εκτός από την ομολογία όχι μόνο του θύτη αλλά και της δημοκρατίας, υπάρχουν αδειάσιστα στοιχεία». 
 
«Έψαχνε μάνα και κόρη,
πίεζε την Αστυνομία»
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως υπάρχουν καταθέσεις, μαρτυρίες και πιστοποιητικά ότι ο άνδρας έψαχνε τη σύζυγο και την κόρη του. «Επέμενε και ενοχλούσε την Αστυνομία και δημιουργούσε προϋποθέσεις για έρευνες. Αυτό το έκανε αρκετές φορές, ωστόσο, το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν μηδενικό. Από κάποια στιγμή όμως και μετά, τον είχαν ουσιαστικά απογοητεύσει σε βαθμό που ο άνθρωπος δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο».
 
Κληθείς να σχολιάσει το ακριβές ποσό που αναμένεται να διεκδικήσει η οικογένεια, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι, «όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση, το ύψος των αποζημιώσεων θα υπολογιστεί πρωτίστως από την ηλικία των θυμάτων, ενώ ανέφερε πως για παράδειγμα όταν κάποιος χτυπήσει κάποιον, υπάρχουν αποζημιώσεις για βαριά σωματική βλάβη, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά απώλεια ανθρώπινης ζωής».
 
«Ολιγωρία της Αστυνομίας»
Κληθείς να αναφερθεί στις αγωγές εναντίον της Αστυνομίας, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι υπήρξαν δύο θύματα, εννοώντας τη Λίβια και την μικρή Έλενα και ακολούθως διαπράχθηκαν άλλες πέντε δολοφονίες.
 
«Διερωτάται κανείς εάν η Αστυνομία έκανε το καθήκον της, θα ήταν στη ζωή σήμερα κάποια από αυτά τα θύματα. Η κυπριακή κοινωνία κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις, βιώνει δηλώσεις ότι θα ληφθούν μέτρα», σημείωσε.
 
Παρότι, επισήμανε, υπάρχουν αρκετά μέλη της Αστυνομίας που είναι εξαιρετικά, δεν λείπουν και αυτοί, τους οποίους παρομοίασε με σάπια μήλα. «Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι, αλλά υπάρχουν και σάπια μήλα». 
 
Τόνισε επίσης πως όταν ακουστούν οι πραγματικότητες ενώπιον Δικαστηρίου, τότε θα εκπλαγεί ολόκληρη η κοινωνία, ενώ επισήμανε ότι με αυτή την υπόθεση θα ανοίξει και ο δρόμος για άλλες υποθέσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη