Στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» αστυνομικός-Τα ηλεκτρονικά ίχνη στο σύστημα του ΤΟΜ

Άλλη μια υπόθεση πιθανής διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα προσπαθεί να ξεδιαλύνει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας, η οποία αφορά δραστηριότητες μέσω του συστήματος του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, από μέλος της δύναμης.
 
Συγκεκριμένα, οι «Αδιάφθοροι» το τελευταίο διάστημα εξετάζουν τη χρήση ειδικών κωδικών που διατηρούν μέλη της Αστυνομίας για πρόσβαση στο αρχείο οχημάτων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.
 
Τους συγκεκριμένους κωδικούς, τους έχουν συγκεκριμένα εξουσιοδοτημένα μέλη της Αστυνομίας τα οποία κάθε φορά που εισάγονται στο σύστημα αφήνουν το ηλεκτρονικό τους στίγμα, με αποτέλεσμα να μπορούν να ανιχνευθούν.
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι «Αδιάφθοροι» εντόπισαν μια παράξενη είσοδο στο σύστημα του ΤΟΜ με χρήση κωδικών, οι οποίοι ανήκουν σε γραμματέα αστυνομικού διευθυντή επαρχίας. Μόλις το άτομο που τους χρησιμοποίησε εισήχθη στο σύστημα, άφησε το στίγμα του.
 
Εισβολή στα μέσα της νύχτας
 
Από τις έρευνες που έγιναν εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να είχε εμπλοκή η γραμματέας, αλλά ηγέρθησαν υποψίες εναντίον αστυνομικού που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα και ο οποίος είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν με αποτέλεσμα να διαταχθεί εναντίον του πειθαρχική και ποινική δίωξη.
 
Από περαιτέρω έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η είσοδος στο σύστημα έγινε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα από υπολογιστή της υπηρεσίας. Κατόπιν του εντοπισμού του συγκεκριμένου ευρήματος, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά και στον τρόπο που φέρεται να απέσπασε τους κωδικούς.
 
Οι κομπίνες με τα οχήματα
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», το συγκεκριμένο κόλπο με τη χρήση κωδικών, χρησιμοποιούν κυκλώματα που φέρνουν στην Κύπρο πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία είχαν κλαπεί από άλλες χώρες.
 
Οι επιτήδειοι έχουν στα χέρια τους αριθμούς εγγραφής οχημάτων πανομοιότυπων με αυτά που κυκλοφορούν στην Κύπρο  και αφού καταφέρνουν να πλαστογραφήσουν τους αριθμούς πλαισίου, εκδίδουν αριθμούς εγγραφής. Αυτό σημαίνει πως δύο οχήματα μπορεί να κυκλοφορούν με τους ίδιους αριθμούς ταυτόχρονα στο οδικό δίκτυο.
 
Υπενθυμίζεται ότι, στο παρελθόν είχε διαπιστωθεί ότι μέλη της Αστυνομίας χρησιμοποιούσαν τους κωδικούς για εξυπηρέτηση φίλων τους, αλλά και για εξυπηρέτηση διάφορων κυκλωμάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου