Δευτέρα 9 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» αστυνομικός-Τα ηλεκτρονικά ίχνη στο σύστημα του ΤΟΜ

  11/06/2019 09:17
Στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» αστυνομικός-Τα ηλεκτρονικά ίχνη στο σύστημα του ΤΟΜ

Στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» αστυνομικός-Τα ηλεκτρονικά ίχνη στο σύστημα του ΤΟΜ

  11/06/2019 09:17
Άλλη μια υπόθεση πιθανής διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα προσπαθεί να ξεδιαλύνει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας, η οποία αφορά δραστηριότητες μέσω του συστήματος του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, από μέλος της δύναμης.
 
Συγκεκριμένα, οι «Αδιάφθοροι» το τελευταίο διάστημα εξετάζουν τη χρήση ειδικών κωδικών που διατηρούν μέλη της Αστυνομίας για πρόσβαση στο αρχείο οχημάτων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.
 
Τους συγκεκριμένους κωδικούς, τους έχουν συγκεκριμένα εξουσιοδοτημένα μέλη της Αστυνομίας τα οποία κάθε φορά που εισάγονται στο σύστημα αφήνουν το ηλεκτρονικό τους στίγμα, με αποτέλεσμα να μπορούν να ανιχνευθούν.
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι «Αδιάφθοροι» εντόπισαν μια παράξενη είσοδο στο σύστημα του ΤΟΜ με χρήση κωδικών, οι οποίοι ανήκουν σε γραμματέα αστυνομικού διευθυντή επαρχίας. Μόλις το άτομο που τους χρησιμοποίησε εισήχθη στο σύστημα, άφησε το στίγμα του.
 
Εισβολή στα μέσα της νύχτας
 
Από τις έρευνες που έγιναν εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να είχε εμπλοκή η γραμματέας, αλλά ηγέρθησαν υποψίες εναντίον αστυνομικού που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα και ο οποίος είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν με αποτέλεσμα να διαταχθεί εναντίον του πειθαρχική και ποινική δίωξη.
 
Από περαιτέρω έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η είσοδος στο σύστημα έγινε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα από υπολογιστή της υπηρεσίας. Κατόπιν του εντοπισμού του συγκεκριμένου ευρήματος, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά και στον τρόπο που φέρεται να απέσπασε τους κωδικούς.
 
Οι κομπίνες με τα οχήματα
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», το συγκεκριμένο κόλπο με τη χρήση κωδικών, χρησιμοποιούν κυκλώματα που φέρνουν στην Κύπρο πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία είχαν κλαπεί από άλλες χώρες.
 
Οι επιτήδειοι έχουν στα χέρια τους αριθμούς εγγραφής οχημάτων πανομοιότυπων με αυτά που κυκλοφορούν στην Κύπρο  και αφού καταφέρνουν να πλαστογραφήσουν τους αριθμούς πλαισίου, εκδίδουν αριθμούς εγγραφής. Αυτό σημαίνει πως δύο οχήματα μπορεί να κυκλοφορούν με τους ίδιους αριθμούς ταυτόχρονα στο οδικό δίκτυο.
 
Υπενθυμίζεται ότι, στο παρελθόν είχε διαπιστωθεί ότι μέλη της Αστυνομίας χρησιμοποιούσαν τους κωδικούς για εξυπηρέτηση φίλων τους, αλλά και για εξυπηρέτηση διάφορων κυκλωμάτων.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας