Σάββατο 25 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καταχωρούνται οι πρώτες αγωγές κατά της Δημοκρατίας και του κατά συρροή δολοφόνου

  10/06/2019 20:36
Καταχωρούνται οι πρώτες αγωγές κατά της Δημοκρατίας και του κατά συρροή δολοφόνου

Καταχωρούνται οι πρώτες αγωγές κατά της Δημοκρατίας και του κατά συρροή δολοφόνου

  10/06/2019 20:36
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, καταχωρούνται αύριο οι πρώτες αγωγές τόσο κατά της Δημοκρατίας, όσο και κατά του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος ομολόγησε στις 25 Απριλίου ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.
 
Λίγο πριν οδηγηθούν στην τελευταία τους κατοικία τα πρώτα θύματα του 35χρονου Ιλαρχου, η 36χρονη Λίβια και η οκτάχρονη κορούλα της, ο δικηγόρος της οικογένειας προχωρεί με την καταχώρηση αγωγών, με τις οποίες ο σύζυγος και πατέρας διεκδικεί αποζημιώσεις με σκοπό την ηθική δικαίωση.
 
 
Με δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννος Ιωάννου, σημείωσε ότι οι αγωγές στρέφονται αφενός μεν κατά του δολοφόνου, αφετέρου κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για το λόγο ότι η Αστυνομία εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά της.
 
Ο δικηγόρος σημείωσε ότι ο πελάτης του, εξέφρασε ανησυχία για καταστροφή τεκμηρίων. «Έχω την αίσθηση πως πολλά από αυτά τα τεκμήρια και μαρτυρίες, ίσως να μην υπάρχουν στο μέλλον σε αυτό τον αγγελικά πλασμένο χώρο που ζούμε στην Κύπρο».
 
«Εξού και μέλος της διαδικασίας αφορά αποκάλυψη μαρτυρίας και τεκμηρίων. Έχουμε εξαιρετικούς αστυνομικούς, υπάρχουν όμως και σάπια μήλα και για αυτά ανησυχεί ο πελάτης μου», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως «όλη αυτή η ιστορία με τον Μεταξά, έχει στοιχίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε αυτή την πολιτεία. Ο κάθε ένας μας που κατέχει ένα πόστο στην Αστυνομία, πρέπει να είναι επαγγελματίας και να είναι ευαισθητοποιημένος. Είχα πει ότι ένα ευαισθητοποιείτο τότε η Αστυνομία, σήμερα θα ζούσαν κάποιοι άνθρωποι».
 
«Εάν διεξέλθει κάποιος το ιστορικό, αυτή ειδικά η υπόθεση βγάζει μάτια. Έχουμε ομολογίες δηλαδή δηλώσεις ακόμα και του Αρχηγού αλλά και ταυτόχρονα έχουμε και τη δημόσια απολογία των αξιωματούχων» κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας