Κυριακή 26 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πολίτες και δημοσιογράφοι στους ανεξάρτητους ανακριτές για «Ορέστη»

Γιώργος Χατζηπαναγή  10/06/2019 12:18
Πολίτες και δημοσιογράφοι στους ανεξάρτητους ανακριτές για «Ορέστη»

Πολίτες και δημοσιογράφοι στους ανεξάρτητους ανακριτές για «Ορέστη»

Γιώργος Χατζηπαναγή  10/06/2019 12:18
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των τριών ποινικών ανακριτών, που διορίστηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για διερεύνηση τυχόν λάθος χειρισμών ή παραλείψεων, από πλευράς μελών της δύναμης, για τα ελλείποντα πρόσωπα τα οποία τελικά είχαν δολοφονηθεί από τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ανδρέα Πασχαλίδη, στην οποία έγινε μια ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, αφού μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί μεγάλο ανακριτικό έργο.
 
Η λήψη καταθέσεων, αναμένεται να συνεχιστεί από τους ανεξάρτητους ανακριτές μέχρι την Τετάρτη, από δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν κατά καιρούς με τις εξαφανίσεις των γυναικών, αλλά και από πολίτες του περιβάλλοντος των θυμάτων.
 
Έτσι προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το σκηνικό γύρω από τις υποθέσεις και οι ανακριτές θα αρχίσουν να μελετούν μία-μία τις υποθέσεις ξεχωριστά έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει σιγά σιγά το σκηνικό γύρω από κάθε υπόθεση.
 
Όσον αφορά την πορεία των ερευνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ακόμα δρόμος για τους ανακριτές, λόγω του ογκοδέστατου ανακριτικού έργου που έχουν να υλοποιήσουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι, οι ποινικοί ανακριτές είναι τρεις δικηγόροι και συγκεκριμένα, το μέλος της Αρχής, Άθως Κανναουρίδης, και οι Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδας Χατζηπέτρου.
 
Οι ανακριτές, έχουν διοριστεί μετά από επιστολή την οποία απέστειλε στην Αρχή, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος ζητούσε τη διερεύνηση των χειρισμών της Αστυνομίας που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
 
Κατά την έρευνα αναμένεται να περάσουν από κόσκινο για πιθανές ευθύνες, όλα τα στρώματα της Αστυνομίας, ακόμα και ο ίδιος ο παυθέντας Αρχηγός της Δύναμης Zαχαρίας Χρυσοστόμου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας