Ο κατά συρροή δολοφόνος της ασφάλτου που σκότωσε έξι ψυχές σε δύο εβδομάδες

Συγκλονισμός, αφόρητος πόνος και τεράστια αναπάντητα γιατί… Έξι ψυχές έσβησαν σε δεκαπέντε μέρες στην άσφαλτο.
 
Έξι άνθρωποι γεμάτοι ζωή, που είχαν μπροστά τους στόχους και όνειρα… Έξι άνθρωποι που για ένα λάθος σε μια στιγμή έφυγαν τόσο νωρίς...
 
Γιατί Ανδρέα, Παναγιώτη, Γιαννάκη, Χρυστάλλα, Daniels και Κυριάκο; Γιατί;
 
Ο Ανδρέας άνοιξε τον αιματοβαμμένο κύκλο…
 
Το μαύρο δεκαπενθήμερο ξεκίνησε στις 19 Μαϊου, με το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αγία Νάπα με θύμα τον 22χρονο Ανδρέα Ανδρέου από το Φρέναρος.
Ο νεαρός, πατέρας ενός παιδιού μόλις 14 μηνών, σύμφωνα με την Αστυνομία, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από σφοδρή σύγκρουση που είχε με όχημα στον δρόμο Αγίας Νάπας-Κάβο Γκρέκο. Σύγκεκριμένα, γύρω στις οκτώ το βράδυ της 19ης Μαΐου, φοιτητής ηλικίας 23 ετών από το Πακιστάν, οδηγούσε το αυτοκίνητο του κατά μήκος της Λεωφόρου Κάβο Γκρέκο – Πρωταρά, με κατεύθυνση την Αγία Νάπα, και με συνεπιβάτες άλλα τρία πρόσωπα, όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου συγκρούστηκε πλευρικά με τη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε 22χρονος από το Φρέναρος, που δυστυχώς δεν έφερε προστατευτικό κράνος και κινείτο με κατεύθυνση από τον Πρωταρά προς την Αγία Νάπα.
 
Από τη σύγκρουση η μοτοσικλέτα βγήκε από το δρόμο και αφού έπεσε σε χαντάκι στην αριστερή πλευρά του δρόμου, ακινητοποιήθηκε. Η μοτοσικλέτα από τη σύγκρουση καταστράφηκε ολοσχερώς, το αυτοκίνητο υπέστη διάφορες ζημιές ενώ κανένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες του, από την Ινδία και το Πακιστάν, δεν έπαθε τίποτε.
 
Ο 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.
 
Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Τροχαίας Αμμοχώστου και στον οδηγό του αυτοκινήτου διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη και νάρκοτεστ που βγήκε αρνητικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για τον άτυχο Ανδρέα... Καταλείπει βρέφος 14 μηνών
 
Σχεδόν δέκα μέρες μετά ο Παναγιώτης…
 
Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 28χρονο Παναγιώτη Λοϊζίδη από τα Λιβάδια, ο οποίος έμελλε να σβήσει στην άσφαλτο έπειτα από θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 25ης Μαΐου στην Αραδίππου. Ο χάρος έστησε καρτέρι στον 28χρονο μοτοσικλετιστή λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 58χρονος από την Αραδίππου έχοντας ως συνοδηγό τη σύζυγο του, οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην Αραδίππου με κατεύθυνση από το κέντρο του Δήμου προς το παλιό στρατόπεδο. Σε κάποιο σημείο του δρόμου παρά την οδό Ευριπίδου, ο 58χρονος επιχείρησε δεξιά στροφή για να εισέλθει στην οδό Ευριπίδου, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συγκρούστηκε με την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 28χρονος Παναγιώτης.
 
Από τη σύγκρουση ο 28χρονος εκτινάχθηκε και σύρθηκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις, δεν έφερε κράνος ασφαλείας. Στον οδηγό του αυτοκινήτου έγινε έλεγχος αλκοόλης με αρνητική ένδειξη. Ο άτυχος νεαρός, στις 9 Μαΐου γιόρτασε τα 28 του χρόνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λίγες μέρες πριν γιόρταζε τα γενέθλια του ο άτυχος Παναγιώτης
 
Όχημα παρέσυρε τον άτυχο Γιαννάκη…
 
Οι τραγωδίες δεν σταμάτησαν όμως εκεί… Το βράδυ της επόμενης μέρας, άλλο ένα θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στη Λεμεσό.
 
Συγκεκριμένα, γύρω στις 20:30 το βράδυ της 29 Μαΐου, ταξί που οδηγούσε 63χρονος παρέσυρε στο θάνατο τον 60χρονο Γιαννάκη Κλεοβούλου, ο οποίος προσπαθούσε να διασταυρώσει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, στη Λεμεσό.
Στη σκηνή έσπευσαν Αστυνομία και ασθενοφόρο και ο πεζός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Στον οδηγό ταξί διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με ένδειξη μηδέν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό (pics)
 
Έσβησε λίγες ώρες μετά η 36χρονη Χρυστάλλα  
 
Το απόγευμα της επόμενης μέρας, άλλο ένα θανατηφόρο δυστύχημα, έκοψε το νήμα της ζωής της 36χρονης Χρυστάλλας Κουμούσιη από την Πάφο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 16:00 το απόγευμα της 1η Ιουνίου, σαλούν όχημα που οδηγούσε η 36χρονη επί της οδού Πριάμου στην Κάτω Πάφο, σε κάποιο σημείο του δρόμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκε με άλλο όχημα, διπλοκάμπινο, που οδηγούσε 26χρονος.
Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών να κρατήσουν στη ζωή της 36χρονη Χρυστάλλα υπέκυψε στα τραύματά της.
 
Σε ότι αφορά τον οδηγό του δεύτερου οχήματος, ηλικίας 27 χρόνων, ο οποίος έχει συλληφθεί για την υπόθεση κρατείται για νοσηλεία στο Χειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για την άτυχη Χρυστάλλα-Ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές
 
Νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής ο 19χρονος Daniels
 
Λίγες ώρες μετά το θάνατο της 36χρονης Χρυστάλλας, σε τροχαίο έχασε τη ζωή του και ο 19χρονος Daniels Matiss από τη Λετονία.
 
Ο 19χρονος οδηγούσε τη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του, γύρω στις δύο τα ξημερώματα της 2ας Ιουνίου, στην οδό Γιανιτσά με βόρεια κατεύθυνση, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τον έλεγχο της, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί και να κτυπήσει στο παρακείμενο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν φαίνεται ότι ο 19χρονος φορούσε κράνος ασφαλείας και ήταν μόνος του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου επί καθήκοντι ιατροί, πιστοποίησαν το θάνατο του.

Όσον αφορά τα ακριβή αίτια του θανάτου του 19χρονου, θα διαφανούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αναγνωρίστηκε από τη θεία του ο άτυχος 19χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Λεμεσό
 
Τρίτο θύμα σε 24 ώρες ο Κυριάκος
 
Ο μολώχ της ασφάλτου, χτύπησε ξανά το απόγευμα της 2ας Ιουνίου, αφού σε θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Παραλίμνι έχασε τη ζωή του ο 32χρονος Κυριάκος Καβάζης από τη Σωτήρα Αμμοχώστου.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το τροχαίο ατύχημα έγινε γύρω στις 17:20 χθες το απόγευμα, στη λεωφόρο Σωτήρας, στο Παραλιμνι.
 
Ειδικότερα, σε σημείο του δρόμο μπροστά από το Ταχυδρομείο Παραλιμνίου και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο 55χρονος επιχείρησε δεξιά στροφή, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του άτυχου Καβάζη, ο οποίος οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του με κατεύθυνση το Παραλίμνι από τη Σωτήρα.

Ο άτυχος νέος από τη βίαιη σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με το όχημα του 55χρονου, εκσφενδονίστηκε στην άσφαλτο, χτύπησε σε πάσαλο και ακολούθως στο πεζοδρόμιο, μέχρι το άψυχο σώμα του να ακινητοποιηθεί στην άσφαλτο.
 
Στη σκηνή κλήθηκαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τον 32χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, κοντά στον 32χρονο εντοπίστηκε προστατευτικό κράνος και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον το φορούσε.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως ο 32χρονος σε λίγους μήνες θα γινόταν για πρώτη φορά πατέρας, αφού η γυναίκα του είναι έγκυος.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 32χρονου, θα διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού.
 
Όσον αφορά τον οδηγό του αυτοκινήτου, ηλικίας 55 χρόνων, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Το παιχνίδι της μοίρας για τον άτυχο Κυριάκο... Θα γινόταν πατέρας σε λίγους μήνες

Συλλυπητήρια Αστυνομίας στους οικείους των θυμάτων
 
Λίγη ώρα μετά την τρίτη τραγωδία στην άσφαλτο μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες, και κατ' επέκταση την έκτη σε δύο εβδομάδες, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στους οικείους των θυμάτων και ανέφερε ότι είναι αδήριτη ανάγκη η τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Η Αστυνομία αισθάνεται βαθύτατη θλίψη για τις πρόσφατες θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων, ο άδικος χαμός των οποίων βυθίζει στο πένθος τις οικογένειες τους.
 
Επισημαίνεται ότι, η Αστυνομία καταβάλλει όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και απευθύνεται ξανά σε όλους, ώστε να συμβάλουμε, στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, ο καθένας σύμφωνα με τη δική του ιδιότητα, ως πολίτες, ως γονείς, αδέρφια ή φίλοι, ως μέλη της Αστυνομίας, ως οδηγοί ή χρήστες του οδικού δικτύου, ως άνθρωποι.
 
Ο κύριος παράγοντας πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας.
 
Είναι αδήριτη η ανάγκη για εμπέδωση της οδηγικής συνείδησης, της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς. Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός, να οδηγά υπεύθυνα, αμυντικά, τηρώντας συνειδητά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
Μεταξύ άλλων επιβάλλεται να τηρείται πιστά το όριο ταχύτητας, η χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές, η οδήγηση χωρίς κατανάλωση οινοπνευματοδών ποτών και η μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
 
Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης, αυτοσεβασμού και σεβασμού απέναντι στους άλλους, των παιδιών μας, των φίλων μας, των συμπολιτών μας.
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών