Δεκατέσσερις μέρες, επτά τραγωδίες…

Πόνος, θλίψη, οδύνη… Δεκατέσσερις μέρες κι ο θάνατος κτυπά αλύπητα πατέρες, μάνες, νέους και παιδιά. Οι ασύλληπτες τραγωδίες δεν έχουν τέλος…
 
Τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα, δύο θάνατοι βρεφών, που χάθηκαν σε μια στιγμή και ένα εργατικό ατύχημα, έντυσαν επτά οικογένειες στα μαύρα..
 
Από τη μια ο μολώχ της ασφάλτου που θερίζει χωρίς διακρίσεις, από την άλλη, δύο αγγελούδια που είδαν το φως λίγους μήνες προηγουμένως και έμελλε να σβήσουν ξαφνικά σε μερικά δευτερόλεπτα. Και στο ενδιάμεσο, ένα εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό, όπου ένας οικογενειάρχης σκοτώθηκε στο μεροκάματο….
 
19 Μαΐου...
Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε στις 19 Μαΐου, η οικογένεια και οι φίλοι του 22χρονου μοτοσικλετιστή Ανδρέα Ανδρέου, από το Φρέναρος, ο οποίος έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αγία Νάπα.
 
Ο νεαρός, πατέρας ενός παιδιού μόλις 14 μηνών, σύμφωνα με την Αστυνομία, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από σφοδρή σύγκρουση που είχε με όχημα στον δρόμο Αγίας Νάπας-Κάβο Γκρέκο. Σύγκεκριμένα, γύρω στις οκτώ το βράδυ της 19ης Μαΐου, φοιτητής ηλικίας 23 ετών από το Πακιστάν, οδηγούσε το αυτοκίνητο του κατά μήκος της Λεωφόρου Κάβο Γκρέκο – Πρωταρά, με κατεύθυνση την Αγία Νάπα, και με συνεπιβάτες άλλα τρία πρόσωπα, όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου συγκρούστηκε πλευρικά με τη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε 22χρονος από το Φρέναρος, που δυστυχώς δεν έφερε προστατευτικό κράνος και κινείτο με κατεύθυνση από τον Πρωταρά προς την Αγία Νάπα.
Από τη σύγκρουση η μοτοσικλέτα βγήκε από το δρόμο και αφού έπεσε σε χαντάκι στην αριστερή πλευρά του δρόμου, ακινητοποιήθηκε. Η μοτοσικλέτα από τη σύγκρουση καταστράφηκε ολοσχερώς, το αυτοκίνητο υπέστη διάφορες ζημιές ενώ κανένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες του, από την Ινδία και το Πακιστάν, δεν έπαθε τίποτε.
 
Ο 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.
 
Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Τροχαίας Αμμοχώστου και στον οδηγό του αυτοκινήτου διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη και νάρκοτεστ που βγήκε αρνητικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για τον άτυχο Ανδρέα... Καταλείπει βρέφος 14 μηνών
 
20 Μαΐου...
Στις 20 Μαΐου, μια μέρα μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στην Αγία Νάπα, ένας 55χρονος οικογενειάρχης έσβησε στο μεροκάματο και πιο συγκεκριμένα ενώ εργαζόταν σε χώρο που στεγάζεται μεγάλο πολυκατάστημα της πόλης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα της 20 Μαΐου, ο 55χρονος, ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε μεταλλική κατασκευή, όταν σε κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος περίπου δεκατριών μέτρων, μπροστά στα έντρομα μάτια συναδέλφου του, ο οποίος τον βοηθούσε στις εργασίες. Από την πτώση, ο άτυχος 55χρονος, ο οποίος είναι από τη Βουλγαρία και ήταν επιστάτης σε εταιρεία κατασκευών, κατέληξε σε φρεάτιο ανελκυστήρα και βρήκε ακαριαίο θάνατο.
 
Στη σκηνή κλήθηκε αμέσως η Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο για εξετάσεις, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για ανάσυρση της σορού του άτυχου 55χρονου. Ακολούθως, στο σημείο έφθασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του. Ο άτυχος 55χρονος, άφησε πίσω του σύζυγο και δύο παιδιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τραγωδία... Νεκρός ο οικογενειάρχης που έπεσε από δεκατρία μέτρα ύψος στη Λεμεσό
 
25 Μαΐου...
Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 28χρονο Παναγιώτη Λοϊζίδη από τα Λιβάδια, ο οποίος έμελλε να σβήσει στην άσφαλτο έπειτα από θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 25ης Μαΐου στην Αραδίππου. Ο χάρος έστησε καρτέρι στον 28χρονο μοτοσικλετιστή λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 58χρονος από την Αραδίππου έχοντας ως συνοδηγό τη σύζυγο του, οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην Αραδίππου με κατεύθυνση από το κέντρο του Δήμου προς το παλιό στρατόπεδο. Σε κάποιο σημείο του δρόμου παρά την οδό Ευριπίδου, ο 58χρονος επιχείρησε δεξιά στροφή για να εισέλθει στην οδό Ευριπίδου, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συγκρούστηκε με την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 28χρονος Παναγιώτης.
Από τη σύγκρουση ο 28χρονος εκτινάχθηκε και σύρθηκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις, δεν έφερε κράνος ασφαλείας. Στον οδηγό του αυτοκινήτου έγινε έλεγχος αλκοόλης με αρνητική ένδειξη. Ο άτυχος νεαρός, στις 9 Μαΐου γιόρτασε τα 28 του χρόνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λίγες μέρες πριν γιόρταζε τα γενέθλια του ο άτυχος Παναγιώτης
 
28 Μαΐου...
Τρεις μέρες μετά το θάνατο του Παναγιώτη, μια άλλου είδους τραγωδίας, συγκλόνισε το παγκύπριο. Ένα πεντάμηνο βρέφος εντοπίστηκε νεκρό στο κρεβατάκι του, σε οικία στη Λευκωσία. Το αγγελούδι που έμελλε να φύγει τόσο νωρίς, δεν είχε οποιοδήποτε ιατρικό ιστορικό, ωστόσο άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.
 
Το πεντάμηνο αγοράκι, βρισκόταν σε οικία όπου το πρόσεχε Ε/κ γυναίκα, αφού οι γονείς του, οι οποίοι είναι από τη Ρουμανία, απουσίαζαν κατά το δεδομένο χρόνο. Σε κάποια στιγμή, γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της 28ης Μαΐου, η γυναίκα μετέβη στο κρεβατάκι για να ελέγξει ότι το αγγελούδι είναι καλά, όπως συνήθιζε, ωστόσο έμελλε να το εντοπίσει αναίσθητο.
 
Αμέσως κάλεσε στο σημείο ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το αγοράκι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών να το επαναφέρουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να πιστοποιήσουν το θάνατο του. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αστυνομία, μέλη της οποίας διερευνούν υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, ενώ άνοιξαν κύκλο καταθέσεων, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.
 
Μεταξύ των προσώπων που κλήθηκαν ή αναμένεται να κληθούν για κατάθεση, είναι οι γονείς, η Ε/κ που το φρόντιζε, καθώς και ο παιδίατρος του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς ιατρικό ιστορικό το πεντάμηνο βρέφος που ξεψύχησε στο κρεβατάκι του
 
29 Μαΐου...
Οι τραγωδίες δεν σταμάτησαν όμως εκεί… Το βράδυ της επόμενης μέρας, άλλο ένα θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στη Λεμεσό.
 
Συγκεκριμένα, γύρω στις 20:30 το βράδυ της 29 Μαΐου, ταξί που οδηγούσε 63χρονος παρέσυρε στο θάνατο τον 60χρονο Γιαννάκη Κλεοβούλου, ο οποίος προσπαθούσε να διασταυρώσει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, στη Λεμεσό.
Στη σκηνή έσπευσαν Αστυνομία και ασθενοφόρο και ο πεζός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Στον οδηγό ταξί διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με ένδειξη μηδέν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό (pics)
 
31 Μαΐου...
Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου, δεύτερου πεντάμηνου βρέφους μέσα σε λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, το βράδυ της 31 Μαΐου αγοράκι από την Αθηένου, άφησε την τελευταία του πνοή.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βρέφος παρουσίασε ψηλό πυρετό την Πέμπτη. Οι γονείς το μετέφεραν σε ιδιώτη παιδίατρο ο οποίος συνταγογράφησε αντιπυρετικά. Την Παρασκευή, όταν η κατάσταση της υγείας του βρέφους δεν παρουσίασε κάποια βελτίωση, οι γονείς ενημέρωσαν τηλεφωνικώς τον παιδίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι γονείς, τους συμβούλεψε να συνεχίσουν την αγωγή.
 
Γύρω στις 21:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας η κατάσταση της υγείας του βρέφους επιδεινώθηκε και οι γονείς το μετέφεραν σε ιδιώτη παθολόγο. Ο γιατρός διαπίστωσε πως το βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του και έκανε προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εσπευσμένα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.
 
Η νεκροτομή θα διενεργηθεί το πρωί της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Την ίδια ώρα η Αστυνομία άνοιξε κύκλο ερευνών για την υπόθεση και αναμένεται να λάβει καταθέσεις από τους γονείς του βρέφους, τον παιδίατρο που το έβλεπε, αλλά και τον παθολόγο στον οποίο μεταφέρθηκε αναίσθητο το αγγελούδι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το χρονικό της τραγωδίας με το πεντάμηνο βρέφος-Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή
 
1 Ιουνίου...
Το απόγευμα της επόμενης μέρας, άλλο ένα θανατηφόρο δυστύχημα, έκοψε το νήμα της ζωής της 36χρονης Χρυστάλλας Κουμούσιη από την Πάφο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου, σαλούν όχημα που οδηγούσε η 36χρονη επί της οδού Πριάμου στην Κάτω Πάφο, σε κάποιο σημείο του δρόμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκε με άλλο όχημα, διπλοκάμπινο, που οδηγούσε 26χρονος.
Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών να κρατήσουν στη ζωή της 36χρονη Χρυστάλλα υπέκυψε στα τραύματά της. Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας του δεύτερου οδηγού, 26 ετών, αυτή είναι εκτός κινδύνου.
 
Υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με μηδενική ένδειξη και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο Χειρουργικό Τμήμα. Η Τροχαία διερευνά τα αίτια του νέου δυστυχήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρήνος για την άτυχη Χρυστάλλα-Ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Βραζιλία-Έφτασαν τους 29 και άλλοι 60 αγνοούνται
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου