Αστακός η Κύπρος ενόψει Ευρωεκλογών-Σε συναγερμό για τους Τ/κ ψηφοφόρους

Σε αστακό έχει μετατραπεί η Κύπρος ενόψει των Ευρωεκλογών, με την Αστυνομία να έχει καταστρώσει σχέδιο δράσης το οποίο περιλαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για αποτροπή οποιονδήποτε δυσάρεστων περιστατικών.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER o αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, σύμφωνα με το πλάνο δράσης που έχει καταστρωθεί, κατά της σημερινή μέρα θα λειτουργήσει κέντρο χειρισμού κρίσεως στη ΜΜΑΔ για επίβλεψη της επιχείρησης, ενώ παράλληλα κέντρα επιχειρήσεων θα στηθούν σε όλες τις επαρχίες.
 
Όπως ανέφερε, «από νωρίς το πρωί μέλη της δύναμης θα βρεθούν και στα 1095 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν, έτσι ώστε να κυλήσει ομαλά η διαδικασία για τους 640 χιλιάδες ψηφοφόρους».
 
Από πλευράς Αστυνομίας θα εργαστούν συνολικά 2042 μέλη της δύναμης, τα οποία πέραν των εκλογικών κέντρων, θα πραγματοποιούν περίπολα, τροχαίες διευθετήσεις, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και αντιοχλαγωγικές ομάδες για να επέμβουν όπου και όταν χρειαστεί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές θα έχουν επίσης ενισχυμένες δυνάμεις στα πενήντα εκλογικά κέντρα όπου ψηφίζουν Τουρκοκύπριοι, ενώ επιπρόσθετοι αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στα οδοφράγματα αλλά και στους χώρους όπου θα διακινηθούν οι τ/κ ψηφοφόροι.
 
Σε ανοιχτή γραμμή με Έφορο Εκλογής
Όπως εξήγησε, η επιχείρηση της Αστυνομίας, γίνεται σε πλήρη συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, με τον οποίο οι αρμόδιοι βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή μέχρι το τέλος της διαδικασία, η οποία υπολογίζεται τα ξημερώματα της Δευτέρας.
 
Την ίδια ώρα αυξημένα είναι τα μέτρα που λήφθηκαν και στο συνεδριακό κέντρο, όπου θα γίνει η ανακήρυξη των έξι νέων ευρωβουλευτών, που θα εκπροσωπούν την Κύπρο για τα επόμενα πέντε χρόνια.
 
«Σε σύγκριση με το 2014 και τις τότε Ευρωεκλογές, θα εργαστούν τετρακόσιοι περισσότεροι αστυνομικοί», όπως εξήγησε.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κάλπη θα ανοίξει και στις Κεντρικές Φυλακές, έτσι ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι κρατούμενοι.

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κούρσα για δύο άλογα στην Πάφο-Υπέβαλαν υποψηφιότητες Φαίδωνας και Εύρος Λοϊζίδης
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο