Πέμπτη 19 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ενδεχόμενο καθυστέρησης στην καταχώρηση της υπόθεσης «Ορέστη»

  25/05/2019 18:37
Ενδεχόμενο καθυστέρησης στην καταχώρηση της υπόθεσης «Ορέστη»

Ενδεχόμενο καθυστέρησης στην καταχώρηση της υπόθεσης «Ορέστη»

  25/05/2019 18:37
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταχωρηθεί τελικά την ερχόμενη Τετάρτη η υπόθεση του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου που συγκλόνισε και καθήλωσε το παγκύπριο, ο οποίος ομολόγησε επτά φόνους, πέντε γυναικών και δυο παιδιών.
 
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, παρά το γεγονός ότι την Τετάρτη αναμενόταν η καταχώρηση της υπόθεσης και παραπομπή του 35χρονου ίλαρχου σε απευθείας δίκη, εντούτοις υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησης του υπόπτου.
 
Και αυτό, λόγω του ότι ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων.
 
Το όλο ζήτημα, συζητείται ανάμεσα σε ανακριτές και Νομική Υπηρεσία, ούτως ώστε να παρθούν τελικές αποφάσεις μέχρι την Τετάρτη, οπότε εκπνέει το διάταγμα κράτησης του υπόπτου.
 
Ωστόσο, εάν η Νομική Υπηρεσία κρίνει ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα, τότε η υπόθεση θα καταχωρηθεί.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος θα κατηγορηθεί για τους επτά φόνους, ενώ η θέση του είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και ότι η δολοφονική του δράση άρχισε το 2016, με τη διάπραξη του διπλού φονικού με θύματα μητέρα και κόρη.
 
Από τις έρευνες των Αρχών δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλα θύματα, ενώ διερευνήθηκαν όλες οι συνομιλίες του και δεν προέκυψε κάτι περαιτέρω.
 
Ο 35χρνος θα βρεθεί αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσα δηλαδή και τα θύματα του, με τη ποινή να είναι η μεγαλύτερη που αντιμετώπισε ποτέ κατηγορούμενος στην Κύπρο.
 
Την ίδια ώρα, οι έρευνες σε Κόκκινη Λίμνη και Μεμί του Ξυλιάτου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με σκοπό την ανεύρεση των άλλων δύο θυμάτων του "Ορέστη".
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας