Ισοβίτης ζήτησε βαρυποινίτη για… δικηγόρο του-Έφαγε πόρτα από το Δικαστήριο

Έκλεισε την πόρτα στον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, που καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια για το πενταπλό φονικό, το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε ζητώντας άδεια για να τον εκπροσωπήσει ως συνήγορος υπεράσπισης σε ποινική υπόθεση, ο… βαρυποινίτης Αντρέας Ονουφρίου ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών.    
 
Συγκεκριμένα, με έφεση του ο Μαμαλικόπουλος ζήτησε όπως το πρωτόδικο Δικαστήριο να δικάσει την υπόθεση χωρίς αναβολές, να του παραδοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό που πάρθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και να επιτραπεί στον Αντρέα Ονουφρίου να τον υπερασπιστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Όχι» στις εφέσεις των δραστών του πενταπλού-Επικυρώθηκαν τα πεντάκις ισόβια
 
Σε ότι αφορά το ζήτημα των αναβολών, το Εφετείο υπέδειξε στον κατηγορούμενο ότι δεν εμπίπτει ουσιαστικά στη δικαιοδοσία του, ενώ σε σχέση με το μαρτυρικό υλικό, ανέφερε ότι δόθηκε μαρτυρικό υλικό πολλών δεκάδων σελίδων. 

Ωστόσο, ο Μαμαλικόπουλος ισχυρίστηκε ότι όντως του δόθηκε μαρτυρικό υλικό αποτελούμενο από 64 σελίδες όμως, κατά την άποψή του, υπάρχει περαιτέρω υλικό για να του δοθεί, με το Εφετείο να υποδεικνύει ότι είναι υποχρέωση της Κατηγορούσας Αρχής να δώσει όλο το μαρτυρικό υλικό, όπως προβλέπεται από το Νόμο, σε χρόνο που να έχει την ευχέρεια ο κατηγορούμενος να το μελετήσει και να ετοιμάσει την υπεράσπισή του, όπως υπαγορεύεται από τους κανόνες της δίκαιης δίκης. 

Αναφορικά με το τρίτο ζήτημα, του διορισμού του Αντρέα Ονουφρίου ως συνηγόρου υπεράσπισης του Μαμαλικόπουλου, το Εφετείο τόνισε ότι το αίτημα του δεν μπορεί να εγκριθεί εφόσον, σύμφωνα με το Νόμο, ένας κατηγορούμενος δικαιούται ή να χειριστεί την υπόθεση του ο ίδιος ή να διορίσει δικηγόρο εγγεγραμμένο. 

«Το υποδείξαμε αυτό στον εφεσείοντα, του  υποδείξαμε επίσης και τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για νομική αρωγή, ο ίδιος όμως απάντησε ότι, υπό τις περιστάσεις, επιθυμεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο ίδιος».

Ως εκ τούτου, το Εφετείο απορρίπτοντας την έφεση που άσκησε ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ανέφερε πως πρόκειται για «έφεση αυτή ως άνευ αντικειμένου και εν πάση περιπτώσει ως εκδήλως αβάσιμη».
 
ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζήτησε «παραίτηση» Δικαστή από την εξέταση της έφεσης του ο Ονουφρίου

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο