Κυριακή 17 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Πολιτικούς με μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν οι έρευνες για τον Συνεργατισμό

  22/05/2019 13:29
Πολιτικούς με μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν οι έρευνες για τον Συνεργατισμό

Πολιτικούς με μη εξυπηρετούμενα δάνεια αγγίζουν οι έρευνες για τον Συνεργατισμό

  22/05/2019 13:29
Μελέτη, με στόχο να εξακριβωθεί ο όγκος του ανακριτικού έργου, σε σχέση με τις έρευνες για τον Συνεργατισμό, καθώς και η εξακρίβωση του αριθμού των ανακριτών, που θα χρειαστεί για να φέρουν  εις πέρας τις έρευνες, διενεργεί με εντατικό ρυθμό η Αστυνομία, μετά και από την επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα, με την οποία ζητά τη διεξαγωγή ποινικών ανακρίσεων ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έχει γίνει ήδη μια σύσκεψη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν ο νέος Αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης και ο νέος Υπαρχηγός, Στυλιανός Παπαθεοδώρου, κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκε μια ομάδα ανακριτών, οι οποίοι βρίσκονται  στο στάδιο της μελέτης των οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα που περιλαμβάνονται  στην επιστολή του, ημερομηνίας 10 Μαΐου του 2019.

Επίσης, η ομάδα ανακριτών μελετά παράλληλα και το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής, με στόχο να διαπιστωθεί ο όγκος δουλειάς που χρειάζεται, να καθοριστεί ο αριθμός των ανακριτών, καθώς επίσης ο προγραμματισμός και το πως θα προχωρήσουν οι έρευνες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες  θα αγγίξουν και τις δύο επίμαχες περιόδους του Συνεργατισμού, δηλαδή πριν και μετά το 2013. Για την περίοδο πριν το 2013 οι έρευνες θα εστιάσουν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Για την περίοδο μετά το 2013, θα τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών οι διαγραφές μη εξυπηρετούμενων δανείων, η παραχώρηση δανείων, και η συμφωνία με την Altamira.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η διερεύνηση αναμένεται να είναι χρονοβόρα, ενώ το ΤΑΕ Αρχηγείου θα εποπτεύει τη διαδικασία. 

Εξάλλου, θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις, ενώ υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ  ανακριτών και Νομικής Υπηρεσίας.

Πάντως, οι ανακριτές αυτή τη στιγμή «ξεσκονίζουν» το πόρισμα 800 σελίδων της Ερευνητικής Επιτροπής, ώστε να εντοπίσουν κατά πόσο έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία μεταξύ του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη, με τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν, σε σχέση με τις έρευνες για το Συνεργατισμό.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας