Παρασκευή 10 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στους υγρούς τάφους οι επικεφαλής της ομάδας από το Ισραήλ-Καθορίζονται τα επόμενα βήματα

  22/05/2019 12:44
Στους υγρούς τάφους οι επικεφαλής της ομάδας από το Ισραήλ-Καθορίζονται τα επόμενα βήματα

Στους υγρούς τάφους οι επικεφαλής της ομάδας από το Ισραήλ-Καθορίζονται τα επόμενα βήματα

  22/05/2019 12:44
Οι δύο επικεφαλής της ομάδας του Ισραήλ αφίχθηκαν στις 12:20 στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου θα συνδράμουν τις έρευνες για εντοπισμό δύο θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου και ακολούθως μετέβησαν στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.
 
Οι Ισραηλινοί ενημερώνονται από το συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, για τους σχεδιασμούς που γίνονται στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, και θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες.
 
Η ομάδα από το Ισραήλ θα συνδράμει με δύτες και με εξειδικευμένη ρομποτική κάμερα.
 
Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ανασύρθηκε αντικείμενο ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου διεξάγονται έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, ενώ το εύρημα ήταν δύσκολο να ανασυρθεί και χρειάστηκε η βοήθεια του σκάφους που συνόδευε τον δύτη. Επίσης, νωρίτερα σήμερα είχαν ανασυρθεί πέτρες.
Ωστόσο, από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι το αντικείμενο που ανασύρθηκε δεν έχει τελικά σχέση με την υπόθεση.
 
Ένα βήμα πριν την καταχώρηση της υπόθεσης
 
Σε ότι αφορά το μέτωπο των ποινικών ερευνών, οι ανακριτές αναμένεται να λάβουν άλλες εβδομήντα καταθέσεις που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο σε σχέση με την δολοφονική δράση του 35χρονου ίλαρχου που ομολόγησε επτά φόνους, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων γύρω από τις σορούς των θυμάτων, ούτως ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου και ο ύποπτος να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης κατά την χθεσινή προσαγωγή του υπόπτου στο Δικαστήριο, το οποίο ανανέωσε την κράτηση του για άλλες οκτώ ημέρες, ο 35χρονος το περασμένο Σάββατο υπέδειξε στις Αρχές άλλες σημεία στα οποία έκρυβε τεκμήρια.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος μετέφερε τους ανακριτές σε ανοιχτό χώρο στη Λακατάμια, όπου είχε κρύψει καλώδια και σχοινιά με τα οποία έδενε τα θύματα του πριν τα ρίξει στους υγρούς τάφους, ενώ υπέδειξε και μαχαίρι που έκρυψε και με το οποίο έκοβε τα σχοινιά και τα καλώδια.

Τα εν λόγω τεκμήρια παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι τα έκρυψε στο συγκεκριμένο σημείο μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος, της 38χρονης Μαρί Ρόουζ, στο μεταλλείο του Μιτσερού, στις 14 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί συνολικά 550 καταθέσεις και έχουν παραληφθεί 427 τεκμήρια, ενώ η υπόθεση, εκτός ανατροπής, αναμένεται να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο την επόμενη Τετάρτη.

Ο 35χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί για επτά φόνους εκ προμελέτης καθώς και για τον βιασμό νεαρής.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας