Στους υγρούς τάφους οι επικεφαλής της ομάδας από το Ισραήλ-Καθορίζονται τα επόμενα βήματα

Οι δύο επικεφαλής της ομάδας του Ισραήλ αφίχθηκαν στις 12:20 στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου θα συνδράμουν τις έρευνες για εντοπισμό δύο θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου και ακολούθως μετέβησαν στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.
 
Οι Ισραηλινοί ενημερώνονται από το συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, για τους σχεδιασμούς που γίνονται στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, και θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες.
 
Η ομάδα από το Ισραήλ θα συνδράμει με δύτες και με εξειδικευμένη ρομποτική κάμερα.
 
Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ανασύρθηκε αντικείμενο ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου διεξάγονται έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, ενώ το εύρημα ήταν δύσκολο να ανασυρθεί και χρειάστηκε η βοήθεια του σκάφους που συνόδευε τον δύτη. Επίσης, νωρίτερα σήμερα είχαν ανασυρθεί πέτρες.
Ωστόσο, από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι το αντικείμενο που ανασύρθηκε δεν έχει τελικά σχέση με την υπόθεση.
 
Ένα βήμα πριν την καταχώρηση της υπόθεσης
 
Σε ότι αφορά το μέτωπο των ποινικών ερευνών, οι ανακριτές αναμένεται να λάβουν άλλες εβδομήντα καταθέσεις που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο σε σχέση με την δολοφονική δράση του 35χρονου ίλαρχου που ομολόγησε επτά φόνους, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων γύρω από τις σορούς των θυμάτων, ούτως ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου και ο ύποπτος να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης κατά την χθεσινή προσαγωγή του υπόπτου στο Δικαστήριο, το οποίο ανανέωσε την κράτηση του για άλλες οκτώ ημέρες, ο 35χρονος το περασμένο Σάββατο υπέδειξε στις Αρχές άλλες σημεία στα οποία έκρυβε τεκμήρια.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος μετέφερε τους ανακριτές σε ανοιχτό χώρο στη Λακατάμια, όπου είχε κρύψει καλώδια και σχοινιά με τα οποία έδενε τα θύματα του πριν τα ρίξει στους υγρούς τάφους, ενώ υπέδειξε και μαχαίρι που έκρυψε και με το οποίο έκοβε τα σχοινιά και τα καλώδια.

Τα εν λόγω τεκμήρια παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι τα έκρυψε στο συγκεκριμένο σημείο μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος, της 38χρονης Μαρί Ρόουζ, στο μεταλλείο του Μιτσερού, στις 14 Απριλίου.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί συνολικά 550 καταθέσεις και έχουν παραληφθεί 427 τεκμήρια, ενώ η υπόθεση, εκτός ανατροπής, αναμένεται να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο την επόμενη Τετάρτη.

Ο 35χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί για επτά φόνους εκ προμελέτης καθώς και για τον βιασμό νεαρής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»