Πήγαν να καταγγείλουν ύποπτο που πλησίασε ανήλικη και ο αστυνομικός τους… αποθάρρυνε

Προτού καλά-καλά συνέλθει η κυπριακή κοινωνία από τα εγκλήματα του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος προσέγγιζε τα ανυποψίαστα θύματά του μέσω διαδικτύου, φαίνεται πως η Αστυνομία δεν πήρε τα μαθήματά της.
 
Και αυτό, αν λάβουμε υπόψη ότι κάποια από τα μέλη της εξακολουθούν να μην παίρνουν στα σοβαρά ή να μην αντιμετωπίζουν όπως πρέπει καταγγελίες πολιτών, για δράση ατόμων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστα αποτελέσματα και μάλιστα αυτή τη φορά σε βάρος ανήλικων παιδιών.
 
Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία μητέρας ανήλικου κοριτσιού στον REPORTER, για τηλεφώνημα που δέχθηκε η 12χρονη κόρη της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος εντόπισε τα στοιχεία του παιδιού μέσω του Instagram, την κάλεσε στο κινητό και της έκανε ανήθικη πρόταση.
 
«Η κόρη μου είχε βάλει σε ανοικτή ακρόαση το τηλεφώνημα και μπορούσα να παρακολουθήσω τη συνομιλία με τον άγνωστο άνδρα. Αυτός είπε στο παιδί ότι αν δεχθεί να κάνει ότι του λέει, αυτός θα της δίνει χρήματα και προσπαθούσε να το πείσει γι’ αυτό».
 
Όπως αναφέρει η μητέρα, το παιδί τρομοκρατήθηκε και αφού παρενέβη η ίδια, στη συνέχεια μετέβησαν μαζί –μητέρα και κόρη- στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό για να κάνουν καταγγελία.
 
Έχοντας μάλιστα και τον αριθμό του κινητού του προσώπου αυτού στην κατοχή τους, καθώς δεν είχε καλέσει από απόκρυψη, συνομίλησαν με τον επί καθήκοντι Αστυνομικό.
 
Ωστόσο,  όπως καταγγέλλει η μητέρα, ο Αστυνομικός όχι μόνο δεν τους ενθάρρυνε να προχωρήσουν με καταγγελία, αλλά τους αποθάρρυνε κιόλας, λέγοντας τους, ότι θα μπλέξουν.
 
Σύμφωνα πάντα με τα όσα δηλώνει η μητέρα στον REPORTER, ο Αστυνομικός έψαξε και βρήκε τα στοιχεία του ατόμου στο οποίο ανήκει ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνου και τους είπε ότι πρόκειται για πρόσωπο ηλικίας 20 περίπου ετών, αναφέροντας τους μάλιστα και το όνομα του.
 
«Αφού τον κάλεσε στο τηλέφωνο, του ανέφερε το περιστατικό, περιορίστηκε να του πει να μην το ξανακάνει και όταν έκλεισε το τηλέφωνο, μας είπε ότι είναι εντάξει, φοβήθηκε και μου είπε πως δεν θα το ξανακάνει και να πάμε στο καλό», συνέχισε η μητέρα της ανήλικης, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για τη στάση του μέλους του Αστυνομικού Σώματος, κάνοντας λόγο για χλιαρότητα και αδιαφορία ως προς την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Ενδεικτικό μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα, ότι δεν πήρε στα σοβαρά την υπόθεση ο Αστυνομικός, είναι το γεγονός ότι ανέφερε στο πρόσωπο αυτό, τον τόπο καταγωγής του παιδιού, στοχοποιώντας το περαιτέρω, αφού πλέον όπως λέει η μητέρα, γνωρίζει και το ονοματεπώνυμο, και τη μορφή, αλλά και από πού είναι το παιδί, κατά συνέπεια μπορεί ακόμη για λόγους εκδίκησης να το ψάξει και να το βρει στο σχολείο όπου φοιτά.
 
Τόνισε μάλιστα πως, όταν ζήτησαν να προβούν σε καταγγελία, τους είπε να μην το πράξουν, εκφοβίζοντας τους ότι θα έχουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη διότι πρόκειται για ανήλικη και δεν δικαιούται να έχει λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Λες και είναι το μοναδικό παιδί που έχει λογαριασμό στο Instagram», σχολίασε η μητέρα.
 
Σύμφωνα με την ίδια, τη διαχείριση του λογαριασμού την έχουν από κοινού οι γονείς και με το παιδί τους έχουν άριστη σχέση, όπως και στην προκειμένη που ανέφερε αμέσως στη μητέρα ότι την καλούσε άγνωστος αριθμός.
 
Οι γονείς του παιδιού, εξετάζουν διαφορετικό τρόπο αντίδρασης τώρα σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου, υπό το φόβο και της εκδίκησης αλλά και υπό το βάρος των όσων παρακολουθούμε αυτές τις μέρες με τη δράση του «Ορέστη».
 
Από πλευράς Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Δύναμης, Κύπρος Μιχαηλίδης, ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου όπως μέχρι αύριο του ετοιμαστεί σχετική έκθεση σε σχέση με την καταγγελία και τις ενέργειες που έγιναν.
 

Δειτε Επισης

Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»