Ομολόγησε ο ένας, αρνούνται οι δύο-Οι μαρτυρίες που καίνε τους τρεις για το φονικό

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν για την δολοφονία του 28χρονου Mbah Frankline Mbah από το Καμερούν, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Λευκωσίας.

Οι τρεις ύποπτοι, 30, 36 και 27 ετών, που εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο στο Δικαστήριο, αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, φόνο εκ προμελέτης, ανθρωποκτονία, συνωμοσία για φόνο και κατοχή επιθετικού οργάνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε τρεις για το φονικό στο κέντρο της Λευκωσίας-Ψάχνουν το κίνητρο
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από την ανακριτή της υπόθεσης, ο ένας εκ των τριών παραδέχθηκε τη διάπραξη του φόνου, ενώ οι άλλοι δύο αρνούνται ανάμειξη, παρά το γεγονός ότι εναντίον τους υπάρχει μαρτυρία που τους «δείχνει» ως δράστες στην αιματηρή συμπλοκή.  
 
Όλα ξεκίνησαν σε νυχτερινό μαγαζί που βρίσκεται πλησίον του κυκλικού κόμβου «ΟΧΙ, στις 2:30 τα ξημερώματα, όπου θύμα και δράστες βρίσκονταν στην ίδια κάβα.
 
Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρία, το θύμα πλησίασε και επιτέθηκε με ξύλο σε ένα εκ των τριών υπόπτων, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό της κάβας. Στη συνέχεια, οι νεαροί
καταδίωξαν και ένας εξ αυτών, τον χτύπησε με σπασμένη μπουκάλα, στο χέρι και στην πλάτη. Ο ένας από αυτούς που τον καταδίωξαν ήταν γυμνός στο πάνω μέρος του σώματός του και ο άλλος φορούσε λευκή μπλούζα, ενώ και οι δύο στη συνέχεια επέστρεψαν στην παρέα τους, όπου συνομίλησαν για λίγο και αποχώρησαν στη συνέχεια πεζοί από το μέρος.
 
Το θύμα κατάφερε να διαφύγει και γύρω στις 2:45 μετέβη στην Πλατεία Σολωμού, όπου ζήτησε βοήθεια, για να εντοπιστεί στη συνέχεια νεκρός από πρόσωπο, το οποίο αναζητείται από την Αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση, αφού είναι το τελευταίο άτομο που μίλησε με τον άτυχο 28χρονο.  
 
Ενώπιον των Αρχών υπάρχουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που ρίχνουν φως στην υπόθεση, ενώ παρά την άρνηση των δύο ότι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση, ο πρώτος ύποπτος που ομολόγησε, τους κατονόμασε ως τα πρόσωπα που καταδίωξαν μαζί του το θύμα.  
 
Σε ότι αφορά τον δεύτερο ύποπτο, όπου μαρτυρία τον δείχνει να κρατάει τη σπασμένη μπουκάλα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να τους βοηθήσει ή να τους χωρίσει, ενώ «έπινε από το μπουκάλι και δεν ήταν σπασμένο».
 
Και οι τρείς ύποπτοι έφεραν ένσταση στην κράτησή τους, με τον πρώτο ύποπτο να ζητά να κρατηθεί για λιγότερες ημέρες, ενώ ο δεύτερος ύποπτος δεν αποδέχθηκε την κράτησή του και επικαλέστηκε την αθωότητά του και λόγους υγείας της μητέρας του και ο τρίτος ύποπτος είπε ότι δεν έκανε τίποτα.
 
Ωστόσο, το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διαταγμάτων οκταήμερης προσωποκράτησης τους, αναφέροντας ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες που τους εμπλέκουν στην υπό διερεύνηση υπόθεση.
 
Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να γίνει και η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 28χρονου, ενώ οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων, για διαλεύκανση του άγριου φονικού.  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Τους χτύπησε με ξύλο το θύμα και ανταπέδωσαν με μπουκάλι οι δράστες του φονικού στη Λευκωσία

 
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη