Προς το τέλος οι έρευνες για τον «Ορέστη», ψάχνουν όμως ακόμη τις σορούς

Στα τέσσερα σημεία που σηματοδοτήθηκαν στην Κόκκινη Λίμνη, επικεντρώνονται οι σημερινές έρευνες των Αρχών, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον σε κάποιο από αυτά τα σημεία κρύβεται η τρίτη βαλίτσα θανάτου, εντός της οποίας βρίσκεται η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ που έπεσε νεκρή από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου.
 
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε στην Κόκκινη Λίμνη ούτε στη λίμνη Μεμί. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των Αρχών και τις τεχνολογικές υποδομές που επιστράτευσαν, οι συνθήκες που επικρατούν καθιστούν το έργο τους πολύ δύσκολο και τη μάχη άνιση. Ωστόσο τα μέλη που επιχειρούν όλες αυτές τις μέρες, δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες και συνεχίζουν μέχρι να εντοπίσουν την τρίτη βαλίτσα της φρίκης.
 
Οι υπεύθυνοι των ερευνών εκτιμούν πως είναι πιο εύκολο να εντοπίσουν τη σορό της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη, παρά τη σορό της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη Ξυλιάτου, λόγω του τρόπου που τοποθετήθηκαν τα δύο άψυχα σώματα στους υγρούς τους τάφους. Η μικρή ήταν εκτεθειμένη σε ένα χώρο όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί, ενώ η σορός της Μάρικαρ βρίσκεται μεν σε τοξικό περιβάλλον, αλλά μέσα σε βαλίτσα.
 
Μάλιστα, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας εξέφρασε σε δηλώσεις του τη βαθιά του ανησυχία για τον κίνδυνο να μην εντοπιστεί το πτώμα της εξάχρονης Σιέρρα, εξηγώντας πως λόγω της παρέλευσης του χρόνου από τη ρίψη του πτώματος του κοριτσιού στη λίμνη, μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.
 
Για διευκόλυνση των ερευνών έχει οριοθετηθεί ένας διάδρομος, με σημεία αναφοράς τις όχθες της λίμνης και το σημείο ανεύρεσης της βαλίτσας που περιείχε τη σορό της οκτάχρονης Έλενας, με τη βοήθεια των τοπογραφικών αναλύσεων και του σόναρ. Η μηδενική ορατότητα και άλλα εμπόδια, ωστόσο, καθιστούν τη διαδικασία αργή και επίπονη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Οι έρευνες σε νέο προφίλ, το παζλ της φρικτής δράσης και η ομολογία με δόσεις

 
Προς το τέλος τους οι έρευνες
 
Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών γύρω από τη δολοφονική του δράση του 35χρονου βρίσκονται προς το τέλος τους, με τους ανακριτές να έχουν στα χέρια τους τεράστιο μαρτυρικό υλικό το οποίο δένουν τον ύποπτο με τη διάπραξη των επτά δολοφονιών.
 
Ο 35χρονς πάντως εμμένει στη θέση του, ότι δηλαδή δεν έχει διαπράξει άλλους φόνους, πέραν των επτά που έχει ομολογήσει στις Αρχές.
 
Τα θύματα του είναι η 36χρονη Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα, η οκτάχρονη κόρη της Έλενα Ναταλία, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ, η 38χρονη Μαρί Ρόους Τιμπούρτσιο και η εξάχρονη κόρη της Σιέρρα, όπως επίσης και η 30χρονη Κάτχα Ανού και η 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο.
 
Ωστόσο, οι Αρχές είναι αναγκασμένες να ξεψαχνίσουν κάθε στοιχείο που βρίσκεται ενώπιον τους, κάτι που γίνεται κυρίως μέσω του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο μελετά τις διαδικτυακές συνομιλίες του «Ορέστη».
 
Παρότι εγείρονται ερωτήματα, για το γεγονός ότι ο κατά συρροή δολοφόνος ξεκίνησε την δράση του με ένα διπλό φονικό το 2016, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 35χρονος έχει προβεί σε άλλες δολοφονίες.

Κάτι που επιβεβαίωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από την πορεία των ερευνών και ανακρίσεων, δεν υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι ο ύποπτος εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις δολοφονιών.
Επίσης, ο Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος παρευρέθηκε το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, ανέφερε μεταξύ άλλων «ότι δεν υπάρχει εξαφάνιση γυναίκας μεταξύ των 30 γυναικών με τις οποίες συνομιλούσε ο 35χρονος που κρατείται μετά την παραδοχή ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο κοριτσάκια».

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 35χρονου, πέραν των επτά δολοφονιών, διερευνάται και υπόθεση βιασμού, αφού όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, είχε πλησιάσει μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες μέσω διαδικτύου και την φωτογράφισε ως μοντέλο. Ακολούθως, επικοινώνησε εκ νέου μαζί της, περί το 2017 για να της δώσει τις φωτογραφίες που έβγαλε και τότε την οδήγησε σε συγκεκριμένο σημείο και τη βίασε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε το θύμα βιασμού και η καταγγελία αντιπερισπασμού του «Ορέστη»

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων