Άλλη μια μέρα χωρίς αποτέλεσμα... Στο κενό ξανά οι προσπάθειες στην Κόκκινη Λίμνη

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν για άλλη μια μέρα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας θανάτου, στην οποία βρίσκεται η σορός της Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, την οποία πέταξε ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος ομολόγησε πέντε φόνους γυναικών και δύο παιδιών.

Παρότι, από νωρίς το πρωί τα μέλη που συμμετέχουν στην επιχείρηση ήτα εξαιρετικά αισιόδοξα ότι μετά το τσιμεντομπλόκ που εντοπίστηκε χθες, θα εντοπίζετο και η τρίτη βαλίτσα θανάτου, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Ωστόσο, γύρω στις έξι το απόγευμα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το δύτη αντικείμενο, το οποίο τελικά όπως διαπιστώθηκε ήταν παλιά κασόνια τα οποία δεν συνδέονταν με την υπόθεση.  

Οι προσπάθειες των μελών που επιχειρούν δεν εγκαταλείπονται και οι έρευνες θα επαναρχίσουν αύριο το πρωί στα σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί, τα οποία θα ερευνηθούν από τους δύτες.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι στην Κόκκινη Λίμνη δεν θα χρησιμοποιηθεί ειδικό ραντάρ, σενάριο το οποίο εξετάζετο προ ημερών ως plan c, αφού δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους.

Παράλληλα για τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, ο κ. Τράγκολας εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τον κίνδυνο να μην εντοπιστεί το πτώμα της εξάχρονης Σιέρρα, εξηγώντας πως λόγω της παρέλευσης του χρόνου από τη ρίψη του πτώματος του κοριτσιού στη λίμνη, μπορεί να έχει συμβεί οτιδήποτε. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

Τα θύματα που εντοπίστηκαν

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πέντε σοροί, ενώ αναζητούνται άλλες δύο. Η σορός της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη καθώς και της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι:
 
-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.  
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
-Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερες δολοφονίες

Την ίδια ώρα, οι έρευνες γύρω από τη δολοφονική δράση του «Ορέστη» συνεχίζονται, έτσι ώστε να συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του παζλ και η υπόθεση να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο.

Ο 35χρονος που πέρασε από νέα ανακριτική κατάθεση, εμμένει στη θέση του ότι δεν σκότωσε άλλες γυναίκες πέραν των επτά που έχει ομολογήσει, ενώ σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από την πορεία των ερευνών και ανακρίσεων, δεν υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι ο ύποπτος εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις δολοφονιών.

Επίσης, ο Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος παρευρέθηκε το πρωί  ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, ανέφερε μεταξύ άλλων «ότι δεν υπάρχει εξαφάνιση γυναίκας μεταξύ των 30 γυναικών με τις οποίες συνομιλούσε ο 35χρονος που κρατείται μετά την παραδοχή ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο κοριτσάκια».
 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπήρξαν λάθη και παραλείψεις στη διερεύνηση των καταγγελιών των εξαφανίσεων των θυμάτων ο κ Μιχαηλίδης ανέφερε ότι είναι αντικείμενο της ποινικής έρευνας που διεξάγεται και η ηγεσία της Αστυνομίας αναμένει το αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας πως θα είναι αμείλικτος στην απόδοση ευθυνών, καθώς ο στόχος και η πρόθεση του είναι να «καθαρίσει» το Σώμα από τα μέλη που δεν επιτελούν τα καθήκοντα τους με αφοσίωση ως έχουν υποχρέωση.
 
«Με βάση το αποτέλεσμα της έρευνας θα αποφασισθούν ενέργειες πλήρωσης των κενών, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα πιθανά λάθη που θα εντοπιστούν».

Ανέφερε επίσης πως η υπόθεση και οι δικαστικές διαδικασίες που θα διεξαχθούν θα αποτελέσουν υπόθεση- πρότυπο μελέτης (case study) στην εκπαίδευση που παρέχεται στην Αστυνομική Ακαδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα