Έβγαλε πικρία και απογοήτευση ο Ιωνάς-Κατακεραύνωσε ξανά την Αστυνομία

Προαναγγέλλοντας την αποχώρηση του εντός ολίγων ημερών από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Ιωνάς Νικολάου δεν έκρυψε την πικρία και την απογοήτευση του σε σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν γύρω από την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, για τους οποίους κάποιοι δεν είχαν αναλάβει τις ευθύνες τους, ενώ για άλλη μια φορά κατακεραύνωσε την Αστυνομία.

Ο Ιωνάς Νικολάου, σε συνέντευξη που έδωσε στην κρατική τηλεόραση της Ελλάδας, ανέφερε ότι από την «από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να διαφαίνονται και να γνωστοποιούνταν διάφορα γεγονότα ή ισχυρισμοί αναφορικά με τους χειρισμούς από πλευράς Αστυνομίας, αλλά πολύ δε περισσότερο από την ώρα που άρχισαν να αποκαλύπτονται όλες αυτές οι δολοφονίες, το στυγερό έγκλημα, ο τρόπος με τον οποίο ενεργούσε ο ύποπτος, οι δυνατότητες που μπορεί να υπήρχαν ούτως ώστε να διαπιστωθούν προηγουμένως οι δραστηριότητες του υπόπτου, όλα αυτά με βασάνισαν ιδιαίτερα». 

«Προσπαθήσαμε να επιφέρουμε αλλαγές στο αστυνομικό σώμα και ότι έπρεπε να επιδεικνύεται περισσότερη υπευθυνότητα στο χειρισμό καταγγελιών. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον υπουργό αλλά τα χειρίζεται η Αστυνομία, και όταν υπάρχει ανάγκη μπορεί να καταφύγει στο Γενικό Εισαγγελέα χωρίς καν να ενημερώνει το Υπουργείο, εντούτοις από το χειρισμό που έγινε των υποθέσεων αυτών χωρίς να ζητηθεί η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα, διαπιστώθηκαν ελλείψεις, παραλήψεις και κενά από μέρους της Αστυνομίας, για τα οποία από τη πρώτη στιγμή έχω ζητήσει να διερευνηθούν  από την ανεξάρτητη Αρχή

Την ίδια ώρα όμως, βλέποντας ότι τα ερωτήματα έμεναν αναπάντητα, δυστυχώς το έγκλημα μας είχε συγκλονίσει, δεν είχα καμία ενημέρωση προηγουμένως σε ότι αφορά τις υποθέσεις, πέρασα δύσκολες στιγμές με την οικογένεια μου. Χωρίς όμως αυτό να έχει σχέση με το αν θα έπρεπε να παραιτηθώ ή όχι, αλλά συγκλονισμένοι για τα θύματα που ήρθαν στην Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον ως μετανάστες.  

Έτσι δυστυχώς το σύστημα κατέδειξε τις αδυναμίες του, τα κενά την αδιαφορία και όλα αυτά με οδήγησαν για λόγους πολιτικής ευθιξίας να υποβάλω την παραίτηση μου».

Θέμα ημερών η αποχώρησή του
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε επίσης ότι «υπολείπονται κάποιες μέρες» για να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο του, τονίζοντας ότι όταν υπέβαλε την παραίτηση του, με πολύ ικανοποίηση για τον ίδιο, έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Ωστόσο, υπέδειξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης του ζήτησε όπως παραμείνει στη θέση του για μερικές μέρες, μέχρι ολοκληρωθούν τα νομοσχέδια για τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, αφού ήταν του ιδίου του Ιωνά Νικολάου η πρωτοβουλία για τις αλλαγές στο δικαστικό σύστημα.
 
«Έχω αναλωθεί αυτή τη περίοδο σε μια έντονη προσπάθεια να ολοκληρώσω αυτό το έργο και είμαι έτοιμος αύριο Τετάρτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο, να ενημερώσω τον Πρόεδρο για τις προσπάθειες για να αποφασίσει τι θα γίνει. Η παραίτηση μου έγινε αποδέκτη και δεν υπάρχει θέμα επιστροφής. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να δει πώς θα προχωρήσει με το χειρισμό των θεμάτων για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς υπάρχει σοβαρό ζήτημα και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα».

Ο Ιωνάς Νικολάου μίλησε για την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως ανέφερε, ήταν ικανοποιημένος με το έργο που επιτελούσε ως υπουργός Δικαιοσύνης.

Ωστόσο υπέδειξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τους ενδοιασμούς και τους προβληματισμούς του για την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου, εντούτοις την έκανε αποδεκτή, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει για να ολοκληρώσει κάποια νομοσχέδια για να ετοιμαστούν και να προωθηθούν στην Βουλή.

«Ένιωθα ενοχλημένος και απογοητευμένος…»
Ο Ιωνάς Νικολάου για άλλη μια φορά άδειασε την Αστυνομία, ενώ δεν έκρυψε την ενόχληση του για αυτούς που θα έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη.

«Κατά καιρούς είχαν γίνει αυτού του είδους οι συζητήσεις, καθώς πολλοί επέκριναν το Υπουργείο. Αυτό όμως που λέω, σε αυτή την περίπτωση, η παραίτηση ήταν χωρίς επιστροφή. Αυτό μου επέβαλλε η συνείδηση μου. Αυτό έπρεπε να γίνει καθώς θεωρούσα ότι αν και την ευθύνη την είχαν άλλοι, εντούτοις δεν υποδείχθηκε από εκείνους που έπρεπε να επιδείξουν την απαιτούμενη επιμέλεια.

Πολλοί για τον άλφα ή βήτα λόγω ζητούσαν την παραίτηση μου, χωρίς να υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. Αυτό που ήθελα να καταδείξω με αυτή την πράξη ότι ναι πράγματι η συνείδηση μου, μου επέβαλλε να κάνω αυτό το πράγμα, αν και δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ευθύνη από πλευράς υπουργού για τον χειρισμό αυτών των θεμάτων, αν κ ενημερώθηκαν όπως όλοι. Η συνείδηση μου, μου επέβαλε αυτή την πράξη.
Ένιωθα ενοχλημένος, ένιωθα απογοητευμένος, ένιωθα μια κατάσταση η οποία αποτελούσε βάρος στη συνείδηση μου γιατί δεν ενήργησαν εκείνοι που όφειλαν έγκαιρα και είχαμε αυτή την κατάληξη».

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό