Τετάρτη 27 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συναγερμός για φρεσκοσκαμμένο τάφο… μυστήριο στη Λευκωσία

  14/05/2019 09:03
Συναγερμός για φρεσκοσκαμμένο τάφο… μυστήριο στη Λευκωσία

Συναγερμός για φρεσκοσκαμμένο τάφο… μυστήριο στη Λευκωσία

  14/05/2019 09:03
Τραγελαφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε κοινότητα της Λευκωσίας και συγκεκριμένα σε νεκροταφείο, όπου είχαν τάφο αλλά… δεν είχαν νεκρό.
 
Όλα άρχισαν την περασμένη Παρασκευή, όταν ιερέας κοινότητας στη Λευκωσία, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι στο νεκροταφείο της περιοχής του «φύτρωσε» ένας τάφος, στον οποίο δεν είχε θάψει ο ίδιος κανένα πρόσωπο.
 
Αμέσως στις Αρχές σήμανε συναγερμός, για διερεύνηση του περιστατικού και στη σκηνή έσπευσαν μέλη της δύναμης, στα οποία υποδείχθηκε ένας τάφος με πρόχειρο σταυρό και φρεσκοφυτεμένα λουλούδια.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο ιερέας είχε αναφέρει στις Αρχές ότι την τελευταία του κηδεία την τέλεσε στις 30 Απριλίου.
 
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης έγινε έλεγχος διαφόρων γραφείων κηδειών για το κατά πόσον μετέφεραν οποιαδήποτε σορό στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.
 
Τελικά αποφασίστηκε να σκαφθεί το σημείο ώστε να διαφανεί περί τίνος επρόκειτο. Παρά τις προσπάθειες για να λυθεί το μυστήριο, διαπιστώθηκε ότι κάτω από το χώμα δεν υπήρχε καμία σορός.
 
Ως εκ τούτου οι έρευνες συνεχίστηκαν και διαπιστώθηκε ότι κάτοικος του χωριού που μετέβαινε στο κοιμητήριο και περιποιείτο τον τάφο των δικών του ανθρώπων, είχε παρατηρήσει, όπως ανέφερε, ότι κανένας δεν φρόντιζε το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο θεωρούσε ότι ήταν τάφος.
 
Αφού λοιπόν μετέφερε ένα ξύλινο σταυρό που βρήκε στο κοιμητήριο, τον τοποθέτησε στο ανάχωμα, φύτεψε κάποια λουλούδια και άναψε και ένα καντήλι.
 
Όταν λοιπόν το μυστήριο λύθηκε, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και όλα στην κοινότητα επέστρεψαν στους κανονικούς τους ρυθμούς.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας