Συναγερμός για φρεσκοσκαμμένο τάφο… μυστήριο στη Λευκωσία

Τραγελαφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε κοινότητα της Λευκωσίας και συγκεκριμένα σε νεκροταφείο, όπου είχαν τάφο αλλά… δεν είχαν νεκρό.
 
Όλα άρχισαν την περασμένη Παρασκευή, όταν ιερέας κοινότητας στη Λευκωσία, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι στο νεκροταφείο της περιοχής του «φύτρωσε» ένας τάφος, στον οποίο δεν είχε θάψει ο ίδιος κανένα πρόσωπο.
 
Αμέσως στις Αρχές σήμανε συναγερμός, για διερεύνηση του περιστατικού και στη σκηνή έσπευσαν μέλη της δύναμης, στα οποία υποδείχθηκε ένας τάφος με πρόχειρο σταυρό και φρεσκοφυτεμένα λουλούδια.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο ιερέας είχε αναφέρει στις Αρχές ότι την τελευταία του κηδεία την τέλεσε στις 30 Απριλίου.
 
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης έγινε έλεγχος διαφόρων γραφείων κηδειών για το κατά πόσον μετέφεραν οποιαδήποτε σορό στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.
 
Τελικά αποφασίστηκε να σκαφθεί το σημείο ώστε να διαφανεί περί τίνος επρόκειτο. Παρά τις προσπάθειες για να λυθεί το μυστήριο, διαπιστώθηκε ότι κάτω από το χώμα δεν υπήρχε καμία σορός.
 
Ως εκ τούτου οι έρευνες συνεχίστηκαν και διαπιστώθηκε ότι κάτοικος του χωριού που μετέβαινε στο κοιμητήριο και περιποιείτο τον τάφο των δικών του ανθρώπων, είχε παρατηρήσει, όπως ανέφερε, ότι κανένας δεν φρόντιζε το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο θεωρούσε ότι ήταν τάφος.
 
Αφού λοιπόν μετέφερε ένα ξύλινο σταυρό που βρήκε στο κοιμητήριο, τον τοποθέτησε στο ανάχωμα, φύτεψε κάποια λουλούδια και άναψε και ένα καντήλι.
 
Όταν λοιπόν το μυστήριο λύθηκε, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και όλα στην κοινότητα επέστρεψαν στους κανονικούς τους ρυθμούς.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)