Τα τελευταία κομμάτια του φρικιαστικού παζλ βυθισμένα στους υγρούς τάφους

Koμμάτι-κομμάτι στήνουν το πελώριο παζλ των κατά συρροή δολοφονιών με δράστη τον 35χρονο ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς, οι ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι εξαντλούν κάθε περιθώριο χρόνου για να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο, είτε μέσω του ηλεκτρονικού εγκλήματος, είτε μέσω των πληροφοριών και των καταθέσεων που λαμβάνουν καθημερινά.
 
Οι ανακριτές, που έχουν ήδη υλοποιήσει τεράστιο ανακριτικό έργο, λαμβάνουν συνεχώς νέες πληροφορίες, τις οποίες αξιολογούν, σε μια προσπάθεια να διαφανεί κατά πόσον προκύπτουν οποιεσδήποτε άλλες υποθέσεις εναντίον του 35χρονου, ενώ βρίσκονται κοντά πλέον στην καταχώρηση των υποθέσεων, ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Υψίστης ωστόσο σημασίας για τις Αρχές, είναι και η ανεύρεση των άλλων δύο σορών, που ανήκουν στην 29χρονη Μαρικάρ Βαλντεζ Αρκιολά και την εξάχρονη Σιερά σε Κόκκινη Λίμνη και Λίμνη Μεμί αντίστοιχα.
 
Παρότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται με όσα μέσα διατίθενται σε Πυροσβεστική, δύτες και μέλη της ΕΜΑΚ, εντούτοις το έργο τους καθίσταται, όπως φαίνεται, εξαιρετικά δύσκολο λόγω των τόνων λάσπης που υπάρχουν στην Κόκκινη Λίμνη. Παρόλα αυτά, οι έρευνες θα συνεχιστούν έως ότου χρειαστεί, όπως είχε αναφέρει και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας.
 
Παράλληλα, σήμερα είναι η τελευταία μέρα που το Sonar θα βρίσκεται στην Κύπρο, αφού έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι των ερευνών που χρειαζόταν τη συνδρομή του εν λόγω μηχανήματος.
 
Εμμένει στη θέση του ο 35χρονος
 
Την ίδια ώρα, όσον αφορά τον 35χρονο ύποπτο, το διάταγμα κράτησης του οποίου ανανεώθηκε χθες για άλλες οκτώ μέρες, εμμένει στη θέση του, ότι δηλαδή δεν έχει διαπράξει άλλους φόνους, πέραν των επτά που έχει ομολογήσει στις Αρχές.
 
Τα θύματα του είναι η 36χρονη Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα, η οκτάχρονη κόρη της Έλενα Ναταλία, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ, η 38χρονη Μαρύ Ρόους Τιμπούρτσιο και η εξάχρονη κόρη της Σιέρρα, όπως επίσης και η 30χρονη Κάτχα Ανού και η 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο.
 
Ωστόσο, οι Αρχές είναι αναγκασμένες να ξεψαχνίσουν κάθε στοιχείο που βρίσκεται ενώπιον τους, κάτι που γίνεται κυρίως μέσω του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο μελετά τις διαδικτυακές συνομιλίες του «Ορέστη».
 
Παρότι εγείρονται ερωτήματα, για το γεγονός ότι ο κατά συρροή δολοφόνος ξεκίνησε την δράση του με ένα διπλό φονικό το 2016, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 35χρονος έχει προβεί σε άλλες δολοφονίες.
 
Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι εναντίον του πέραν των επτά δολοφονιών διερευνάται και υπόθεση βιασμού, αφού όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου είχε πλησιάσει μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες μέσω διαδικτύου και την φωτογράφισε ως μοντέλο. Ακολούθως, επικοινώνησε εκ νέου μαζί της, περί το 2017 για να της δώσει τις φωτογραφίες που έβγαλε και τότε την οδήγησε σε συγκεκριμένο σημείο και τη βίασε.
 
Η γυναίκα έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές, ενώ αναζητείται μέσω της Ιντερπόλ φίλη της, στην οποία εκμυστηρεύθηκε το περιστατικό, για να δώσει τη δική της μαρτυρία στις Αρχές.
 
Συνεχίζεται η νεκροτομή στην οκτάχρονη
 
Επαναρχίζει το πρωί και η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της οκτάχρονης Έλενα Ναταλία, η σορός της οποίας ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη την Κυριακή πέντε Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα.
 
Την νεκροτομή διενήργησαν χθες και θα συνεχίσουν σήμερα οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, με την συνδρομή του ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, από την Scotland Yard.
 
Από τη σορό της οκτάχρονης έχουν ήδη ληφθεί δείγματα τα οποία αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ η διαδικασία λήψης δειγμάτων θα συνεχιστεί και σήμερα.
 
Υπενθυμίζεται, ότι από τις νεκροτομές διαφάνηκε ότι ο 35χρονος σκότωνε τα θύματα του χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του στραγγαλισμού ή στραγγαλισμού με κεφαλοκλείδωμα, όπως στην περίπτωση της μητέρας της οκτάχρονης, εκτός από την δολοφονία της 30χρονης που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολή της Ορούντας, όπου διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι ο θάνατος της επήλθε από χτύπημα στο κεφάλι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες