Ημέρα εξελίξεων… Το τριπλό μέτωπο γύρω από την υπόθεση «Ορέστης»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγείται εκ νέου ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.
 
Η Αστυνομία, αναμένεται να ζητήσει την κράτηση του για άλλες οκτώ μέρες αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν να αναζητούνται οι σοροί άλλων δύο θυμάτων του.
 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να ζητά την ανανέωση της κράτησης του για τρεις μήνες, εάν κρίνεται απαραίτητο για την ολοκλήρωση των ερευνών, προτού προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης.
 
Ο 35χρονος θεωρείται ύποπτος για επτά φόνους εκ προμελέτης, ποινή που προβλέπει επτά φορές ισόβια, όσα και τα θύματα του, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι θα είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα χρονικά.
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, πέραν από τα όσα ομολόγησε, ο 35χρονος δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη αποκάλυψη, ισχυριζόμενος ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους πέραν των επτά. 

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία για βιασμό από 19χρονη, η οποία, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη» μίλησε στις Αρχές, ο 35χρονος ισχυρίζεται ότι δεν τη βίασε και ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με τη θέλησή της, θέση την οποία προέβαλε και πριν από δύο χρόνια, όταν προέβη σε καταγγελία αντιπερισπασμού εναντίον της νεαρής, υποστηρίζοντας ότι δεχόταν απειλές.
 
Η 19χρονη ανέφερε στην καταγγελία της ότι είχε μιλήσει στη σύζυγο του 35χρονου, η οποία, μετά την καταγγελία, κλήθηκε στην Αστυνομία για συμπληρωματική κατάθεση, η οποία επιβεβαίωσε την συνομιλία με την παραπονούμενη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνείται τον βιασμό ο «Ορέστης», επιβεβαίωσε τη συνομιλία με το θύμα η σύζυγός του
 
Νεκροτομή επί της σορού της οκτάχρονης
 
Την ίδια ώρα, διενεργείται η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της οκτάχρονης που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη, μια εβδομάδα μετά την ανάσυρση της σορού της μητέρας της, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, στην παρουσία του Ανδρέα Μαρνερίδη από την Scotland Yard.
  
Η σορός της οκτάχρονης βρισκόταν μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, όπως και αυτή της μητέρας της, η οποία βρισκόταν σε πλήρη αποσύνθεση.
 
Υπενθυμίζεται ότι από τις νεκροτομές στις σορούς των άλλων θυμάτων, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος στραγγάλιζε τα θύματά του, με εξαίρεση την 30χρονη Κάτχα Ανού, που ρίχθηκε στο πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας, ο θάνατος της οποίας επήλθε από χτύπημα στο κεφάλι.
 
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί, της Μαρί Ρόουζ, της Αριάν Παλάνας, της Κάτχα Ανού, της Λίβια Μπουνέα, της οκτάχρονης Έλενας Μπουνέα, ενώ αναζητούνται οι σοροί των Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης Σιέρρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΗ αλλαγή του μοτίβου δράσης του «Ορέστη» που αποκάλυψε η νεκροτομή σε θύμα
 
Συνεχίζεται η μάχη στους υγρούς τάφους
 
Δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες οι Αρχές για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα.

Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική, ενώ η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί ούτε και σήμερα, αναμένεται ότι οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει στις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές.

Επίσης, την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σύστημα sonar, καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»