Μάνες και παιδιά δολοφονήθηκαν, μάνες και παιδιά μάταια περιμένουν...

Σήμερα είναι η ημέρα που όλος ο πλανήτης τιμά τη μητέρα. Η φετινή γιορτή όμως, για κάποια παιδιά, έμελλε να είναι διαφορετική. Το πρωί, όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξαρτήτως ηλικίας, έτρεξαν να πούνε ένα χρόνια πολλά στον άνθρωπο που τους έφερε στη ζωή.

Την ίδια μέρα, πέντε μητέρες, θρηνούν το χαμό των παιδιών τους που σκότωσε εν ψυχρώ ο κατά συρροή δολοφόνος. Άλλα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν, ενώ σήμερα θα έπρεπε να ζουν ανέμελες στιγμές με τις μητέρες τους. Αντί αυτού, το ένα το παιδί βρίσκεται στο νεκροτομείο και το άλλο στο βυθό μιας λίμνης.

Την ίδια ώρα, άλλα δύο παιδιά, ζουν στα πέρα τα της γης περιμένοντας  μάταια τις μητέρες τους να γυρίσουν πίσω στο σπίτι… Τα παιδιά της 29χρονης Μαρικάρ, η σορός της οποίας ακόμη αναζητείται στις λάσπες της Κόκκινης Λίμνης, και της 30χρονης Κάχτα Ανου, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.  

Οι προσωπικές ιστορίες, έτσι όπως καταγράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, κάνουν ακόμα πιο φρικιαστική την ιστορία που γράφτηκε με το αίμα επτά αθώων ψυχών από τα χέρια του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου.

Η Μαρικάρ, η Κατχα Ανού, η  Μαρί Ρόουζ και η Λίβια Φιορεντίνα, ήταν μητέρες που έμελλε να πέσουν θύματα του «Ορέστη» και να έχουν την ίδια τραγική κατάληξη.

Μαρικάρ Βαλντέζ
 
Η Μαρικάρ, της οποίας η σορός ακόμα αναζητείται στις λάσπες της Κόκκινης Λίμνης, άφησε το χωριό της στις Φιλιππίνες, γεμάτη όνειρα και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στην Κύπρο.

Φεύγοντας άφηνε και ένα κομμάτι του εαυτού της, αφού έλαβε τη γενναία απόφαση να αφήσει το παιδί της στα χέρια της αδερφής της, για λίγα χρόνια, μέχρι να μαζέψει λίγα χρήματα που θα της επέτρεπαν είτε να επιστρέψει, είτε να φέρει τον μοναχογιό της στην Κύπρο.
 
Η μητέρα της Μαρικάρ ζούσε με την αγωνία για το τι συνέβη στην κόρη της. Τα λόγια της στον REPORTER ήταν σπαρακτικά: «Θα αποδεχθώ ό,τι κι αν έγινε, φτάνει να μάθω αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Εύχομαι να είναι ζωντανή, όμως και να μην είναι θα το αποδεχθώ», μας είπε κλαίγοντας.
 
Η αδερφή της Μαρικάρ που διαμένει στις Φιλιππίνες κίνησε γη και ουρανό για να κινητοποιήσει τις Αρχές ούτως ώστε να εντοπιστεί η αδερφή της. Την ίδια ώρα προσπαθούσε και προσπαθεί να καθησυχάσει το παιδί της αδερφής της που διαμένει επίσης στις Φιλιππίνες και καθημερινά ρωτά πότε θα μιλήσει με τη μητέρα του.
 
«Σας παρακαλώ καλέστε όλους τους ανθρώπους σας εκεί στην Κύπρο. Μπορείτε να βοηθήσετε να εντοπίσουμε την αδερφή μου που λείπει τρεις μήνες και την ψάχνει το παιδί της. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Ανέβασα ξανά τις φωτογραφίες της γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα νεότερο. Αγαπημένε μας πρόεδρε ελπίζω τα λόγια μου να φτάσουν και σε εσάς. Είμαστε στο έλεος σου, σε παρακαλούμε να μας βοηθήσεις. Το επαναλαμβάνω συνεχώς γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαστε στο έλεος σας».

Κάτχα Ανού
 
Παρόμοια και η ιστορία της Κάτχα Ανού από το Νεπάλ. Η άτυχη γυναίκα έλαβε τη μεγάλη απόφαση και άφησε το μονάκριβο παιδί της για να έχει ένα καλύτερο μέλλον τόσο η ίδια όσο και αυτό.

Ταξίδεψε στην Κύπρο, έπιασε δουλειά, τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά και εγκατέλειψε το σπίτι στο οποίο εργαζόταν.

Ζούσε μόνη, έκανε αίτηση για άσυλο και περίμενε. Στο μεσοδιάστημα γνώρισε τον Ορέστη, ενώ ενημέρωσε την οικογένεια της πως σύντομα θα επέστρεφε στη χώρα. Ωστόσο., δεν πρόλαβε, την πρόλαβε ο «Ορέστης»….

Η Κάτχα Ανού εντοπίστηκε νεκρή στο πηγάδι στο πεδίο βολής Ξυλιάτου. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ομολογία του δολοφόνου, η άτυχη Ανού δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2018. Σημειώνεται πως την ημέρα που εξαφανίστηκε θεάθηκε να επιβιβάζεται σε άσπρο αυτοκίνητο. Στο σπίτι της δεν έλειπε κανένα προσωπικό της αντικείμενο.

Λίβια Φιορεντίνα-Έλενα Ναταλία
 
Ακόμα πιο τραγική η ιστορία της Λίβιας Φιορεντίνα, που ήρθε στην Κύπρο από τη Ρουμανία μαζί με την κόρη της.
 
Έκανε τα πάντα για μια καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με άτομα από τη γειτονιά της ήταν μια πραγματική μαχήτρια. Πάλεψε όσο λίγες για να έχει τα πάντα το κοριτσάκι της. Κίνησε γη και ουρανό για να παρέχει στη μικρή Έλενα Ναταλία την ειδική εκπαίδευση που χρειαζόταν με τα μαθησιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
 
Έκανε δυο και τρεις δουλειές, αλλά ποτέ δεν παραμελούσε το παιδί της.
 
Στην πιο άτυχη στιγμή της γνώρισε τον «Ορέστη» και έμελλε μαζί με την κόρη της να είναι τα πρώτα,  θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.
 
Η σχέση της Λίβιας με την κόρη της Έλενα, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες όσων τις γνώρισαν, ήταν μια σχέση απέραντης αγάπης, που κάθε μάνα νιώθει για το παιδί της.
 
Μαρί Ρόουζ-Σιέρα
 
Ήρθε στην Κύπρο, έπιασε δουλειά, παντρεύτηκε και έκανε ένα αγγελούδι. Η ζωή της Μαρί Ρόουζ φαινόταν να μπαίνει σε ένα δρόμο. Μετά τον χωρισμό της ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν.
 
Έφυγε από το σπίτι και συγκατοικούσε μαζί με φίλη της. Μαζί της πάντα και η μικρή Σιέρρα.
 
Ήρθε η γνωριμία με τον «Ορέστη», ο οποίος επίσης ήταν χωρισμένος και είχε μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 35χρονος της παρότρυνε να συναντηθούν, αλλά αυτή τη φορά να φέρει και την μικρή Σιέρρα με την πρόφαση ότι θα την γνώριζε στα παιδιά του.
 
Η πρώτη φορά που η Μαρί θα έπαιρνε σε συνάντηση με τον «Ορέστη» το εξάχρονο αγγελούδι της, θα ήταν και η τελευταία...
 
Το σατανικό σχέδιο του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου μπήκε σε ισχύ. Αφού στραγγάλισε τη Μαρί Ρόουζ, φαίνεται να σκότωσε και την εξάχρονη Σιέρρα, παρά τους ισχυρισμούς του ότι το κοριτσάκι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ