Διάδρομος χωρίς αποτέλεσμα στην Κόκκινη Λίμνη-Φεύγει το Sonar, έρχεται το ραντάρ

Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη και σήμερα, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί η βαλίτσα στην οποία, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου ίλαρχου, βρίσκεται η σορός της  29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ.
 
Κατά την 28η ημέρα των ερευνών, επιχειρήσεις υπήρξαν μόνο στην Κόκκινη Λίμνη, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στον διάδρομο που έχει οριοθετηθεί εντός της λίμνης, μεταξύ των οχθών, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που είχε ανευρεθεί η βαλίτσα που περιείχε τη σορό της οκτάχρονης Έλενας.
 
Οι δύτες καταδύονταν με στόχο να ελεγχθεί ο διάδρομος σε όλο του το μήκος, χωρίς, ωστόσο, να προκύψει κάποιο εύρημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από κακοποιημένο παιδί… serial killer-Ο ταξιτζής που έκανε έξι φόνους για το τίποτα
 
Το απόγευμα, μάλιστα, οι δύτες προσπαθούσαν να εντοπίσουν τη βαλίτσα διά της αφής, λόγω των τόνων λάσπης, που καθιστούν εξαιρετικά περιορισμένη την ορατότητα στον βυθό της λίμνης. Η λάσπη φτάνει, σε κάποια σημεία, μέχρι την μέση των δυτών.
 
Αύριο θα υπάρξει νέα επιχείρηση στον διάδρομο, σε άλλη μία προσπάθεια ανεύρεσης της σορού, διαδικασία που θα συνεχιστεί και μεθαύριο, εάν δεν καρποφορήσουν ούτε οι αυριανές έρευνες. Σε μία προσπάθεια επιτάχυνσης των ερευνών, τη Δευτέρα αναμένεται να καταδύονται δύο δύτες ταυτόχρονα, αφού εξασφαλίστηκαν κι άλλες ειδικές στολές.   
Σε αναμονή για το ραντάρ
Εάν δεν καταστεί δυνατόν να εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου, αναμένεται να ξανακληθούν οι τοπογράφοι, για να μελετήσουν εκ νέου τα ευρήματα του Sonar, ώστε να χωροθετηθούν νέα σημεία ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Το Sonar αναμένεται να αποχωρήσει από την Κύπρο την Τρίτη, αφού έχει ολοκληρώσει το έργο του αλλά οι προσπάθειες για τεχνολογική συνδρομή στις επιχειρήσεις συνεχίζονται.
 
Οι Αρχές έχουν αποταθεί στη Βρετανία για αποστολή ραντάρ διείσδυσης εδάφους, με στόχο να αξιοποιηθεί στις έρευνες. Στους Βρετανούς διαβιβάστηκαν πληροφορίες που κατέγραψε ο χειριστής του Sonar, ο οποίος έχει εμπειρία και με το συγκεκριμένο ραντάρ, και διερευνάται η δυνατότητα μεταφοράς του εξοπλισμού στην Κύπρο.  
 
Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, το ραντάρ έχει τη δυνατότητα να φτάνει μέχρι τα πετρώματα και να «βλέπει» μέσα από τη λάσπη. Αυτή τη στιγμή οι Αρχές περιμένουν διευκρινίσεις  κατά πόσον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις δύο λίμνες, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν είναι εντελώς διαφορετικές.  
 
Το ενδεχόμενο να αδειάσει η Κόκκινη Λίμνη έχει αποκλειστεί, καθώς το νερό είναι τοξικό και δεν υπάρχει χώρος απόρριψής του. Επί του παρόντος, όλα αυτά που ακούγονται περί αποξήρανσης, μετακίνησης του νερού, μεταφοράς της λάσπης δεν συζητούνται, τόνισε ο κ. Τράγκολας στις πρωινές του δηλώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στα περί αποξήρανσης της Λίμνης ο Τράγκολας-«Για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις γνώση»
 
Δεν έγιναν έρευνες στο Ξυλιάτου
Στη λίμνη Μεμί, όπου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους ανακριτές ο ύποπτος, βρίσκεται η σορός της εξάχρονης Σιέρρα, το Σάββατο δεν πραγματοποιήθηκαν έρευνες και οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην αξιολόγηση των ευρημάτων του Sonar.
 
Πηγές αναφέρουν ότι οι ελπίδες για εντοπισμό της σορού του παιδιού εξανεμίζονται, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη λίμνη και του τρόπου με τον οποίο πέταξε το άψυχο κορμάκι του ο 35χρονος, σύμφωνα με τις περιγραφές του στους ανακριτές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον