Στο κελί 16χρονος για κλοπή αυτοκινήτου και μαχαιροφορία στην Πάφο

Διάταγμα κράτησης δυο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 16χρονου  σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Συνελήφθη για κλοπή αυτοκινήτου…και κρατούσε μαχαίρι-Χειροπέδες σε 17χρονο
 
Το αυτοκίνητο κλάπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 16 Απριλίου, 2019, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο και κλειδωμένο στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης του, στην επαρχία Πάφου.

Το πρωί της επόμενης μέρας, 17 Απριλίου, μετά από πληροφορία, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί, το οποίο έφερε κλοπιμαίες πινακίδες εγγραφής άλλου οχήματος και εντός του οποίου βρισκόταν 17χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε, στην κατοχή του 17χρονου και στο αυτοκίνητο ανευρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κλειδιά οχημάτων, δύο ζεύγη γυαλιών ηλίου και μία θήκη γυαλιών, ένας ενισχυτής ήχου, μία μπαταρία αυτοκινήτου, δύο φούτερ, μαχαίρια, φανάρια, ένα κατσαβίδι και μία κουκούλα, για την κατοχή των οποίων ο 17χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Εναντίον του 17χρονου εξασφαλίστηκε στη συνέχεια δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη το απόγευμα της 17ης Απριλίου, ενώ σε νέα έρευνα, η οποία έγινε στο κλοπιμαίο αυτοκίνητο, βάσει Δικαστικού εντάλματος, εντοπίστηκε επίσης ένας αισθητήρας κάμερας κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Την επόμενη μέρα, 18 Απριλίου, ο 17χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο ενέκρινε σχετικό αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης για χρονική περίοδο επτά ημερών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κλοπής, παράνομης κατοχής περιουσίας, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και κατοχής οργάνου με σκοπό τη διάρρηξη.

Την ίδια μέρα εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 16χρονου, στη βάση μαρτυρίας ότι εμπλέκεται στη διάπραξη των αδικημάτων.

Ο 16χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας γύρω στις 3.55 τα ξημερώματα σήμερα, σε περιοχή στην Πάφο και συνελήφθη βάσει του Δικαστικού εντάλματος, ενώ στην κατοχή του ανευρέθηκε ένα μαχαίρι, με λεπίδα μήκους 9,5 εκατοστόμετρων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και για το αυτόφωρο αδίκημα της μαχαιροφορίας. Αυτός τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι