Κόλλησαν μετά τη δεύτερη βαλίτσα οι έρευνες για τη Μαρικάρ

Άκαρπες για άλλη μια μέρα, απέβησαν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, για τον εντοπισμό της σορού της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, το πτώμα της οποίας πέταξε ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος μέσα σε βαλίτσα μετά το στυγερό του έγκλημα.
Από το πρωί μέλη της επιχειρησιακής ομάδας βρέθηκαν για 26η μέρα στη λίμνη και επιχείρησαν να εντοπίσουν την σορό της άτυχης κοπέλας, έτσι ώστε να θέσουν ένα τέλος στο μαρτύριο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
 
Το πρωί δύτης εισήλθε στα νερά της λίμνης και έφθασε σε βάθος 4-5 μέτρων, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει οτιδήποτε και ακολούθως εξήλθε από τη λίμνη, ενώ νωρίς το απόγευμα επιστρατεύθηκε το ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar, το οποίο είχε μεταφερθεί από χθες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για σάρωση, σε μία προσπάθεια εντοπισμού της σορού της εξάχρονης Σιέρρα.
 
Το Sonar παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να εντοπίσει οτιδήποτε και ως εκ τούτου, οι έρευνες συνεχίστηκαν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα.
 
Ογκοδέστατη η έρευνα για τον «Ορέστη»
Νωρίτερα, στο σημείο έσπευσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, η διερεύνηση των υποθέσεων των δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών συνεχίζεται και δεν υπάρχει κάτι που να αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
 
«Υπάρχει όντως μεγάλη ροή πληροφοριών από πολίτες οι οποίες αξιολογούνται και λαμβάνονται αποφάσεις ως προς τις περαιτέρω ενέργειες», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.
 
Σημείωσε επίσης ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει την ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων και οι ανακριτές της υπόθεσης βρίσκονται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών. «Το έργο της ανακριτικής ομάδας είναι αρκετά μεγάλο», είπε.
 
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να μεγαλώσει ο αριθμός των θυμάτων του 35χρονου υπόπτου, περιορίστηκε να πει ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και πως «δεν υπάρχει κάτι που να αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπόθεσης». 
 
Είπε ότι είναι λογικό να τίθεται αυτό το ερώτημα ως προς το κατά πόσον υπάρχουν κι άλλα θύματα, προσθέτοντας ότι η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση και «στόχος είναι να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης».
 
Ερωτηθείς σχετικά με μαρτυρία για την ύπαρξη βαλίτσας κοντά σε ταβέρνα κι αν οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται και σε άλλους χώρους, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «όντως έχει διαβιβαστεί στην Αστυνομία και η συγκεκριμένη πληροφορία».
 
«Είμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης της πληροφορίας και θα αποφασιστεί κατά πόσον θα γίνουν οι οποιεσδήποτε ενέργειες και έρευνες σε άλλους χώρους», είπε.
 
Ερωτηθείς σχετικά με το αντικείμενο που ανασύρθηκε χθες από την Κόκκινη Λίμνη, είπε ότι δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να εντοπιστούν τα οποιαδήποτε ευρήματα».
 
Ερωτηθείς σχετικά με την έκθεση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων, είπε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι το οποίο έχει σταλεί σε μας, από την πληροφόρηση που έχω πάρει. Όμως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την ανακριτική ομάδα, αν και έχουν αναχωρήσει από την Κύπρο, για ανταλλαγή διαφόρων πληροφοριών».
 
Είπε επίσης ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση των τεκμηρίων που έχουν συλλεγεί μέχρι στιγμής.
 
Ο κ. Αγγελίδης απάντησε ,τέλος, αρνητικά ως προς το κατά πόσον έχουν ταυτοποιηθεί και οι υπόλοιποι σοροί που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, έχει μέχρι στιγμής ομολογήσει τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο παιδιών.
 
Πρόκειται για τις Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα, Έλενα Ναταλία Μπουνέα, Μαρύ Ρόους Τιμπούρτσιο, Κάτχα Ανού και Αριάν Παλάνας Λοζάνο, τα πτώματα των οποίων έχουν εντοπίστεί, όπως και την Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και την εξάχρονη Σιέρρα οι οποίες αναζητούνται σε Κόκκινη Λίμνη και λίμνη Μεμί.
 
Εξαντλούν όλα τα περιθώρια και μετά το plan c
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα μετάβασης στο plan c, δηλαδή στο να ζητηθεί από την Scotland Yard η συνδρομή του ειδικού ραντάρ διείσδυσης εδάφους, έγινε μεν μια πρώτη επαφή με τους εμπειρογνώμονες που ήρθαν στην Κύπρο την προηγούμενη βδομάδα.
Ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημεία που πρέπει να ελεχθούν, αλλά τη διερεύνησή τους δυσχεραίνει η μειωμένη ορατότητα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να θέλουν να διερευνηθούν πρώτα από τον δύτη, ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, προτού επιστρατευθεί το ειδικό ραντάρ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Βραζιλία-Έφτασαν τους 29 και άλλοι 60 αγνοούνται
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ για 40 μέρες εξετάζει η Χαμάς