Ο ατέλειωτος εφιάλτης στους υγρούς τάφους και τα θύματα που ψάχνουν εξιλέωση

Είκοσι έξι μέρες κι ο εφιάλτης είναι ακόμα ζωντανός… Οι ψυχές αναζητούν λύτρωση μέσα στους υγρούς τάφους… Οι οικογένειες ψάχνουν εξιλέωση και το μόνο που ελπίζουν είναι να εντοπιστούν οι σοροί των δικών τους ανθρώπων, για να ταφούν όπως αξίζει σε κάθε νεκρό.
 
Οι μέρες κυλούν και κάθε φορά που ο δύτης εισέρχεται στο βυθό, οι ευχές είναι οι ίδιες. Να εντοπιστούν τα πτώματα για να τελειώσει το μαρτύριο. Κάθε φορά όμως που εξέρχεται από τα νερά χωρίς κάτι χειροπιαστό, η απογοήτευση μεγαλώνει.
 
Χθες, κατά την ανάσυρση ενός αντικειμένου από το βυθό, όλοι πάγωσαν… Ξανά, όπως κάθε φορά που υπάρχει έντονη κινητικότητα στην Κόκκινη Λίμνη. Τελικά μερικά σφουγγάρια, ένα ξύλο και μια φλοκάτη ήταν τα ευρήματα των Αρχών, οι οποίες μάχονται καθημερινά για να βάλουν ένα τέλος στη φρίκη.
 
Οι έρευνες επαναρχίζουν στις 8:30 το πρωί με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας, αλλά και καταδύσεις από δύτη, σε μία νέα προσπάθεια ελέγχου της Κόκκινης Λίμνης, για τον εντοπισμό της σορού της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, που βρίσκεται στην τρίτη βαλίτσα θανάτου, την οποία πέταξε στη λίμνη, όπως ομολόγησε ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος.
 
Μέχρι στιγμής, πάντως έχουν ελεγχθεί και αποκλειστεί έξι με οκτώ σημεία, ενώ έχουν σηματοδοτηθεί άλλα, τα οποία θα ελεχθούν, αρχίζοντας από δύο σημεία που είναι ήδη έτοιμα προς διερεύνηση στη δυτική πλευρά της Κόκκινης Λίμνης.   
 
Την ίδια ώρα, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, οι Αρχές αφού αξιολόγησαν τα δεδομένα που έλαβαν από το ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar αναμένεται να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα τους, σε μία προσπάθεια εντοπισμού της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, την οποία ο δράστης έριξε μετά το θάνατο της. Μάλιστα, είναι η μοναδική για την οποία ισχυρίζεται ότι δεν την σκότωσε, αλλά έχασε τη ζωή της μετά από κατάποση εμεσμάτων.
 
Εξαντλούν όλα τα περιθώρια και μετά το plan c
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα μετάβασης στο plan c, δηλαδή στο να ζητηθεί από την Scotland Yard η συνδρομή του ειδικού ραντάρ διείσδυσης εδάφους, έγινε μεν μια πρώτη επαφή με τους εμπειρογνώμονες που ήρθαν στην Κύπρο την προηγούμενη βδομάδα. 
 
Ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημεία που πρέπει να ελεχθούν, αλλά τη διερεύνησή τους δυσχεραίνει η μειωμένη ορατότητα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να θέλουν να διερευνηθούν πρώτα από τον δύτη, ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, προτού επιστρατευθεί το ειδικό ραντάρ. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου