Ο Ορέστης «ξέθαψε» ελλείποντα πρόσωπα-Πώς διαμορφώνεται η λίστα των εξαφανισμένων

Οι αποκαλύψεις για τον serial killer και τη δολοφονική του δράση εναντίον γυναικών και παιδιών, οι οποίοι εξαφανίζονταν, αλλά κανείς δεν έψαχνε ενδελεχώς τα πώς και τα γιατί, έφερε στο προσκήνιο τεράστια κενά για τους χειρισμούς γύρω από τα ελλείποντα πρόσωπα.
 
Μετά την κατακραυγή, η Αστυνομία αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τον κατάλογο ελλειπόντων προσώπων που έχει αναρτημένο στη σελίδα της, προσθέτοντας πρόσωπα, τα οποία δεν ήταν καταχωρημένα στον κατάλογο μέχρι σήμερα.
 
Όπως διαφάνηκε, κατόπιν εορτής, η Αστυνομία είχε στη μία της σελίδα(Cyprus police) τους εξαφανισθέντες των τελευταίων δύο χρόνων, δηλαδή από το 2017 μέχρι σήμερα, και στην άλλη τους μακροχρόνιους από το 1990 μέχρι και το 2012. Από εκείνους τους δύο καταλόγους υπήρχε ένα κενό στο οποίο έδειχνε ότι δεν υπήρχαν εξαφανισμένοι από το 2013 μέχρι ένα χρονικό διάστημα, το 2017, το οποίο προφανώς ήταν αδύνατο.
 
Ως εκ τούτου, μετά την αποκάλυψη της σειράς δολοφονιών από τον «Ορέστη», η Αστυνομία δημιούργησε ένα ενιαίο κατάλογο, στον οποίο βρίσκονται τα ελλείποντα πρόσωπα από το 1990 μέχρι και σήμερα. Σε αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνονται συνολικά 84 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων 13 προσώπων τα οποία προστέθηκαν στον ενιαίο κατάλογο και προηγουμένως δεν εμφανίζονταν ως ελλείποντα πρόσωπα πουθενά. 
 
Πρόκειται για δύο γυναίκες. Την Μarites Rojas Tapar, την Le Thi Hoa και έντεκα παιδιά. Τους Ruba Abbas, Fouad Abbas, Ηussein Cukaash, Kader Keita Traore, Abshir Abdirahman Hassan, Mamadou Traore, Αli Suleiman, Αmina Aabdi, Abdul Hassan, Abdirahim Ismail και Mohammad Hosein.
 
Οι γυναίκες που προστέθηκαν στα ελλείποντα
 
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, δύο γυναίκες έχουν αναφερθεί ως ελλείποντα και δεν υπήρχαν ούτε στον ένα, ούτε στον άλλο κατάλογο της Αστυνομίας και μετά την αναθεώρηση εμφανίστηκαν σε αυτόν.
 
Η Μarites Rojas Tapar καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας στις 09/2/2014,ως ελλείπον πρόσωπο. Η γυναίκα από τις Φιλιππίνες ελλείπει από την οικία στην οποία εργαζόταν στη Λάρνακα. Η Τarar περιγράφεται ως ύψους 1.50-1.60 λεπτής σωματική διάπλασης με μαύρα μαλλιά μέχρι τους ωμούς. Κατά την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε τζιν παντελόνι και άσπρο αθλητικό μπουφάν είχε μαζί της μαύρη τσάντα χειρός με ρούχα.
Η Le Thi Hoa, από το Βιετνάμ καταγγέλθηκε ότι ελλείπει από την οικία όπου διέμενε σε χωριό από την επαρχία Λευκωσίας από τις 30/03/2014. Συγκεκριμένα η HOA, αναχώρησε για το Κυριακάτικο ρεπό της αλλά δεν επέστρεψε στην οικία διαμονής της. Περιγράφεται ως ύψους 1.55, λεπτής σωματικής διάπλασης, με ίσια μακριά μαύρα μαλλιά. Κατά την τελευταία φορά που θεάθηκε φορούσε μπλε τζιν παντελόνι και πράσινη μπλούζα.
Προστέθηκαν 13 παιδιά στον κατάλογο
Πολύ περισσότερα από τις γυναίκες, ήταν τα παιδιά που προστέθηκαν στον νέο ενιαίο κατάλογο της Αστυνομίας από το 2013 μέχρι το 2017, περίοδος στην οποία υπήρχε κενό και δεν αναφέρονταν πουθενά τα ελλείποντα πρόσωπα.
 
Συνολικά δεκατρία παιδιά έχουν προστεθεί σε αυτόν τον κατάλογο, όλα από το εξωτερικό, τα οποία έχουν εξαφανιστεί.
 
O Abdoul Hassan από το Μάλι που εξαφανίστηκε από ξενώνα στη Λάρνακα από τις 07/07/2013.
Ο Mamadou Adama Traore από το Μάλι, που απουσιάζει επίσης από ξενώνα στη Λάρνακα από τις 09/07/2013.
Ο Mohamad Hossein από τη Σομαλία που απουσιάζει επίσης από ξενώνα στην Λάρνακα από τις 11/07/2013.
 
Ο Abshir Abdirahman Hassan από τη Σομαλία, ο οποίος απουσιάζει από ξενώνα στην Πάφο από τις 18/10/2013. Ο Hassan περιγράφεται λεπτής σωματικής διάπλασης ύψους 1.60 με μαύρα κοντά μαλλιά, μελαχρινός. 
 
Ο Kader Kaita Traore από το Μάλι που απουσιάζει από την οικία που διέμενε στην Πάφο από τις 26/10/13. Ο Traore περιγράφεται ως ύψους 1.70 μ. περίπου, ισχυρής, σωματικής διάπλασης, μελαμψό χρώμα και κοντά μαύρα μαλλιά, φορούσε πράσινο καρό πουκάμισο, μπλε τζίν παντελόνι και άσπρα αθλητικά παπούτσια. 
 
Τα αδέλφια Αbbas, που απουσιάζουν από τον καταυλισμό Κοκκινοτριμιθιάς. Πρόκειται για τον Fouad Abbas, 15 ετών και την αδελφή του Ruba Abbas.
 
Ο Ηusein Cukaash από τη Σομαλία, που απουσιάζει από το χώρο διαμονής του, στον Συνοικισμό Κόκκινες Λάρνακα, από τις 28/09/15.
 
Η Αmina Aabdi από τη Σομαλία που καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 02/11/2015 από λειτουργό εφηβικού ξενώνα στη Λάρνακα, ότι ελλείπει από τον εν λόγω ξενώνα.
 
O Abdirahim Ismail από τη Σομαλία, που απουσιάζει από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία από τις 29/09/2016. Ο Ismail περιγράφεται ως ύψους 1.60 με 1.70 cm, λεπτής σωματικής διάπλασης, με κοντά μαύρα μαλλιά.
O ALI SULEIMAN, o oποίος απουσιάζει από την οικία που διέμενε στην κατεχόμενη Μόρφου από την 1/12/2017. Σύμφωνα με την καταγγελία ο ανήλικος βρισκόταν στη Λεμεσό και από τότε δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του.Το όχημά του εντοπίστηκε στην οδό Τρυκούππη στη Λευκωσία, έγιναν εξετάσεις χωρίς όμως να εντοπιστεί ο ίδιος.
 
Ο κατάλογος των ελλειπόντων προσώπων:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές