Παραδέχθηκαν λάθη, δεσμεύθηκαν να αποκαταστήσουν το κύρος της Αστυνομίας

Με την κοινή παραδοχή τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τον νέο Αρχηγό Κύπρο Μιχαηλίδη, ότι οι οδυνηρές εξελίξεις γύρω από τη φρικιαστική δράση του κατά συρροή δολοφόνου, έπληξαν το κύρος της Αστυνομίας, το οποίο έδωσαν υπόσχεση ότι θα εργαστούν για να το αποκαταστήσουν, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε στον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας πως αναλαμβάνει το τιμητικό αξίωμα του Αρχηγού έχοντας την ευθύνη αποκατάστασης του τροθέντως κύρους της δύναμης , ενώ τον κάλεσε να καταβάλει το άπαν των δυνάμεων του για πάταξη του εγκλήματος.
 
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Κύπρος Μιχαηλίδης θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών τόσο του ίδιου, όσο και της κοινωνίας. Ο κ. Αναστασιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον απερχόμενο Αρχηγό, ο οποίος όπως είπε, αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο όσον αφορά την αναδιοργάνωση της δύναμης, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική βελτίωση στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και στην έγκυρη πρόληψη εγκληματικών ενεργειών.

Όσον αφορά την απόφαση του Προέδρου για την παύση του Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος επεσήμανε πως βρέθηκε υποχρεωμένος να λάβει τη μη ευχάριστη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση να παύσει τον Αρχηγό για να διασώσει το τρωθέν κύρος της Αστυνομίας.
 
Από την πλευρά του ο Κύπρος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή να τον διορίσει στη θέση του Αρχηγού, ενώ σημείωσε πως οι στιγμές που διέρχεται αυτές τις ημέρες το αστυνομικό σώμα, η κοινωνία και το κράτος είναι δύσκολες και συγκλονιστικές.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα τόσο από τον Αρχηγό Αστυνομίας, όσο και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να είναι το σώμα σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, ωστόσο επεσήμανε διαφάνηκε πως δυστυχώς δεν ήταν αρκετά.

 
«Η απώλεια γυναικών και παιδιών έχουν πλήξει το γόητρο και την τιμή της κυπριακής Αστυνομίας αναδεικνύοντας λάθη και παραλείψεις. Ο Κύπρος Μιχαηλίδης εξέφρασε τη λύπη και τον αποτροπιασμό του, ενώ ζήτησε ένα μεγάλο συγνώμη γιατί η Αστυνομία δεν κατάφερε να προστατεύσει τις αθώες ψυχές, που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.
 
«Θα πρέπει να πω ότι υπουργός και Αρχηγός έχουν επιτελέσει σημαντικό έργο που αφορά την πρόοδο στη συνεργασία με τον πολίτη και έχουν αφήσει το στίγμα τους στο αστυνομικό σώμα. Για αυτό  δράττομε της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσω και δημόσιο», πρόσθεσε ο νέος Αρχηγός, ενώ ευχαρίστησε εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του.
Διαβεβαίωσε παράλληλα πως οι αμελείς πράξεις μελών της Αστυνομίας θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που αναλογούν, έτσι ώστε να δοθεί το μήνυμα πως η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στον πολίτη χωρίς ρατσιστικές προλήψεις.
 
«Είμαι βέβαιος ότι θα κατορθώσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα δικαιολογημένα ερωτήματα των πολιτών και θα καθησυχάσουμε τις ανησυχίες τους», κατέληξε ο νέος Αρχηγός.
 
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, της υπόλοιπης ηγεσίας της Αστυνομίας καθώς και του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο κ. Μιχαηλίδης με μακροχρόνια υπηρεσία στο σώμα από το 1977 διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αστυνομική Διοίκηση και άρτια γνώση του έργου και των δεδομένων της Αστυνομίας.
 
Στη μακρά υπηρεσία του μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει για επταετία ως Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και μετέπειτα μέχρι το διορισμό του στη θέση του Υπαρχηγού ως Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.
 
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας τον Στέλιο Παπαθεοδώρου έως τώρα Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος είναι πτυχιούχος Νομικής, με μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση, ενώ είναι απόφοιτος και της ακαδημίας του FBI.
 
Ο κ. Παπαθεοδώρου με υπηρεσία στο σώμα από το 1990, έχει ευρεία πείρα και γνώση της Αστυνομίας, έχοντας μεταξύ άλλων διατελέσει διευθυντής στη διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνούς συνεργασίας .
 
Η τελετή διαβεβαίωσης θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 8:30 το πρωί.
 

 

Δειτε Επισης

Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος