Παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι πέντε για την απαγωγή της μικρής Μαρί

Παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, η υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης Μαρί Ελένης. Η υπόθεση έχει οριστεί για την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, στις 09:00.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και τρεις Κύπριοι, είναι ελεύθεροι, αλλά υπέγραψαν προσωπική εγγύηση ύψους €50.000 έκαστος, θα πρέπει να παραδώσουν στις αστυνομικές αρχές τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, θα περιληφθούν στο ‘stop-list’ έτσι ώστε να μην τους επιτρέπεται η έξοδος από την Κύπρο, ενώ θα παρουσιάζονται επίσης δύο φορές την εβδομάδα σε συγκεκριμένο αστυνομικό σταθμό ο κάθε ένας σύμφωνα με τους όρους εγγύησης τους.

Η απαγωγή της ανήλικης διαπράχθηκε στις 27/4/2017 έξω από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούσε, στη Λευκωσία. Φέρεται να διαπράχθηκε από τον Νορβηγό πατέρα της και μπροστά στα μάτια της Ελληνοκύπριας μητέρας της.

Η ανήλικη, η οποία ήταν άφαντη για έξι περίπου μήνες παρά τις τότε εντατικές έρευνες της Αστυνομίας, είχε μεταφερθεί από τον πατέρα της στη Νορβηγία, όπου τελικώς εντοπίστηκε και παραδόθηκε στη μητέρα της.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πέντε συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της αρπαγής προσώπου από τη νόμιμη κηδεμονία, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της απαγωγής νεαρής γυναίκας κάτω των 16 ετών και της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας της ανήλικης δεν βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους, αφού θα δικαστεί από Νορβηγικό δικαστήριο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ