Εμμένει ο «Ορέστης», ξανά ενώπιον Δικαστηρίου-Νέες έρευνες με το Sonar στην Κόκκινη Λίμνη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται εκ νέου ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι σαρωτικές έρευνες στους υγρούς τάφους για τον εντοπισμό και την ανάσυρση πτωμάτων.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 35χρονος στις 9 το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστήριο, όπου η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την ανανέωση της κράτησης του για οκτώ ημέρες, αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Οι ανακριτές, με βάση τη νομοθεσία, μπορούν να ανανεώνουν την κράτηση του υπόπτου μέχρι και τρεις μήνες, εάν κριθεί ανάγκη, πριν προχωρήσουν στην καταχώρηση της υπόθεσης.

Ο 35χρονος, έχει ομολογήσει τις δολοφονίες πέντε γυναικών και ενός παιδιού οκτώ ετών, ενώ για την εξάχρονη επιμένει ότι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων και μετά έριξε το άψυχο σώμα της, στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο 35χρονος εμμένει στη θέση του και δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ομολογία, παρά το γεγονός ότι οι εμπειρογνώμονες που έφθασαν στην Κύπρο, εκτιμούν ότι κρύβει και άλλα μυστικά.

Ο κατά συρροή δολοφόνος ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι αυτός που ομολόγησε στις δέκα σελίδες χαρτί που έγραψε ο ίδιος, επιμένοντας παράλληλα ότι η δολοφονική του δράση άρχισε με τη διάπραξη του διπλού φονικού το 2016, με θύματα μητέρα και κόρη. Ωστόσο η θέση του δημιουργεί ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι ανακριτές της υπόθεσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Την ίδια ώρα, στην Κόκκινη Λίμνη επαναρχίζουν οι έρευνες με το σύστημα sonar, το οποίο ρίχθηκε στη μάχη από χθες, όπου διενήργησε την πρώτη του σάρωση. Τα όσα καταγράφηκαν, αναλύθηκαν από τα μέλη της Πυροσβεστικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα σε κρίσιμα σημεία.

Όπως αναφέρθηκε από τον  Διευθυντή της εταιρείας Brasal, η οποία υποστηρίζει τις έρευνες που διεξάγονται από την Πυροσβεστική, Έντουαρντ Μπράνκο, οι έρευνες θα διεξαχθούν σε τέσσερα στάδια, σάρωση, καταγραφή, ανάλυση και ακολούθως ανάσυρση.

Αφού ανέφερε πως η έρευνα με καταδύσεις θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των υδάτων και εφόσον οι στόχοι χωροθετηθούν, υπενθύμισε ότι η Κόκκινη Λίμνη συνιστά πολύ επικίνδυνο περιβάλλον για τους δύτες καθώς το νερό είναι  τοξικό και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα εργαλεία και μέσα κατάδυσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό