Στο μικροσκόπιο τα όσα σάρωσε το Sonar από τον πυθμένα της Κόκκινης Λίμνης

Έπιασε δουλεία σήμερα το σύστημα sonar το οποίο επιστρατεύτηκε από την Αμερική για να συμβάλει στις έρευνες στους υγρούς τάφους, Μιτσερού και Ξυλιάτου, στους οποίος ο 35χρονος ίλαρχος έριξες τα θύματα του.  
 
Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, ενώ στην επιχείρηση συμβάλλουν το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.
 
Λίγο πριν τη μία μετά το μεσημέρι οι έρευνες άρχισαν με τη σάρωση της Κόκκινης Λίμνης, ενώ τα όσα καταγράφηκαν θα αναλυθούν απόψε και αύριο αναμένονται νέες έρευνες.
 
Όπως αναφέρθηκε από τον  Διευθυντή της εταιρείας Brasal, η οποία υποστηρίζει τις έρευνες που διεξάγονται από την Πυροσβεστική, Έντουαρντ Μπράνκο, οι έρευνες θα διεξαχθούν σε τέσσερα στάδια, σάρωση, καταγραφή, ανάλυση και ακολούθως ανάσυρση.
 
Ο Αλεχάντρο Παλμέιρο, χειριστής του σόναρ, είπε πως είναι επαγγελματίας υδρολόγος με πολλά χρόνια εμπειρίας. Εξήγησε ότι η έρευνα γίνεται με πολλαπλό σύστημα σόναρ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε ακριβώς παρόμοιο σενάριο στο παρελθόν με επιτυχία.

Ανέφερε περαιτέρω, ότι είναι εφοδιασμένο με υψηλής ευκρίνειας τρισδιάστατο μότεμ, ενώ διευκρίνισε πως κάθε στόχος που θα παρακινήσει το ενδιαφέρον θα ερευνηθεί περαιτέρω από την ομάδα του κ. Μπράνκο.
 
Ο Διευθυντής της εταιρείας είπε πως ο ρόλος της ομάδας του είναι να ερευνήσει περαιτέρω κάθε στόχο που θα επισημανθεί και στις δύο λίμνες με ρομποτική κάμερα.
 
Αφού ανέφερε πως η έρευνα με καταδύσεις θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των υδάτων και εφόσον οι στόχοι χωροθετηθούν, υπενθύμισε ότι η Κόκκινη Λίμνη συνιστά πολύ επικίνδυνο περιβάλλον για τους δύτες καθώς το νερό είναι  τοξικό και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα εργαλεία και μέσα κατάδυσης.
 
Πριν καταδυθούν δύτες θα ερευνηθεί με ρομποτική κάμερα ο κάθε στόχο που θα δοθεί στην ομάδα του, συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος στη λίμνη στο Ξυλιάτο, είπε πως εκεί τα νερά είναι βαθύτερα από ότι στην Κόκκινη Λίμνη, προσθέτοντας πως τα νερά στη λίμνη του μεταλλείου Μεμί στον Ξυλιάτο είναι πάνω από 70 με 80 μέτρα βάθος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 

Δειτε Επισης

Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό