Έπαυσε τον Αρχηγό ο Αναστασιάδης-Τίτλοι τέλους για τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου

Τίτλοι τέλους έπεσαν και για τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος πλέον εγκαταλείπει το τιμόνι του καπετάνιου της Δύναμης, υπό το βάρος των αντιδράσεων που έφερε η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος ξεγύμνωσε τους χειρισμούς των Αρχών σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα.

Η παραίτηση του Ιωνά Νικολάου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και το άδειασμά του στην Αστυνομία, στην οποία καταλόγισε τις ευθύνες, χάραξαν ένα δρόμο… μονόδρομο σε σχέση με το μέλλον του κ. Χρυσοστόμου στην ηγεσία της Δύναμης.  
 
Το πρωί, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να υποβάλλει την παραίτησή του. Όπως ο ίδιος δήλωσε, ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη αναφορικά με το ανακριτικό έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή και τις διοικητικές έρευνες για τις δολοφονίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, ενώ ερωτηθείς αν παραιτήθηκε, αρκέστηκε να υποδείξει πως «θα ενημερωθείτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του».
 
Σημειώνεται πως ο Αρχηγός Αστυνομίας είδε κατ' ίδιαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χωρίς την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος μετέβη αργότερα στο Προεδρικό και βρέθηκε για λίγα λεπτά σε κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου. 
 
Ο Ιωνάς Νικολάου αποχώρησε και αυτός από το Προεδρικό χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.  
 
Επίσημες ανακοινώσεις γύρω από την παύση ή όχι του Αρχηγού Αστυνομίας δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής, ωστόσο αυτό αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του REPORTER.  Σε σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί από πλευράς Κυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Π. Προδρόμου: Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για Ζαχαρία Χρυσοστόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολύ «σκληρός» ο Αρχηγός…
 
Ο διορισμός και η… νέα σελίδα
Το πρώτο τρίμηνο του 2014 ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον υπουργό Δικαιοσύνης που ανέλαβε ένα χρόνο προηγούμενος, αφού βρέθηκε αντιμέτωπος και με τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στις 26 Μαρτίου στη Λεμεσό σε εκδήλωση που παρίστατο ο τότε κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
 
Υπενθυμίζεται πως μέλη, κατ' ισχυρισμόν του ΕΛΑΜ, εισήλθαν στην αίθουσα και προπηλάκισαν τους παρευρισκόμενους, με την Αστυνομία να είναι απούσα. Μάλιστα ο τότε Αρχηγός δήλωσε πως ο ίδιος βρισκόταν στο κρεβάτι του και κοιμόταν την ώρα των επεισοδίων και δεν ενημερώθηκε, ενώ ισχυρίστηκε πως ο Ιωνάς Νικολάου ενημερώθηκε πριν από αυτόν.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο ανδρών, με τη συνέχεια του έργου, να είναι η παύση του Μιχαλάκη Παπαγεωργίου.

Στη θέση του Αρχηγού διορίστηκε ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, με τον υπουργό να τονίζει πως «με τον κ. Χρυσοστόμου η Αστυνομία γυρίζει σελίδα και μπαίνει στην νέα εποχή της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας».

 «Αρχίζει», συνέχισε ο κ. Νικολάου, «η πορεία ανάκτησης της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς την Αστυνομία. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια της ολιγωρίας και της αδράνειας. Στην εμπέδωση αυτής της νέας φιλοσοφίας, θα σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί».

Από την άριστη σχέση, στο άδοξο τέλος
Οι σχέσεις των δύο αντρών αρχικά ήταν πολύ καλές, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου στηρίχθηκε από τον Ιωνά Νικολάου για να αναλάβει τη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας.
 
Ουκ ολίγες ήταν οι φορές που είδαμε τον υπουργό Δικαιοσύνης να μπαίνει μπροστά και να στηρίζει τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου, αλλά και την Αστυνομία, την ίδια ώρα που τα προβλήματα ίσως ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί και ο Αρχηγός της Δύναμης έδινε περισσότερο βάρος στην εικόνα του και τα επικοινωνιακά ζητήματα.
 
Στον απόηχο των αποκαλύψεων του «Ορέστη», ο Ιωνάς Νικολάου, αναγκάζεται μετά από δεκαοκτώ ημέρες, να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση με την οποία να προαναγγέλλει την παραίτησή του, η οποία επισημοποιήθηκε σήμερα, αφού ο Αρχηγός δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, ώστε να ξεκαθαρίσει τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.
 
Αντιθέτως, η στάση σιωπής του, άφηνε εκτεθειμένο τον Ιωνά Νικολάου, ο οποίος φανερά αγανακτισμένος με την κατάσταση, όπως ανέφερε και στην ανακοίνωσή του, άδειασε την Αστυνομία και ανακοίνωσε την παραίτηση του.

Ο κατά συρροή δολοφόνος ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε, αφού για πρώτη φορά είδαμε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αφήσει ξεκρέμαστη την Αστυνομία, ενώ άλλες φορές έστηνε ασπίδα προστασίας.

Οι δυο άνδρες ήρθαν σε οριστική ρήξη, με τον Ιωνά Νικολάου να αποχωρεί, αλλά να παίρνει μαζί του και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την άριστη σχέση, στο άδοξο τέλος και στο blame game με φόντο τον Ορέστη
 

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου