Επιχειρούν να σφίξουν τον κλοιό στον Ορέστη, ψάχνουν για τα κρυμμένα μυστικά του

Ημέρα 20η… Οι έρευνες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου συνεχίζονται για άλλη μια μέρα, την ίδια ώρα που οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τις έρευνες ούτως ώστε να διαπιστωθεί που σταματά ο αριθμός της φρίκης, αφού δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα θύματα, πέραν αυτών που ομολόγησε ο ίλαρχος.
 
Μέχρι στιγμής, παρά τις επίμονες προσπάθειες στους υγρούς τάφους και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τα μέλη της Πυροσβεστικής, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δύο βαλίτσες με τις σορούς στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ άκαρπες είναι και οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης.
 
Από τις χθεσινές έρευνες στην Κόκκινη Λίνη ανασύρθηκε ένα τσιμεντομπλόκ, το οποίο φαίνεται ο 35χρονος να τοποθέτησε σε άλλη μια βαλίτσα θανάτου για να μείνει στο βυθό, ενώ ανάλογο τεκμήριο βρέθηκε και στην πρώτη βαλίτσα.
 
Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε από τις νεκροτομές που διενεργήθηκαν επί των σορών των θυμάτων, ο θάνατος της 38χρονης Μαρί που ανασύρθηκε από το λατομείο στο Μιτσερό και της 36χρονης Λίβια που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη, οφείλεται σε στραγγαλισμό από κεφαλοκλείδωμα. Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano που επίσης ρίχθηκε στο λατομείο και την Kahda Anu σπό το Νεπάλ που ρίχθηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έχουμε ένα δολοφόνο, ηδονιστή. Απολάμβανε την αγωνία θανάτου του θύματος»
 
Έδωσαν κατεύθυνση και φεύγουν οι εμπειρογνώμονες
 
Ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις που έδωσαν οι ξένοι εμπειρογνώμονες, οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να ανακρίνουν εκ νέου τον 35χρονο ίλαρχο, καθώς εκτιμάται ότι ίσως δεν τα έχει αποκαλύψει όλα στις Αρχές, ενώ ερωτήματα δημιουργεί ο ισχυρισμός του, ότι ο πρώτος του φόνος ήταν η δολοφονία μητέρας και κόρης του 2016.
 
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Scotland Yard αφού μελέτησε το μαρτυρικό υλικό, τις καταθέσεις του 35χρονου και διενήργησε αυτοψία στις σκηνές των εγκλημάτων,  έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση στους ανακριτές, στην βάση της οποίας θα επιχειρήσουν να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ ως προς τη δράση του δολοφόνου.  
 
Ωστόσο, ο 35χρονος ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων του είναι έξι και ότι την εξάχρονη την πέταξε στη λίμνη αφού πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων, ενώ αρνείται ότι διέπραξε άλλους φόνους. Επίσης ισχυρίζεται ότι το κίνητρο του, όπως είπε, είναι «το έκανε γιατί ένιωθε ωραία».
Το κλιμάκιο των ξένων εμπειρογνωμόνων είχε χθες την τελευταία του συνάντηση με την ανακριτική ομάδα, ενώ αναχωρεί σήμερα από την Κύπρο.
 
Η ομάδα απαρτίζεται από ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα  σε πολύπλοκες υποθέσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Σε πλήρη απάθεια ο «Ορέστης», χωρίς ψήγμα οίκτου, λες και το διασκεδάζει…

Δεύτερη έρευνα που δεν αγγίζει τον Αρχηγό
 
Την ίδια ώρα που το μέτωπο των ερευνών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Αρχηγός Αστυνομίας διέταξε δεύτερη έρευνα από τριμελή επιτροπή σε σχέση με τρία ελλείποντα πρόσωπα, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν στις 30.9.16 και 13.12.17.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, τα αποτελέσματα αυτής όσο και της πρώτης διοικητικής έρευνας, αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η δεύτερη τριμελής επιτροπή, υπό το βοηθό Αρχηγό Υποστήριξης Ανδρέα Κουσιουμή και δύο άλλους αξιωματικούς, θα διερευνήσουν αν έγιναν οι ενδεδειγμένες ενέργειες ή υπήρξαν οποιεσδήποτε παραλείψεις που συνιστούν  πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήματα από οποιοδήποτε μέλος ή μέλη της Δύναμης.

«Τόσο η παρούσα διοικητική έρευνα όσο και η προηγούμενη που είχε διαταχθεί στις 29 Απριλίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και να σταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες. Ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Εισαγγελέα την περασμένη Τρίτη 30 Απριλίου, ότι με την ολοκλήρωση αυτών των ερευνών θα τεθούν ενώπιόν του για τις περαιτέρω ενέργειες», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.
 
 
Σε επικοινωνία με κυπριακές αρχές οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι δολοφονηθείσες
 
Οι Aρχές των χωρών από τις οποίες φαίνεται να προέρχονται οι πέντε γυναίκες και τα δυο κορίτσια που ο 35χρονος ίλαρχος παραδέχθηκε πως έχει δολοφονήσει, βρίσκονται σε επικοινωνία με τις κυπριακές Αρχές προκειμένου να έχουν ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών που διεξάγονται.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας του Νεπάλ στην Κυπριακή Δημοκρατία, με έδρα το Ισραήλ, με τον οποίο επικοινώνησε το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η πρεσβεία έχει έλθει σε επαφή με την πρεσβεία της Κύπρου στο Ισραήλ, καθώς και με το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, ζητώντας να έχει ενημέρωση, μέσω τους, από την Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση που αφορά τη γυναίκα το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε σε λάκκο στην Ορούντα, και η οποία πιστεύεται ότι είναι από το Νεπάλ, χωρίς μέχρι στιγμής ωστόσο να έχει ταυτοποιηθεί η σορός της.
 
«Η κυπριακή πρεσβεία και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων προσπαθούν να μας βοηθήσουν σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα προκειμένου να μάθουμε τι συμβαίνει», ανέφερε η εκπρόσωπος της πρεσβείας του Νεπάλ, σημειώνοντας πως δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη πληροφόρηση για την εθνικότητα αυτής της γυναίκας.
 
«Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους και σίγουρα μόλις έχουν κάτι επίσημα θα ενημερώσουν την πρεσβεία το συντομότερο», ανέφερε.
 
Είπε ακόμη πως άκουσαν για αυτή την περίπτωση από τα μέσα ενημέρωσης και πως η κοινότητα του Νεπάλ στην Κύπρο, που ανησύχησε μετά τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήλθε σε επαφή με την πρεσβεία, ενημερώνοντάς την.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η πρεσβεία της Ρουμανίας στην Κύπρο βρίσκεται σε επαφή με την κυπριακή αστυνομία προκειμένου να τηρείται ενήμερη για την πορεία των ερευνών για την υπόθεση που αφορά τη μητέρα και την κόρη από τη Ρουμανία που φέρονται να είναι μεταξύ των θυμάτων.
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών