Οι διαβασμένες κινήσεις του serial killer δυσχεραίνουν το έργο των Αρχών

Συνεχίζεται χωρίς τέλος το θρίλερ των προσπαθειών για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του περιβόητου «Ορέστη», οι οποίες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα και αναζητούνται στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη του Ξυλιάτου. Δύο σοροί αναζητούνται στην Κόκκινη Λίμνη και μία στο Ξυλιάτο. Από τις σορούς αυτές, οι δύο ανήκουν σε δύο παιδιά. 
 
Οι σημερινές έρευνες, όπως και τις προηγούμενες μέρες, απέβησαν άκαρπες και στα δύο μέτωπα όπου οι αρμόδιες Αρχές καταβάλλουν αγωνιώδεις και υπεράνθρωπες προσπάθειες για εντοπισμό των πτωμάτων που αγνοούνται.
 
Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, με τις ελπίδες ν’ αποδώσουν αποτέλεσμα, να εναποτίθενται όπως όλα δείχνουν στο τελευταίας τεχνολογίας ειδικό σύστημα sonar, το οποίο έρχεται στην Κύπρο την Παρασκευή το απόγευμα και από το Σάββατο το πρωί ρίχνεται και αυτό στην μάχη για εντοπισμό των σορών. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκιαγράφησαν τον τόπο του εγκλήματος οι εμπειρογνώμονες-Άκαρπες και οι σημερινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

 
Στην Κόκκινη Λίμνη, οι έρευνες επικεντρώθηκαν και σήμερα, με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και της βάρκας της ΕΜΑΚ, στην ανεύρεση και ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας όπου ο μανιακός δολοφόνος τοποθέτησε ένα από τα τρία θύματα που, όπως ισχυρίζεται, πέταξε εκεί, αλλά και στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας. Ωστόσο, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα, με το έργο να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο λόγω της μειωμένης ορατότητας. Για τον λόγο αυτό, κατά τις σημερινές έρευνες δεν κλήθηκε ο δύτης για έρευνες στα σημεία που τοποθετήθηκαν σημαδούρες. 
 
Στη λίμνη του Ξυλιάτου, όπου αναζητείται η εξάχρονη Sierra, η έρευνα συνεχίστηκε, επίσης χωρίς αποτέλεσμα, με την κατάδυση δυτών και τη χρήση σκαφάνδρου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μηδενίζουμε ενώ αράζουμε στον καναπέ»-Αντιδράσεις για ανάρτηση της συζύγου του Αρχηγού
 

Σημειώνεται πως την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό επισκέφθηκαν νωρίς σήμερα το απόγευμα  και διενήργησαν αυτοψία επί των σκηνών του εγκλήματος, οι εμπειρογνώμονες που έφθασαν χθες το απόγευμα στο νησί, από το Ηνωμένο Βασίλειο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γυρίζει η μπίλια Αναστασιάδη για Ιωνά και Αρχηγό, αγχωμένη η Πινδάρου

 
Νωρίτερα το πρωί, οι εμπειρογνώμονες, ο ρόλος των οποίων όπως ξεκαθαρίζεται είναι καθαρά συμβουλευτικός, είχαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, καθώς και με τους επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, τυγχάνοντας μιας πρώτης ενημέρωσης αναφορικά με την υπόθεση που εδώ και περισσότερες από δεκαπέντε μέρες συγκλονίζει το παγκύπριο.
 
Όπως δήλωσε συναφώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, έγινε μια πρώτη παρουσίαση για τα ευρήματα, τις λεπτομέρειες, το ιστορικό και ότι προκύπτει, ώστε να έχουν μια πληρέστερη ενημέρωση.
 
Ο κ. Αγγελίδης, κληθείς να σχολιάσει τη δυστοκία που παρατηρείται σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των ερευνών, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα να σταματήσουν. «Αντιθέτως», υπέδειξε, «λαμβάνονται οι αποφάσεις στη βάση κάποιων δεδομένων. Εάν ο «Α» σχεδιασμός δεν προχωρεί, υπάρχουν άλλοι σχεδιασμοί όσον αφορά το πώς θα είναι πιο αποτελεσματικές οι έρευνες».
 
Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για ενδεχόμενες ανατροπές, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας υπέδειξε πως δεν είναι θέμα ανατροπών, αλλά είναι θέμα πώς προχωρούν οι έρευνες και οι εξελίξεις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την Oxana στα επτά θύματα του «Ορέστη»-Δύο δεκαετίες ανεπάρκειας

 
«Αν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες εξελίξεις, αυτά θα αναφερθούν στο Δικαστήριο», είπε, παραπέμποντας στο ιστορικό των υποθέσεων, όπως αυτό έχει αναφερθεί ήδη στο Δικαστήριο.
 
Ερωτηθείς για το ζήτημα των ταυτοποιήσεων των θυμάτων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σημείωσε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, οτιδήποτε άλλο ανακοινώσιμο σε σχέση με τις ταυτοποιήσεις ή σε σχέση με τα αποτελέσματα των οποιωνδήποτε επιστημονικών και άλλων εξετάσεων όσον αφορά τα ευρήματα τα οποία υπάρχουν.
 
Όπως φαίνεται, ο 35χρονος λοχαγός ήταν καλά διαβασμένος όσον αφορά τα σημεία που έριξε τα θύματα, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με την εξέλιξη των ερευνών, καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης των σορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χακί Ονέν: Μαχαιρώθηκε το θύμα στα κατεχόμενα, δεν διασυνδέεται με τον «Ορέστη»

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα