LIVE: Σκιαγράφησαν τον τόπο του εγκλήματος οι εμπειρογνώμονες-Άκαρπες και οι σημερινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Δεκαεπτά μέρες, όπως τότε, το μακρινό 1993. Για κάποιους ξυπνούν θύμισες Κοτσιάτη. Για κάποιους άλλους τα όσα παρακολουθούν είναι ένα μαρτύριο ζωής. Τότε έψαχναν ένα πτώμα στα σκουπίδια. Σήμερα δεκαεπτά μέρες μετά τον εντοπισμό της Μαρύ Ρόους και οι Αρχές αναζητούν τρεις ψυχές, μεταξύ των οποίων, δύο παιδιά. Δύο αγγελούδια που δολοφονήθηκαν άνανδρα, από ένα κατά συρροή δολοφόνο.
 
Κάθε μέρα που ξημερώνει, οι ελπίδες για να τελειώσει το μαρτύριο αυτών των ψυχών είναι πολλές, μα μέχρι να πέσει το φως όλες αυτές οι ελπίδες ψαλιδίζονται κι δικοί τους άνθρωποι βιώνουν καθημερινά τον πόνο.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα, με την ελπίδα για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των δύο βαλιτσών από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, αλλά και την ελπίδα για εντοπισμό της εξάχρονη Σιέρρα στο Ξυλιάτο.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από τα μέτωπα των ερευνών:


Η ορατότητα καθορίζει τα επόμενα βήματα
Στην Κόκκινη Λίμνη, τα μέλη της ΕΜΑΚ, οι Πυροσβέστες, αλλά και τα μέλη της ιδιωτικής εταιρείας που χρησιμοποιούν τη ρομποτική κάμερα επιχειρούν, να ανασύρουν το αντικείμενο που σηματοδοτήθηκε και πιθανώς να είναι η δεύτερη βαλίτσα θανάτου, που πέταξε ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς.
 
Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλο σημείο το οποίο υπέδειξε ο ύποπτος, για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας.Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον στη βαλίτσα που έχει ανασυρθεί, βρισκόταν το πτώμα της 36χρονης Λιβια Φλορεντίνα από τη Ρουμανία ή της 29χρονης Μαρικάρ, από τις Φιλιππίνες.
 
Το μόνο σίγουρο για τις Αρχές, είναι πως από τη λίμνη δεν έχει ανασυρθεί το άψυχο σώμα της οκτάχρονης Έλενας Ναταλίας, κόρης της Λίβια.
 
Απέλπιδες προσπάθειες στο Ξυλιάτο
Για 17η μέρα, συνεχίζονται και οι έρευνες και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης της Μαρύ Ρόους Σιέρρα, η οποία ακόμα αγνοείται.
 
Δύτες μπήκαν στη Λίμνη και εξετάζουν άλλα σημεία τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν ερευνηθεί, αφού είχε δοθεί προτεραιότητα στα κρίσιμα σημεία, τα οποία ελέγχθηκαν μέχρι χθες.
 
Την ίδια ώρα κομβικής σημασίας για τις έρευνες και στις δύο λίμνες, είναι η άφιξη του ηχοεντοπιστικού συστήματος Sonar (sound navigation and ranging). Το Sonar είναι ηλεκτροακουστικές συσκευές που εκμεταλλεύονται τη διάδοση των κυμάτων ηχητικής ενέργειας μέσα στη θαλάσσια μάζα, όπως ακριβώς τα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου εκμεταλλεύονται τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην ατμόσφαιρα και γενικότερα στον ελεύθερο χώρο.
 
Ο σκοπός των συστημάτων Sonar είναι ο εντοπισμός/ανίχνευση, αναγνώριση/ταξινόμηση και παρακολούθηση υποβρυχίων σκαφών και διαφόρων αντικειμένων, η ακουστική χαρτογράφηση/τομογραφία του βυθού, η ναυτιλία πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων καθώς επίσης οι υποθαλάσσιες επικοινωνίες & τηλεμετρία.
 
To συγκεκριμένο μηχάνημα αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο την ερχόμενη Παρασκευή και να τεθεί σε λειτουργία από το Σάββατο.
 
Ενημερώνονται και σηκώνουν μανίκια οι εμπειρογνώμονες
Τη Δευτέρα του Πάσχα έφτασαν στην Κύπρο και οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένεται να συνδράμουν τις υπό διερεύνηση υποθέσεις, οι οποίοι και αναμένεται να συμμετάσχουν σε σύσκεψη, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, για να ενημερωθούν για το ιστορικό της υπόθεσης από την ανακριτική ομάδα.
 
Στην ομάδα περιλαμβάνονται, Ιατροδικαστής, Κλινικός Ψυχολόγος, Ειδικός Σύμβουλος με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικός Ανακριτής με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικός Εμπειρογνώμονας για πολύπλοκες υποθέσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους