Τρεις ψυχές ακόμη βυθισμένες σε λίμνες…Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο

Δεκαέξι μέρες μετά και οι Αρχές ψάχνουν ακόμα τη φρίκη, που έσπειρε μέσα σε τρία χρόνια ο κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος σκότωνε τη μια γυναίκα μετά την άλλη, ενώ από τα χέρια του δεν γλύτωσαν ούτε ανήλικα κοριτσάκια. Τα λόγια πλέον είναι φτωχά, πολύ φτωχά για να περιγράψουν τα όσα εκτυλίσσονται γύρω από την υπόθεση, ενώ εξίσου φτωχές είναι και οι λέξεις γύρω από τις εικόνες που βλέπουμε εδώ και δεκαέξι μέρες στους υγρούς τάφους, όπου πυροσβέστες, μέλη της ΕΜΑΚ και δύτες ψάχνουν ακόμα για πτώματα.
 
Και δεξαέξι μέρες μετά, οι έρευνες γύρω από τα όσα ισχυρίστηκε στο δεκασέλιδο ραβασάκι του, συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ερωτήματα.
 
-Η φρίκη σταματάει στα επτά του θύματα;
-'Άρχισε τη δράση του με τη διάπραξη ενός διπλού φονικού το 2016;
-Υπήρχαν άλλα θύματα πριν το 2016;
-Ξύπνησε μια μέρα κι αποφάσισε ότι θα γίνει serial killer;
-Ήταν το κίνητρο του απλά η ηδονή;Κι αν ναι τα παιδιά τι τα ήθελε;
-Για ποιο λόγο έριξε την εξάχρονη Σιέρρα στη λίμνη του Ξυλιάτου, ενώ τη μητέρα της στο λατομείο του Μιτσερού;
 
Αυτά κι άλλα τόσα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα...
 
Δύο ψυχές, βυθισμένες ακόμα στην Κόκκινη Λίμνη
Η μηδενική ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, κατέστησε για άλλη μια άκαρπες τις έρευνες των μελών της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, καθώς και της ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίοι ψάχνουν τις άλλες δύο βαλίτσες θανάτου, εντός της λίμνης.
 
Παρότι, έχει εντοπιστεί δεύτερο αντικείμενο και σηματοδοτήθηκε, αφού θεωρήθηκε ύποπτο, καθότι πιθανώς να πρόκειται για δεύτερη βαλίτσα, εντούτοις, λόγω της σχεδόν μηδενικής ορατότητας στη λίμνη δεν κατέστη δυνατό, στο σημείο να επιχειρήσει δύτης, για να το ανασύρει και να διαφανεί επ’ ακριβώς περί τίνος πρόκειται.
 
Ως εκ τούτου, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, και στο σημείο που ο 35χρονος ύποπτος είχε υποδείξει, το περασμένο Σάββατο στις Αρχές.
 
Παρόλ’ αυτά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της και οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν αύριο το πρωί.
 
Κανένα στοιχείο ούτε στο Ξυλιάτο
Την ίδια ώρα, άκαρπες ήταν οι έρευνες των δυτών και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, την οποία ο ύποπτος υπέδειξε ότι την πέταξε εκεί μετά το θάνατο της.
 
Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, οι έρευνες σήμερα στόχευαν στο τελευταίο κρίσιμο σημείο που είχε εντοπιστεί μέσω της ρομποτικής κάμερας. Ως εκ τούτου, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ καθοριστική θα είναι για την πορεία των ερευνών η άφιξη του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος Sonar, που φθάνει από την Αμερική την ερχόμενη Παρασκευή και πιάνει δουλειά, από το Σάββατο.
 
Τι είναι το Sonar 
Τα ηχοεντοπιστικά συστήματα Sonar (sound navigation and ranging) είναι ηλεκτροακουστικές συσκευές που εκμεταλλεύονται τη διάδοση των κυμάτων ηχητικής ενέργειας μέσα στη θαλάσσια μάζα, όπως ακριβώς τα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου εκμεταλλεύονται τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην ατμόσφαιρα και γενικότερα στον ελεύθερο χώρο.
 
Ο σκοπός των συστημάτων sonar είναι ο εντοπισμός/ανίχνευση, αναγνώριση/ταξινόμηση και παρακολούθηση υποβρυχίων σκαφών και διαφόρων αντικειμένων, η ακουστική χαρτογράφηση/τομογραφία του βυθού, η ναυτιλία πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων καθώς επίσης οι υποθαλάσσιες επικοινωνίες & τηλεμετρία.
 
Χωρίς αποτέλεσμα η νεκροτομή
Πέραν από τις έρευνες στις δύο λίμνες, διενεργήθηκε και η νεκροτομή επί της σορού γυναίκας που είχε ανασυρθεί χθες, από βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη.
 
Οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, δεν κατέληξαν στα αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας, ενώ έλαβαν δείγματα για εξετάσεις DNA, έτσι ώστε να διαφανεί η ταυτότητα της, καθώς οι Αρχές δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για την 36χρονη Λίβια ή την 29χρονη Μαρικάρ.
 
Μέρα και ανάκριση για τον 35χρονο 
Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών στους υγρούς τάφους των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου συνεχίζονται καθημερινά, ο 35χρονος ύποπτος περνά από ανάκριση σε ανάκριση.
 
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την δράση του 35χρονου, με σκοπό να στήσει όλα τα κομμάτια του παζλ και να οδηγήσει την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, όπου ο λοχαγός θα είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσες και τα θύματα του, εάν ο αριθμός των θυμάτων δεν αυξηθεί.
 
Τα όσα ομολόγησε στο δεκασέλιδο «ραβασάκι» του ο λοχαγός βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης, ενώ ο ίδιος επιμένει ότι σκότωσε επτά άτομα, εκ των οποίων τα δύο παιδιά, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι τα εγκλήματα του ήταν προμελετημένα.
 
Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προμελετημένος ήταν και ο φόνος σε βάρος του οκτάχρονου κοριτσιού, κορούλας της 38χρονης Λίβιας Φλορεντίνας Μπουνέα, με τον ίδιο να ισχυρίζεται και να επιμένει ότι ήταν τα πρώτα του θύματα, τον Σεπτέμβριο του 2016.
 
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην εξάχρονη Sierra, επιμένει ότι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων και ότι την πέταξε στη συνέχεια στη λίμνη του Ξυλιάτου. 
 
Ανακρινόμενος ο 35χρονος, ισχυρίστηκε ακόμη ότι τις σκότωνε «γιατί ένιωθε ωραία», ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν επιδεικνύει μεταμέλεια.
 
Φθάνουν τα μέλη της Scotland Yard
Στο μεταξύ, στην Κύπρο φθάνουν σταδιακά από σήμερα μέχρι αύριο το πρωί οι ειδικοί εμπειρογνώμονες συγκεκριμένων ειδικοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο για να «εισβάλουν» στο μυαλό του Ορέστη.
 
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα, από τις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία.
 
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και άρχισε η κάθοδος των πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Στην ομάδα περιλαμβάνονται, Ιατροδικαστής, Κλινικός Ψυχολόγος, Ειδικός Σύμβουλος με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικός Ανακριτής με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικός Εμπειρογνώμονας για πολύπλοκες υποθέσεις.
 
Αύριο, οι εμπειρογνώμονες θα έχουν συνάντηση με την ανακριτική ομάδα, έτσι ώστε να ενημερωθούν για όλα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα και ακολούθως θα σηκώσουν μανίκια για να βοηθήσουν στο έργο των Αρχών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί