LIVE: Μειωμένη η ορατότητα, άκαρπες οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Θρίλερ δίχως τέλος γύρω από τον εντοπισμό και την ανάσυρση των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, με τα μέλη της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για 16η μέρα στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού και στη  «Μεμί» στο Ξυλιάτο.
 
Κατά τις χθεσινές σαρωτικές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη εντοπίστηκε η μία από τις δύο βαλίτσες, εντός της οποίας υπήρχε το τέταρτο θύμα του 35χρονου λοχαγού, ενώ σήμερα έχει σηματοδοτηθεί δεύτερο σημείο που υπάρχει ένδειξη ότι βρίσκεται ένα αντικείμενο και αναμένεται να γίνουν προσπάθειες για ανάσυρση του. Την ίδια ώρα, με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας, συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας, αφού ο λοχαγός ομολόγησε ότι έριξε στο σημείο τρεις βαλίτσες, με τρία θύματα.
 
Πρόκειται για την 38χρονη Livia, την οκτάχρονη κόρη της και την 29χρονη Maricar. Αυτά ήταν και τα πρώτα θύματα του 35χρονου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ενώ όπως ανέφερε χθες ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, η μια σορός που ανασύρθηκε ανήκει σε μια από τις δύο γυναίκες και όχι στο παιδί.
 
Για την ανάσυρση της σορού, η οποία βρέθηκε σε κατάσταση πλήρης αποσύνθεσης ενώ στην βαλίτσα υπήρχαν και άλλα τεκμήρια, καταδύθηκε δύτης με σκάφανδρο, ενώ ομάδα βρισκόταν πάνω στη βάρκα.
 
Όσον αφορά τη νεκροτομή επί της σορού διενεργήθηκε, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου λήφθηκαν δείγματα για εξετάσεις DNA και ιστοπαθολογικές εξετάσεις.
 
Σε ό,τι αφορά στις έρευνες στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, όπου επικεντρώνονται στον εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρα Γκράζε, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες η οποία ήταν το πρώτο θύμα του «Ορέστη» που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, σήμερα, δύτης επιχειρεί εκ νέου με τη χρήση σκαφάνδρου. Ωστόσο οι μέχρι τώρα έρευνες για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης, απέβησαν άκαρπες.
 
Από ανάκριση σε ανάκριση οι λοχαγός
 
Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών στους υγρούς τάφους των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου συνεχίζονται, από ανάκριση σε ανάκριση συνεχίσει να περνά ο 35χρονος λοχαγός.
 
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την δράση του 35χρονου, με σκοπό να στήσει όλα τα κομμάτια του παζλ και να οδηγήσει την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου, όπου ο λοχαγός θα είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσες και τα θύματα του, εάν ο αριθμός των θυμάτων δεν αυξηθεί.
 
Τα όσα ομολόγησε στο δεκασέλιδο «ραβασάκι» του ο λοχαγός βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης, ενώ ο ίδιος επιμένει ότι σκότωσε επτά άτομα, εκ των οποίων τα δύο παιδιά, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι τα εγκλήματα του ήταν προμελετημένα.
 
Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προμελετημένος ήταν και ο φόνος σε βάρος του οκτάχρονου κοριτσιού, κορούλας της 38χρονης Λίβιας Φλορεντίνας Μπουνέα, με τον ίδιο να ισχυρίζεται και να επιμένει ότι ήταν τα πρώτα του θύματα, τον Σεπτέμβριο του 2016.
 
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην εξάχρονη Sierra, επιμένει ότι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων και ότι την πέταξε στη συνέχεια στη λίμνη του Ξυλιάτου.  
 
Ανακρινόμενος ο 35χρονος, ισχυρίστηκε ακόμη ότι τις σκότωνε «γιατί ένιωθε ωραία», ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν επιδεικνύει μεταμέλεια.
 
Φτάνουν ειδικοί εμπειρογνώμονες
 
Ειδικοί εμπειρογνώμονες συγκεκριμένων ειδικοτήτων από το Ηνωμένο Βασίλειο φθάνουν σήμερα στην Κύπρο για να εισβάλουν στο μυαλό του Ορέστη.
 
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα, από τις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία.
 
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και σήμερα αναμένεται η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.
 
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από τα μέτωπα των ερευνών στο REPORTER
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές