Οι ομοιότητες της δράσης του «Ορέστης» με άλλους serial killers-Τα κίνητρα πίσω από τη φρίκη

Αναμφισβήτητα στην Γηραιά Ήπειρο η εμφάνιση serial killer τον 21ο αιώνα μειώθηκε αισθητά σε σχέση με τον προηγούμενο. Οι εποχές άλλαξαν, τα πάθη ωστόσο των ανθρώπων και ο ανθρώπινος εγκέφαλος παραμένει ένα μυστήριο.
 
Πιο κάτω ακολουθεί η λίστα της φρίκης με τους Ευρωπαίους κατά συρροή δολοφόνους του 21ου αιώνα. Όλοι άνδρες με θύματα γυναίκες. Κάποιοι με κοινά στοιχεία μεταξύ τους και που παραπέμπουν στον Κύπριο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, που σκόρπισε τον όλεθρο στο πέρασμά του τα τελευταία τρία χρόνια.
 
Ο Ορέστης δολοφόνησε επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα κοριτσάκια. Μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν τέσσερα πτώματα και οι Αρχές εξαπέλυσαν γιγαντιαία επιχείρηση για εντοπισμό και των υπολοίπων.
 
Τα όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής από τα τέσσερα πτώματα που ανασύρθηκαν, δύο από το φρεάτιο του Μιτσερού και ένα από το πηγάδι στο πεδίο βολής Ξυντούς, καθώς και ένα από την Κόκκινη Λίμνη, δείχνουν ότι ο αδίστακτος δολοφόνος δρούσε με πανομοιότυπο τρόπο.
 
Κάπως έτσι δρούσαν και οι serial killers που ακολουθούν πιο κάτω λίστα. Άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, που σκόρπισαν τον θάνατο στις χώρες τους τον 21ο αιώνα.

Ιβάν Κέλλερ, Γαλλία, 23 δολοφονίες- Συνελήφθη το 2006

Ο Ιβάν Κέλλερ έδρασε στη Γαλλία από το 1989 μέχρι το 2006 και θεωρείται υπεύθυνος για 23 δολοφονίες. Έγινε γνωστός ως ο δολοφόνος με το μαξιλάρι. Τα θύματά του ήταν κυρίως φτωχές Γαλλίδες, τις οποίες τις σκότωνε και ακολούθως τις λήστευε.

Ανακρινόμενος ισχυρίστηκε πως ευθύνεται για πάνω από 150 φόνους σε Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία. Αυτοκτόνησε πριν δικαστεί.
 
Σεργκέι Ντοτσβένκο, Ουκρανία, 17 δολοφονίες- Συνελήφθη το 2002

Η δράση του Ουκρανού serial killer ξεκίνησε το 1992 μέχρι το 2002 που συνελήφθη και παραδέχτηκε τη δολοφονία 17 ανθρώπων. Ενώπιον δικαστηρίου ο Σεργκέι είπε ότι τους σκότωνε γιατί τον κοροϊδεύαν. Καταδικάστηκε σε ισόβια.
 
Κασπάρ Πετροβ, Λετονία, 13 δολοφονίες – Συνελήφθη το 2003
 
Ο Λετονός κατά συρροή δολοφόνος καταδικάστηκε για τη δολοφονία 13 ηλικιωμένων γυναικών. Αν και γιος προνομιούχου γιατρού ήταν άστεγος για χρόνια. Αργότερα ομολόγησε πως σε όλη του τη ζωή δολοφόνησε πάνω από 38 ηλικιωμένες γυναίκες στη Ρίγα. Καταδικάστηκε όμως μόνο για δεκατρείς που διέπραξε από το 2000 μέχρι το 2003.

Ο Πετρόβ, υποδυόμενος υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου, εισερχόταν σε σπίτια ηλικιωμένων γυναικών και τις στραγγάλιζε.

Μετά την καταδίκη του, ζήτησε συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων του στο δικαστήριο και ζήτησε τη συγχώρεση τους.
 
Ρουσλάν Καμάροβ, Ουκρανία, 11 δολοφονίες 2000-2003

Αφού πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε ορφανοτροφείο, ο νεαρός Καμάροβ ξεκίνησε να διαπράττει ληστείες και κλοπές το 1993. Από το 1997 μέχρι το 2000 κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Όταν βγήκε τον Νοέμβριο του 2000 διέπραξε τον πρώτο του φόνο. Σκότωσε μια 47χρονη γυναίκα και ακολούθησαν πολλές άλλες νεότερες.

Ψάρευε τα θύμα του από πάρκα και μπαρ, γυναίκες τις οποίες καλούσε στο σπίτι του και αφού έπιναν αρκετό ποτό ερχόταν σε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Στη συνέχεια έπαιρνε ένα μαχαίρι και τις δολοφονούσε. Ακολούθως, ο Ρουσλάν ασελγούσε πάνω στα πτώματα, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπε.

Από τον Νοέμβριο του 2000 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2003 σκότωσε 11 γυναίκες και κορίτσια.

Το τελευταίο θύμα του ήταν μια 17χρονη, η Πωλίνα Ιζέκοβα, μητέρα ενός παιδιού. Ο Καμάροβ τη σκότωσε στις 24 Φεβρουαρίου. Τρεις μέρες μετά, η μητέρα της κατάγγειλε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία. Την 1η Μαρτίου η Αστυνομία διερεύνησε το σπίτι του Καμάροβ, όπου εντόπισε το άψυχο σώμα της Ιζέκοβα στο πηγάδι της αυλής.

Η απάντηση του Καμάροβ ήταν ότι υπάρχουν άλλες δέκαγυναίκες μέσα στο πηγάδι.
 
Στιβ Ράιτ, Ηνωμένο Βασίλειο, 5 δολοφονίες, 2006
 
O κατά συρροή δολοφόνος του Ίπσουιτς γνωστός ως Suffolk Strangler, έδρασε από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου του 2006. Μέσα σε 40 ημέρες δολοφόνησε πέντε γυναίκες που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όλα τα θύματα ήταν γυναίκες οι οποίες εργάζονταν ως ιερόδουλες. Τα πτώματα εντοπίστηκαν γυμνά, χωρίς να έχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Δύο από τα θύματα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, πέθαναν από ασφυξία, ενώ για τις υπόλοιπες γυναίκες δεν διευκρινήστηκε η αιτία θανάτου.
 
Στέφαν Γκρίφ, Ηνωμένο Βασίλειο, 3 δολοφονίες, 2009-2010

Ο Στέφαν Γκρίφ σκότωσε τρεις πόρνες, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 14 για να ξεπεράσει τον βιαστή του Γιόρκσαίρ. Στον ίδιο αποδόθηκε ο τίτλος του καννίβαλλου τοξότη, καθώς σκότωνε τα θύματά του με ένα σφυρί και ένα βέλος, ενώ στη συνέχεια έτρωγε μέρη από αυτά.

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»