Δεν σκότωσε άλλες επιμένει ο Ορέστης, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα από τις Αρχές

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των τεσσάρων πτωμάτων που ομολόγησε ότι πέταξε ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, στην Κόκκινη Λίμνη και στη λίμνη Ξυλιάτου.
 
Από το πρωί μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας βρέθηκαν στην Κόκκινη Λίμνη για να διενεργήσουν αυτοψία στη σκηνή και να εντοπίσουν τις σορούς των Μαρικάρ Βαλντεζ, Λίβια Φλορεντίνα και Έλενα Ναταλία, εντούτοις η επιχείρηση δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω κωλύματος που παρουσιάστηκε με την ρομποτική κάμερα.
 
Συγκεκριμένα, αφού πρώτα το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης έλαβε δείγματα από τη λίμνη και διαπιστώθηκε ότι το νερό περιέχει χαλκοπυρίτη και σιδηροπυρίτη, διαπιστώθηκε ότι η οξύτητα του νερού είναι μεγάλη.
 
Ως εκ τούτου, οι Αρχές αποφάσισαν να σηκώσουν drone για καταγραφή εικόνων πάνω από τη λίμνη σε μία προσπάθεια εντοπισμού των κρίσιμων σημείων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από το drone καταγράφηκαν συγκεκριμένα σημεία τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα ελεγχθούν από τις Αρχές, όταν αρχίσουν οι έρευνες, αφού θεωρούνται κρίσιμα.
 
Ακολούθως, παρότι αποφασίστηκε να μπει στο νερό ρομποτική κάμερα, οι Βρετανοί ιδιοκτήτες και χειριστές της, δεν άναψαν το πράσινο φως για να αρχίσουν οι έρευνες, αφού δεν είναι οι κατασκευαστές των καμερών και δεν γνωρίζουν αν μπορεί να αντέξει σε τέτοιου είδους νερό.
 
Ως εκ τούτου, οι Αρχές απευθύνθηκαν στους αμερικανούς κατασκευαστές για να πάρουν γνωμάτευση και να τους ανάψουν το πράσινο φως για είσοδο της κάμερας στη λίμνη, ωστόσο λόγω της διαφοράς ώρας που υπάρχει η απάντηση άργησε να έρθει και οι έρευνες δεν ξεκίνησαν.
 
Αρχίζουν το πρωί του Σαββάτου οι έρευνες
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι έρευνες αποφασίστηκε όπως ξεκινήσουν γύρω στις 10:30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, αφού η ρομποτική κάμερα θα καταδυθεί στη Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού για εντοπισμό των τριών αποσκευών, εντός των οποίων βρίσκονται, σύμφωνα με τον 35χρονο, οι σοροί δύο γυναικών και της οκτάχρονης.
 
Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξετάζει και σχέδιο Β' για την Κόκκινη Λίμνη, σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί οτιδήποτε με τη χρήση της κάμερας.

Το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση σκάφανδρου, από τα μέλη της ΕΜΑΚ, όπως έγινε και στη Λίμνη Ξυλιάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαμήνυσε το μεσημέρι ότι, «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι έρευνες θα συνεχιστούν». 
 
Οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου ο 35χρονος
Μετά την ομολογία του για τους φόνους των Λίβια Φλορεντίνα, Έλενα Ναταλία και της κοπέλας που εντοπίστηκε στην Ορούντα και για την οποία δεν θυμάται αν ήταν από το Νεπάλ ή την Ινδία, ο ύποπτος οδηγείται αύριο εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.
 
Ο 35χρονος έχει οδηγηθεί ήδη ενώπιον Δικαστηρίου τρεις φορές μέχρι στιγμής, για τους φόνους των Μαρύ Ρόους, Αριάν Παλάνας, Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης Sierra.
 
O ύποπτος δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής άρνηση στο αίτημα προσωποκράτησης του, ενώ να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δύο φορές που οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, δεν εκπροσωπείτο από δικηγόρο.
 
Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα αποτελέσματα της έως τώρα πορείας των ανακρίσεων και ερευνών δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς διαλεύκανση των υποθέσεων». Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, «υπολείπεται ακόμα τεράστιος όγκος ανακριτικού έργου λόγω ακριβώς της πολυπλοκότητας των υποθέσεων».
 
Από την πλευρά του, ο 35χρονος ανέφερε στις Αρχές ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους πέρα από τους επτά που ομολόγησε, ωστόσο οι Αρχές διερευνούν τις υποθέσεις και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου