Εν μέσω ερευνών για ανεύρεση πτωμάτων… ενοχλημένος ο Σύνδεσμος Αστυνομικών για τη διοικητική έρευνα

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου εκφράζει την θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων στην υπόθεση των φόνων στο Μιτσερό σημειώνοντας πως τα μέλη του αστυνομικού σώματος Κύπρου έπραξαν το καθήκον τους βάση της Νομοθεσίας. 

Σε διάσκεψη Τύπου στην Πάφο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου Κυριάκος Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην απαξίωση, όπως είπε, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες προς τα μέλη του αστυνομικού σώματος για την πρωτοφανή υπόθεση που διερευνούν, ενώ κατάφεραν πολλά μέχρι στιγμής με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό και συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες από τις 5 Απριλίου.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε πως τα μέλη του αστυνομικού σώματος οι οποίοι έχουν γυναίκες, παιδιά, πατέρα, μητέρα επιτελούν λειτούργημα, κοιμούνται 3- 4 ώρες κάθε βράδυ με μοναδικό τους σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Επεσήμανε πως οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος των μελών του αστυνομικού σώματος Κύπρου από οποιονδήποτε είναι- όπως είπε- ατεκμηρίωτες και ανεδαφικές. 

Τα μέλη μας, είπε ο κ. Χαραλάμπους, «κατηγορούνται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και τώρα βλέπουμε να διατάσσονται έρευνες εναντίον τους παρόλο που έκαναν την δουλειά τους όπως τους το επιτρέπει η Νομοθεσία».

Είπε πως η άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων δεν επιτρέπεται σε υποθέσεις που αφορούν ελλείποντα πρόσωπα, καθότι εξήγησε, κατά το χρόνο αυτό δεν τίθεται θέμα διερεύνησης υπόθεσης για αδίκημα το οποίο τιμωρείται πέραν των πέντε ετών φυλάκισης. 

Σημείωσε ότι ζητήθηκε δύο φορές από τους αρμόδιους να ψηφίσουν νομοθεσία και να δώσουν «όπλα στα μέλη τους» και παρόλα αυτά, απορρίφθηκε η εισήγηση της Αστυνομίας. 

Κάλεσε όλους τους αρμόδιους να ψηφίσουν σχετική νομοθεσία και να δώσουν όπλα στα μέλη του αστυνομικού σώματος και όχι να τους ζητούνε ευθύνες. 

Όπως είδαμε όλοι, πρόσθεσε, «μόλις βρέθηκε ένα πτώμα και μπορούσαν οι αστυνομικοί να άρουν τα δεδομένα μέσω Δικαστηρίου, υπήρξαν  άμεσα αποτελέσματα».

Επεσήμανε ακόμη, πως δεν πρέπει να γυρεύουμε ευθύνες από τους ανθρώπους αυτούς που με αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό όπως αποδείχθηκε  έπραξαν το καθήκον τους.

Αναφέρθηκε δε και στα συγχαρητήρια που έλαβε  η Αστυνομία της Κύπρου από όλες τις χώρες της ΕΕ, σε σχέση με την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όποτε τα μέλη μας έχουν μια επιτυχία, κάποιοι πάντα τους επικρίνουν ενώ θα έπρεπε να τους δίνουν τα συγχαρητήρια, σημείωσε. 

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι τα  τα μέλη του αστυνομικού σώματος, θα καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για εντοπισμό και της ανήλικης που αναζητείται. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εβδομήντα συνολικά περιστατικά χρειάστηκαν περίθαλψη λόγω της πυρκαγιάς-Μεταφέρθηκαν 16 στο νοσοκομείο
Μετά το σάλο και τις σφοδρές επικρίσεις ανακαλεί το «ατυχές περιστατικό» ο Χαρτσιώτης για τα θύματα-«Ένα τραγικό γεγονός»
Επαναξιολογούν τα εξώδικα σε πολίτες που μετέβησαν στην φονική πυρκαγιά, πάνε στον εισαγγελέα για να αποφασίσει αν θα διαγραφούν
Ξεκινούν οι αιτήσεις για δηλώσεις ζημιών στις πληγείσες περιοχές από το Τμήμα Γεωργίας
Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά στο υποστατικό της-Συνελήφθη 29χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που C-130 ρίχνει επιβραδυντικό υγρό στο Όμοδος
Έστειλαν σε εκδήλωση στην... Αυστραλία τον υπεύθυνο συντονιστή των πυρκαγιών, εν μέσω κρίσιμης αντιπυρικής περιόδου
Νεκρός σκύλος στη Λάρνακα, έφερε εγκαύματα στο σώμα του-Βρέθηκε κοντά σε καμένη ξηρή βλάστηση
Πάνω από 100 κούτες τσιγάρα κατασχέθηκαν σε υποστατικό στη Λάρνακα-Πρόστιμα σε δύο πρόσωπα
Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας