Στο… κανναβάτσο οι έρευνες στο Μιτσερό- Γρίφος οι δύο σοροί που αγνοούνται

Από τη μία θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η εξέλιξη ότι δεν εντοπίστηκαν άλλα πτώματα στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, από την άλλη όμως γρίφος αποτελεί το πού βρίσκεται τελικά η σορός της 29χρονης Μαρικάρ, αλλά και της εξάχρονης Siera, καθώς ο ισχυρισμός του 35χρονου λοχαγού, ότι την έριξε στη λίμνη του Ξυλιάτου, δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τις έρευνες.
 
Μετά από δώδεκα μέρες σαρωτικών ερευνών στο φρεάτιο, βάθους 130 μέτρων, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να εντοπιστούν και να ανασυρθούν άλλα πτώματα, πέραν των δύο γυναικών που ανασύρθηκαν τις προηγούμενες μέρες, και για τις οποίες ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι τις σκότωσε.
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι από τις έρευνες της ρομποτικής κάμερας που εισήλθε στο φρεάτιο δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπόνοιες που είχαν δημιουργηθεί για πιθανή ύπαρξη και άλλων σορών, εξήγησε ότι τελικά επρόκειτο για καναβάτσο.
 
«Απασχοληθήκαμε για δύο ώρες για τα τελευταία δέκα μέτρα. Στα 123 μέτρα κάτι μας κίνησε υποψίες, ωστόσο από την έρευνα διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για κανναβάτσο που χρησιμοποιείτο τότε και τυλιγμένο μάλιστα γύρω από σωλήνα για να τροφοδοτούνται οι γαλαρίες με αέρα. Αυτό το λέω για να δείξω πόσο προσεχτική ήταν η έρευνα, τόσο με το ρομπότ, όσο και με την έρευνα κάθετης πορείας», είπε ο Μάρκος Τράγκολας.
 
Όπως ανέφερε, η σκηνή παραδίδεται πλέον στην Αστυνομία και οι έρευνες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται πλέον στη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Δύτης, με τη χρήση σκάφανδρου θα επιχειρήσει αύριο στη λίμνη, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η σορός της εξάχρονης.
 
«Θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη του Ξυλιάτου. Από το πρωί, γύρω στις οκτώ, τοποθετήθηκαν τα κοντέινερ, τα διάφορα συστήματα, και πρέπει να γίνει μεγάλη προεργασία, ώστε μέχρι αύριο το μεσημέρι να καταδυθεί ο πρώτος δύτης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελέγξουμε κάποια κρίσιμα σημεία», υπέδειξε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
«Το έδαφος», συνέχισε, «το πολύ απότομο που είναι κάτω από το νερό, πρέπει να ελεγχθεί βήμα προς βήμα, καθότι παρεμβάλλονται χόρτα, καλαμιώνες και ούτω καθ’ εξής. Στο Ξυλιάτο υπάρχουν δόμες, βλάστηση, απότομες πλαγιές και ακολουθεί γκρεμός. Υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι, χρειάζεται μελέτη και προσχεδιασμός».
 
Ερωτηθείς ο κ. Τράγκολας εάν η Πυροσβεστική έχει κληθεί για έρευνες και σε άλλο χώρο, απάντησε αρνητικά.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών