Η δολοφονική δράση του Ορέστη και το παιχνίδι no murdered, no crime

Είναι τελικά το πρώτο θύμα του λοχαγού η Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιολά; Υπάρχουν ενδείξεις για το που βρίσκεται το πτώμα της; Αν δεν είναι στο φρεάτιο του τρόμου στο Μιτσερό, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει ανοίξει ένας δεύτερος ομαδικός τάφος; Πόσα είναι τελικά τα θύματα του serial killer; Παραπλάνησε τις Αρχές για το χώρο ταφής της εξάχρονης ή όντως την πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο; Υπάρχει ένα μοτίβο που μπορεί να λύσει το γρίφο της σειράς δολοφονιών;
 
Την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη για να στήσουν το τεράστιο παζλ που συνθέτει την μεγαλύτερη υπόθεση στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλο και περισσότερα είναι τα ερωτήματα που τίθενται γύρω από την φρικιαστική δράση του 35χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς.
 
Τα όσα ακούστηκαν το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου, για την Μαρικάρ Βαλντέζ, το πτώμα της οποίας δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, αλλά η Αστυνομία θεωρεί ότι έπεσε νεκρή μετά την συνάντηση της με τον 35χρονο λοχαγό, την βάζουν στον κατάλογο με το νούμερα ένα ως προς τα θύματα του υπόπτου.
 
Η Μαρικάρ, είχε φύγει από το χώρο διαμονής της στις 13 Δεκεμβρίου 2017 και έκτοτε αγνοείται από τις Αρχές.
 
Η άτυχη κοπέλα, είχε αναφέρει σε οικείο της πρόσωπο ότι θα μετέβαινε για να συναντήσει ένα φίλο του αδελφού του αποβιώσαντος συντρόφου της, η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν μια καλοστημένη παγίδα του «Ορέστη», για να βρεθεί με την 29χρονη.
 
Στις 23/2/2018, δύο ολόκληρους δηλαδή μήνες μετά την εξαφάνιση της οι Αρχές εντόπισαν την κάρτα παραμονής της, ενώ την περασμένη Τρίτη, στην οικία του υπόπτου εντοπίστηκε φωτογραφία της συγκεκριμένης κάρτας, στοιχείο που τον συνέδεσε με την 29χρονη.
 
Δεύτερο μέχρι στιγμής θύμα του η Marry Rose
 
Μπορεί το πτώμα της Marry Rose να ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε στο φρεάτιο θανάτου στο Μιτσερό, ωστόσο δεν ήταν και το πρώτο θύμα στην μακάβρια λίστα του λοχαγού.
 
Η άτυχη Marry Rose, είχε εξαφανιστεί περίπου έξι μήνες μετά την Μαρικάρ Βαλντέζ, μαζί με το εξάχρονο κοριτσάκι της και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου του 2018. Έκτοτε τα ίχνη της γυναίκας δεν εντοπίστηκαν παρά μόνο όταν βρέθηκε να κείτεται νεκρή στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, δεμένη και γυμνή.
 
Όπως είχε ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης κατά την πρώτη προσαγωγή του υπόπτου, ο 35χρονος λοχαγός είχε σχέση για έξι μήνες με την 38χρονη γυναίκα και το επίμαχο βράδυ της 4ης Μαΐου, παρέλαβε από την οικία της στη Λάρνακα την άτυχη γυναίκα μαζί με την κορούλα της και με την πρόφαση να διέμεναν μαζί για το βράδυ. Της ζήτησε, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, επίμονα, να φέρει μαζί της τη Sierra, έτσι ώστε να παίξουν μαζί με τα δικά του παιδιά.
 
Αφού ο 35χρονος έπνιξε την 38χρονη, την έριξε στο φρεάτιο, ενώ την εξάχρονη Sierra, το πτώμα της οποίας αγνοείται μέχρι και σήμερα, υπέδειξε ότι το πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αλλά όχι ότι την σκότωσε, αφού ισχυρίζεται ότι το κοριτσάκι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.
 
Στο πατάρι του σπιτιού του δολοφόνησε την Arian
 
Στο παζλ των ερευνών και ως τρίτο μέχρι στιγμής θύμα, βρίσκεται η 28χρονη Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες, η οποία, εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο, επίσης στο φρεάτιο του τρόμου στο Μιτσερό.
 
Η άτυχη γυναίκα, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης δολοφονήθηκε άγρια στις 23 Ιουλίου 2018, στο πατάρι της οικίας του υπόπτου, ο οποίος την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ και ακολούθως αφού την έδεσε, την πέταξε γυμνή στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου του 2019.
 
Τόσο την Marry Rose, όσο και τη Μαρικάρ, τις είχε εντοπίσει και μιλούσε μαζί τους μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Badoo, ενώ μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστός ο τρόπος προσέγγισης της Mαρικάρ.
 
No murdered no crime
 
Ο 35χρονος λειτουργεί με τη δική του στρατηγική κατά τον εντοπισμό πτωμάτων και δίνει στις Αρχές τις πληροφορίες που εκείνος θέλει, παίζοντας ουσιαστικά ένα mind game με τους ανακριτές της υπόθεσης.
 
Δηλαδή την Κυριακή 14 Απριλίου ανασύρθηκε το πτώμα, στις 17 Απριλίου συνελήφθη και αφού την επόμενη μέρα οδηγήθηκε ενώπιον
Δικαστηρίου, το απόγευμα της ίδιας μέρας σε θεληματική του κατάθεση, ομολόγησε το φόνος της 38χρονης της Marry Rose. Σε ότι αφορά την εξάχρονη κόρης του θύματος, Sierra Graze, υπέδειξε ότι την έριξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι όταν πέταξε τη σορό, κόλλησε σε δέντρο και μετά την ξαναέπσρωξε για να πέσει στη λίμνη.
 
Την επόμενη μέρα του εντοπισμού της Arian Palanas, παραδέχθηκε τη διάπραξη της δολοφονίας της, ενώ όσον αφορά το θάνατο της Mαρικάρ Βαλντέζ, παραδέχθηκε ναι μεν ότι συναντήθηκε μαζί της, όχι όμως ότι την σκότωσε, αφού το πτώμα της δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.
 
Ο ύποπτος φαίνεται να είναι καλά διαβασμένος και παίζει με τα δικά του χαρτιά, κρατώντας ουσιαστικά τη στάση «No murdered, no crime», απέναντι στους ανακριτές.
 
Που θα σταματήσει ο κόκκινος κύκλος;
 
Μπορεί το πρωί ο ανακριτής της υπόθεσης να ανέφερε για πρώτη φορά τη διάπραξη τεσσάρων φόνων από τον ύποπτο, εννοώντας την Μαρικάρ, την Marry Rose, την εξάχρονη Sierra και την Arian Palanas, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί για το κατά πόσον κλείνει ο κύκλος του αίματος που άνοιξε ο κατά συρροή δολοφόνος.
 
Οι Αρχές δεν αποκλείουν τον ενδεχόμενο ο ύποπτος να έχει προβεί στη διάπραξη και άλλων δολοφονιών, ωστόσο ψάχνουν την άκρη του νήματος για να απαντήσουν στα ερωτηματικά που εγείρονται.
 
Παράλληλα, θα αναμένουν και τα αποτελέσματα από τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για να διαφανεί κατά πόσον έχει ριχθεί εκεί το πτώμα της εξάχρονης Sierra. Στο μεταξύ έρευνες διεξήχθησαν και σε άλλα σημεία για εντοπισμό της εξάχρονης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
 
Αμετανόητος serial killer
 
Ο 35χρονος εξετάστηκε την περασμένη Τρίτη από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για ένα στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.
 
«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα».
 
Αυτά αποκάλυψε αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες, ο οποίος περιγράφει ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια